Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Ontvang een mail zodra er belangrijk nieuws is over de Acer Iconia Tab A510
Verzend

Acer Iconia Tab A510 specificaties

De Acer Iconia Tab A510 is de derde 10-inch tablet met Android van Acer. Deze A510 is de opvolger van de Iconia Tab A500. Op veel vlakken is deze Iconia Tab A510 hetzelfde als zijn voorganger, maar op enkele belangrijke punten scoort de A510 stukken beter. Eerder kwam ook al een Iconia Tab A200 op de Nederlandse markt. Later in 2012 komt de Iconia Tab A700 op de markt, wat vrijwel dezelfde tablet is, maar enkele betere specs heeft, zoals een HD beeldscherm. In deze beschrijving vind je alle informatie, specificaties en foto’s van de Iconia Tab A510 van Acer. Als we deze tablet kunnen bemachtigen zal Tabletguide.nl ook een review maken van deze Acer tablet.

Momenteel is nog niet bekend of Acer ook een 3G versie uit gaat brengen van de Iconia Tab A510, welke dan waarschijnlijk de A511 zal gaan heten.

Beeldscherm

Het aanraakscherm van de Iconia Tab A510 van Acer is identiek qua specificaties aan dat van zijn voorganger. Het 10,1-inch scherm heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels en is capacitief. Hierdoor reageert het snel op de bewegingen die je maakt met je vingers. Het beeldscherm van deze tablet-pc is 10-punts multi-touch. Met andere woorden, je kunt met 10 vingers tegelijk het beeldscherm bedienen. Elke vinger wordt apart herkent.

Iconia Tab A510 hardware

Op dit gebied scoort de Iconia Tab A510 stukken beter dan de A500. De processor is namelijk de bekende en populaire Nvidia Tegra 3 processor, de eerste supersnelle quad-core processor die commercieel geschikt is gemaakt voor het gebruik in tablets. In de praktijk beschikt deze Tegra 3 processor over vier snelle processorkernen en een vijfde energiezuinige processor die de tablet aanstuurt bij lange periodes van standby. Hierdoor is de accuduur van deze Acer Tab A510 extreem lang. Volgens Acer moet de Tab A510 tot 18 uur kunnen draaien op één batterij. In de praktijk zal de tijdsduur waarschijnlijk wat minder zijn.

De Acer Iconia Tab A510 wordt standaard geleverd met 32 GB geheugen en een microSD slot voor optionele geheugenuitbreiding tot maximaal 32 GB aan extra geheugen.

Deze Acer tablet heeft uiteraard een moderne WiFi antenne aan boord (802.11 n) en beschikt over bluetooth 2.1 + EDR voor een draadloze connectie met randapparatuur zoals een bluetooth headset.

Software

In navolging van zijn voorganger wordt de Acer Iconia Tab A510 vanuit de winkel geleverd met een nieuwere Android versie, namelijk Android 4, ook wel Ice Cream Sandwich genoemd. Acer zal een eigen skin ontwikkelen voor deze tablet om optimaal gebruiksgemak te kunnen faciliteren. We hopen de software snel te kunnen testen tijdens een hands-on review.

Inmiddels heeft Acer haar software update schema bekend gemaakt. Deze Acer tablet zal eind 2012 een software update krijgen naar Android 4.1 (Jelly Bean). Bekijk hier het exacte Android 4.1 software update schema van Acer.

Iconia Tab A510 kopen

De Acer Iconia Tab A510 kun je vanaf maart kopen in de Nederlandse winkels. Een adviesprijs is nog niet bekend gemaakt door Acer. Als deze tablet in de Nederlandse winkels ligt dan zie je op de pagina prijzen (een link vind je bovenaan deze webpagina) alle actuele prijzen en de beschikbaarheid van deze quad-core Acer tablet. Hebben we een prijs gemist van de Tab A510? Neem dan even contact met ons op.

Foto’s Acer Iconia Tab A510

Iconia Tab A510 review video

In deze hands-on review video zie je de eerste indrukken van deze nieuwste Acer tablet.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.