Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Ontvang een mail zodra er belangrijk nieuws is over de Blackberry Playbook
Verzend

Blackberry Playbook specificaties

Inleiding

De Blackberry Playbook is een echte krachtpatser. Hij is dan ook bedoeld voor de professionele gebruiker, wat niet betekent dat hij niet uitermate geschikt is voor de wat luchtigere doeleinden. Zowel voor consumenten als voor zakelijk kan dat een zeer populaire tablet-pc worden.

Beeldscherm

Het 7 inch scherm heeft een maximale resolutie van 1024 x 600 pixels. Het capacitieve beeldscherm heeft de mogelijkheid om 1080p (Full HD) video-bestanden af te spelen.

BlackBerry Playbook besturingssysteem

De Playbook ondersteunt Adobe Flash en HTML 5. RIM heeft speciaal voor haar tablets een nieuw besturingssysteem ontwikkeld, Blackberry Tablet OS. Tablet OS ondersteunt multi-tasking, wat in combinatie met de krachtige hardware een goede gebruikerservaring oplevert. Applicaties blijven beschikbaar op de achtergrond. Video’s en spellen, bijvoorbeeld, blijven perfect doordraaien of pauzeren (wat je wilt) wanneer men niet direct met die applicatie aan de slag is.

Specificaties BlackBerry Playbook

De Playbook weegt slechts 400 gram en zijn afmetingen zijn 13 x 19.3 x 1 cm. De dual-core Cortex A9 1 Ghz processor maakt gebruik van 1 GB Ram geheugen en het apparaat heeft een 16 GB of een 32 GB harde schijf. Het geheel wordt bestuurd door Blackberry Tablet OS, met Linux als basis.

Connectiviteit

Bluetooth is aanwezig voor de draadloze communicatie. Hij heeft een microUSB-poort waardoor randapparatuur verbonden kan worden met deze tablet. Daarnaast beschikt hij over een HDMI uitgang, zodat hij uitstekend gebruikt kan worden als mobiele entertainment oplossing. Internetten en applicaties downloaden kan via de WiFi-connectie. Op dit moment zijn er nog geen 3G varianten van de Playbook. RIM heeft aangegeven dat later dit jaar een 3G-variant op de markt zal komen.

Als je een BlackBerry smartphone hebt is het mogelijk om met Bluetooth een connectie te maken met je Playbook. Je kunt dan al je e-mails, contacten en je kalender van je BlackBerry smartphone lezen en editen op je Playbook. Als de verbinding wordt verbroken is ook al deze informatie weer verdwenen van je Playbook. Ook kun je bij zo’n connectie op je Playbook  gebruik maken van de 3G-verbinding van je BlackBerry smartphone.

Camera’s

De 3 megapixel frontcam wordt videobellen mogelijk gemaakt (VOIP) en de 5 megapixel camera aan de achterzijde kunnen hoogwaardige foto’s worden gemaakt. De camera’s hebben de mogelijkheid om in HD te filmen.

Prijs & beschikbaarheid BlackBerry Playbook

De Playbook is momenteel nog niet te verkrijgen. Men verwacht dat deze tabletpc in april in de winkels te koop zal zijn. Een officiële adviesprijs is nog niet afgegeven door RIM.

Foto’s BlackBerry Playbook

Video’s Playbook

RIM heeft al enkele demonstratie video’s gepubliceerd op YouTube. Zo zie je in deze Playbook video een korte introductie film van deze tabletpc.

RIM is erg tevreden met het uiteindelijke resultaat. Zeker de browser is een knap staaltje werk. Maar ook andere functionaliteiten, zoals het afspelen van video’s, het tonen van plaatjes, of andere applicaties zijn zeker de moeite waard om te bekijken.

RIM zou de tablet het geen BlackBerry durven noemen als de Playbook niet uitermate geschikt is voor zakelijke doeleinden. In eerste instantie heeft de Playbook geen 3G-functionaliteit en geen e-mail applicatie die we gewend zijn van Apple. BlackBerry heeft al wel toegegeven dat deze versie later zal verschijnen. Maar zonder deze twee toevoegingen kun je toch prima werken met de Playbook in combinatie met een BlackBerry toestel.

Heb je nog vragen en/of klachten over de Blackberry Playbook? Laat het dan weten in de reacties of schrijf je mening in een review.

4 reacties

  1. Echt geweldig product, maar die email?!?!@ dat is JUIST belangrijk voor zakelijk gebruik!

  2. PlayBook icm OS2.0 werkt goed. Zeker gezien de prijs een goed produkt

  3. Ik heb een blackberry play book,maar weet niet hoe ik een app. moet downloaden en op de desk te zetten.Zodat ik de tabl.aanzet het meteen kan zien.

    Graag een reactie
    M.v.g.
    Mimi

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.