Specificaties Samsung Galaxy Tab 10.1"

Algemeen:
Beschikbaarheid:Q1 verwacht
Gewicht:599 gram
Formaat:246 x 170 x 11
Batterij:Li-Ion accu
Gebruikstijd:onbekend
Kleuren:Zwart /
Geheugen:
Harddisk:16 GB / 32 GB /
Cardreader:
Werkgeheugen:Onbekend
Scherm:
Grafische chip:
Soort:LCD
Schermdiagonaal:10.1 inch
Resolutie:1280 x 800 /
Besturingssysteem:
Platform:Android
Processor:
Processor:NVIDIA Tegra 2
Frequentie:1000 MHz
Camera:
Camera achterzijde:
Camera kwaliteit:8.0 megapixel
Camera voorzijde:
Camera voorzijde kwaliteit:2.0 Megapixel
Connectiviteit:
Bluetooth:
WiFi:
3G:
GSM:
GPS:
Overige aansluiting / sensor:AccelerometerDigitaal kompasGyroscoop
Internet op je iPad? Bestel je abonnement bij Vodafone

Samsung Galaxy Tab 10.1″

Samsung heeft op het Mobile World Congress 2011 haar nieuwste tablet getoond aan de pers: de Samsung Galaxy Tab 10.1″. Dit is de grote broer van de eerste Samsung Galaxy Tab. Deze Honeycomb-tablet moet de nieuwe iPad-killer worden van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Beeldscherm Galaxy Tab 10.1

De Galaxy Tab 10.1 heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een 10.1 inch multitouch capacitief aanraakscherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Deze Samsung-tablet is in staat om HD-content (1080p) weer te geven.

Technische specificaties & connectiviteit

De Galaxy Tab 10.1″ heeft een NVIDIA Tegra 2 (dual-core) processor met een snelheid van 1 gigahertz. Deze tabletpc van Samsung heeft 16 GB of 32 GB geheugen, afhankelijk van het model dat je koopt. Met een SD-kaart kun je het geheugen uitbreiden tot maximaal 32 GB extra geheugen.

Deze Samsung-tablet beschikt over WiFi en 3G om verbinding te maken met Internet. Ook kun je gebruik maken van Bluetooth of een USB 2.0-connectie om een verbinding te maken met externe apparatuur.

Met Samsung’s A-GPS en de applicatie Google Navigatie heb je direct een gratis turn-by-turn navigatiesysteem. Om hiervan gebruik te kunnen maken moet je wel de beschikking hebben over een mobiele internet-verbinding.

Honeycomb

De Samsung Galaxy Tab 10.1″ heeft Google’s Honeycomb als besturingssysteem. Ook kun je gebruik maken van de officiële Google applicaties, zoals Gmail, YouTube en Google Maps. In de Android Market kun je gratis of tegen een kleine vergoeding kiezen tussen duizenden applicaties. Van de leukste spellen tot serieuze Office applicaties, je kunt het allemaal downloaden in de Android Market.

Camera’s

Deze Samsung-tablet beschikt zowel over een 2,0 megapixel frontcam, geschikt voor videochat, als een 8,0 megapixel camera aan de achterkant. Deze camera heeft de capaciteiten om HD-opnames te maken. Deze opnames kun je direct in HD afspelen op het 10.1-inch grote beeldscherm.

Prijs Galaxy Tab 10.1″ & beschikbaarheid

Een officiële adviesprijs is nog niet bekend gemaakt door Samsung. De tablet zal in de eerste helft van 2011 in de winkels liggen.

Foto’s Galaxy Tab 10.1″

  • Marima

    1080p content is Full HD en dat is met deze resolutie niet mogelijk. Wel 720p content

  • Leon

    Raar, maar het staat toch in de officiu00eble specs:nnhttp://www.engadget.com/2011/02/13/samsung-galaxy-tab-10-1-official-tegra-2-honeycomb-dual-camer/

  • http://www.tabletguide.nl Edwin van der Palen

    Via een docking station zal waarschijnlijk HDMI-out mogelijk zijn. Via die HDMI is full HD wel mogelijk, gok ik.

blog comments powered by Disqus