Specificaties MSI WindPad 100W

Algemeen:
Beschikbaarheid:Q1 verwacht
Gewicht:800 gram
Formaat:274 x 173 x 19 mm
Batterij:Li-Ion accu
Gebruikstijd:onbekend
Kleuren:Wit / Zwart /
Geheugen:
Harddisk:32 GB /
Cardreader:
Werkgeheugen:2
Scherm:
Grafische chip:GMA 500 chip
Soort:LCD
Schermdiagonaal:10.1 inch
Resolutie:1024 x 600 /
Besturingssysteem:
Platform:Windows 7
Processor:
Processor:Intel Melow Z530
Frequentie:1600 MHz
Camera:
Camera achterzijde:
Camera kwaliteit:1.3 megapixel
Camera voorzijde:
Camera voorzijde kwaliteit:1.3 Megapixel
Connectiviteit:
Bluetooth:
WiFi:
3G:
GSM:
GPS:
Overige aansluiting / sensor:G-sensorLichtsensor
Internet op je iPad? Bestel je abonnement bij Vodafone

MSI WindPad 100W

De MSI Windpad W100 is een 10-inch Windows 7 tablet van het Taiwanese bedrijf. Deze tabletpc wordt in de markt gezet als een krachtige consumenten-tablet. Een prima vervanger van een notebook of netbook. Op deze pagina vindt je alle informatie over de Windpad W100. Momenteel is er nog geen review van deze tablet. Zodra we een exemplaar kunnen bemachtigen zal een video review verschijnen op deze site.

Beeldscherm

De MSI Windpad 100, zoals deze tablet ook wel eens genoemd wordt, heeft een 10,1 inch multi touchscreen met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Wanneer je het scherm kantelt draait deze automatisch mee van portrait mode naar landscape mode, of vice versa. Met behulp van de lichtsensor wordt de helderheid van het scherm automatisch aangepast aan de lichthoeveelheid in de omgeving. Uiteraard kun je deze opties eenvoudig uitschakelen indien nodig.

Software

Het besturingssysteem van de Windpad 100 is Windows 7 Starter. Hierdoor kun je de tablet gebruiken zoals je gewend bent met een normale desktop of laptop. Het is mogelijk om de gewone programma’s te draaien, externe apparatuur aan te sluiten, printers te installeren, enzovoorts, net zoals op elke Windows-computer.

Om het gebruik met een multi touchscreen, in plaats van een toetsenbord, te vergemakkelijken, heeft MSI haar eigen software ontwikkeld voor deze tablet. Hierdoor kun je enkele veel-gebruikte taken makkelijker uitvoeren met het touchscreen dan voorheen. Uiteraard is het altijd mogelijk om door middel van een los toetsenbord en/of muis de tablet te gebruiken als een pc.

Één van de meegeïnstalleerde toepassingen is de MSI Wind Touch Software. Hiermee heb je in twee delen een duidelijk overzicht van de meest-gebruikte (1) entertainment en (2) werk-programma’s. Je kunt met je vingers snel door deze programma’s scrollen en ze eenvoudig openen en afsluiten.

Een andere toepassing van MSI, wel misschien wat nutteloos, is MSI EasyFace 2.0. Door middel van deze software kun je je aanmelden bij of inloggen op deze tablet door middel van een foto te maken van je gezicht. Met behulp van gezichtsherkenning wordt je geïdentificeerd en log je automatisch in.

Specificaties MSI Windpad W100

De Windpad 100 heeft prima specificaties. Het kloppend hart is een Intel Atom Z530 single core processor met een kloksnelheid van 1,6 GHz. Verder bevat deze tabletpc 2 GB SSD RAM en 32 GB Flash geheugen. Prima specificaties voor een tablet dus!

Connectie mogelijkheden

De Windpad W100 heeft verschillende aansluit-opties. Zo kun je internetten door middel van het verbinden van je WiFi aan je draadloze router. Met Bluetooth kun je externe apparatuur verbinden zoals een toetsenbord, een muis of je telefoon. Ook kun je hier de USB-poort voor gebruiken. Door middel van een SD- kaart  kun je bestanden uitwisselen of de geheugen capaciteit uitbreiden.

Prijs MSI Windpad 100 & beschikbaarheid

Deze tablet is momenteel nog niet te koop in Nederland. De adviesprijs ligt waarschijnlijk tussen de 500 en 600 euro.

Foto’s MSI WindPad W100

blog comments powered by Disqus