Kurio Telekids TAB

5
Ontvang een mail bij belangrijk nieuws over de Kurio Telekids TAB  
Verzend
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Foto's
  • Prijzen
  • Abonnementen
  • Accessoires
  • Handleiding

Kurio heeft een nieuwe kindertablet gemaakt met de naam Telekids TAB. Deze kindertablet uit 2014 zal vanaf september in de Nederlandse winkels liggen. Dankzij een speciale behuizing en aangepaste software is deze tablet-pc ideaal voor kinderen.

Alles over de hardware en software van deze tablet-pc kun je verder in dit artikel lezen.

Behuizing Kurio Telekids TAB

De 7 inch kindertablet van Kurio heeft een rubberen stevige behuizing zodat hij lekker robuust is en wel tegen een stootje kan. Ideaal voor de kids. Het wordt een kleurrijk spectakel met roze, blauwe en donkergrijze versies van dit product die verkocht zullen worden in Nederland. De exacte dimensies (formaat, gewicht) zijn op dit moment nog niet bekend.

Kurio Telekids TAB beeldscherm

Het schermformaat van deze tablet-pc van het merk Kurio is diagonaal gemeten 7 inch. De resolutie is 1024 bij 600. Met het capacitieve touchscreen kunnen meerdere vingers tegelijk herkend worden. Het is onduidelijk of In Plane Switching (IPS) is aangebracht in het tabletdisplay, waardoor de kijkhoeken worden vergroot.

Uniek in de tabletmarkt is de is de Kurio Motion functie. Hiermee kunnen kinderen games spelen voor de camera van de tablet. De bewegingen die ze maken vormen de besturing van educatieve, sportieve of racing games. Dus niet onderuit hangen op de bank om een spel te spelen, maar actief in de benen om de tegenstander te verslaan.

Hardware Kurio Telekids TAB

De Intel Clovertrail is de processor van deze Android tablet. Deze processor heeft een snelheid van 1,2 GHz. Dit systeem wordt ondersteund door 1 GB werkgeheugen. De Kurio Telekids TAB beschikt over een opslag van 8 GB. Optioneel kun je het bruikbare geheugen zelf uitbreiden. Gebruik hiervoor een microSD-kaart. Je kunt microSD-kaarten tot een max. van 32 GB gebruiken. De accu heeft een capaciteit van 3.000 mAh.

Camera Kurio Telekids TAB

Aan de voorkant is een frontcamera aangebracht. Deze camera heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Aan de achterzijde van deze tablet vinden we een camera. Je kunt foto’s maken op 2 megapixel kwaliteit.

Aansluitingen Kurio Telekids TAB

Met behulp van de microUSB-poort kun je het deze tablet opladen. Ook is het mogelijk om de tablet aan te sluiten op een pc voor bijvoorbeeld bestandsoverdracht. Deze Android tablet-computer zal in Nederland alleen verkocht worden in een WiFi versie. Een 3G-variant wordt is niet gepland, zo meldt Kurio. De locatie kan worden vastgesteld met behulp van GPS. Met Bluetooth kan een verbinding met andere apparatuur gemaakt worden, zoals een Bluetooth speaker.

Kurio Telekids TAB besturingssysteem

De software die op deze tablet-pc van het merk Kurio is geïnstalleerd is Android 4.4. Applicaties kun je downloaden en installeren in de Play Store van Google. Verder is de Kurio App Store aanwezig, een veilige omgeving voor kinderen om apps in te downloaden. De gehele tablet is voorzien van kindvriendelijke software waardoor je voor je kinderen een profiel aan kunt maken en zelf aan kunt geven wat je kind wel en niet kan doen op de tablet. Ook een internetfilter is aanwezig met de naam Kurio Genius internetfiltersysteem. Dit systeem bevat een database met ruim 450 miljoen websites die dagelijks geüpdate wordt. Aan de hand van het gebruikersprofiel bepaalt het filter of een kind een website wel of niet mag en kan bezoeken.

Kurio Telekids TAB aanschaffen

De adviesprijs van deze kindvriendelijke Android-tablet is 99 euro. Vanaf september 2014 is deze tablet te koop in Nederland. Vind actuele prijs en de verzendkosten van deze Android tablet-computer per aanbieder in het kopje ‘prijzen’.

Foto’s van de Kurio Telekids TAB

Foto’s van de Kurio Telekids TAB

Dit zijn de officiële foto’s van Kurio deze tablet-computer.

Review Kurio Telekids TAB

Goede of negatieve ervaringen met deze tablet? Maak dan een persoonlijke review en deel je mening met de rest van Nederland. Je vind bovenaan deze pagina een link naar alle reviews. Daar kun je je persoonlijke review indienen.

Algemeen:
Introductiedatum:september 2014
Beschikbaarheid:Te koop
Type:Tablet
Gewicht:1 gram
Formaat:onbekend
Batterij:3.000 mAh
Gebruikstijd:onbekend
Kleuren:Blauw / Donkergrijs / Roze
Geheugen:
Harddisk:8 GB
Cardreader:
SD-kaart tot:32 GB /
Werkgeheugen:1 GB
Scherm:
Soort:LCD
Schermdiagonaal:7 inch
Resolutie:1024 x 600
Pixels per inch:170 ppi
Aspect ratio:128:75
Besturingssysteem:
Platform:Android 4
Processor:
Processor:Intel Clovertrail (dual-core)
Frequentie:1.2 GHz
Grafische chip:Intel
Camera:
Camera achterzijde:
Camera kwaliteit:2.0 megapixel
Camera voorzijde:
Camera voorzijde kwaliteit:0.3 megapixel
Connectiviteit:
USB Slave:
USB Host:
Bluetooth:
WiFi:
3G:
4G:
GSM:
GPS:
HDMI:
NFC:
Overige aansluiting / sensor:3.5 mm audiojack
Invoer:
Toetsenbord:
Digitizer:
Pen / stylus:
We hebben (nog) geen verkoopprijzen van deze tablet in ons systeem. Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra er nieuws is over deze tablet. Wil je alleen weten wanneer de verkoopprijzen bekend zijn? Vink dan 'alleen prijzen' aan.

   Alleen prijzen

Verzend
Type tablet:
Contract:
Abonnement:
Zoeken
Kies een type tablet en een type abonnement.Sorry, voor deze tablet hebben we nog geen accessoires beschikbaar.
Sorry, van deze tablet hebben we nog geen handleiding beschikbaar.

Share.

5 reacties

Reageer