Specificaties Asus Eee Slate EP121

Algemeen:
Beschikbaarheid:Q3 verwacht
Gewicht:1150 gram
Formaat:207 x 311 x 17 mm
Batterij:Li-Ion accu
Gebruikstijd:tot 4.5 uur
Kleuren:Zwart/wit /
Geheugen:
Harddisk:32 GB / 64 GB /
Cardreader:
Werkgeheugen:2 GB4 GB
Scherm:
Grafische chip:Intel HD Graphics
Soort:LED
Schermdiagonaal:12.1 inch
Resolutie:1280 x 800 /
Besturingssysteem:
Platform:Windows 7
Processor:
Processor:Intel Core i5 470UM
Frequentie:1330 MHz
Camera:
Camera achterzijde:
Camera kwaliteit:
Camera voorzijde:
Camera voorzijde kwaliteit:2.0 Megapixel
Connectiviteit:
Bluetooth:
WiFi:
3G:
GSM:
GPS:
Overige aansluiting / sensor:
Internet op je iPad? Bestel je abonnement bij Vodafone

Asus Eee Slate EP121

De ASUS Eee Slate EP121 is op dit moment ‘s werelds meest krachtige tabletpc. Indien je de meest uitgebreide versie kiest dan praat je over specificaties waar menig pc of laptop jaloers op zal zijn. Maar daar staat wel een duur prijskaartje tegenover. De Eee Slate EP121 wordt geleverd met een Wacom Digitizer pen en is ideaal voor grafische toepassingen.

Design

Nadeel van de uitmuntende specificaties is het formaat en het gewicht. Met een afmeting van ongeveer 20 bij 30 centimeter, en een dikte van 17 mm is dit een van de grootste tabletpc´s op de markt. Met 1150 gram is dit ook de zwaarste tablet van 2011 die we tot nu toe hebben gezien. Overigens hoeft dit niet altijd nadelen te geven. Het grote formaat kan handig zijn voor grafische activiteiten.

De Eee Slate EP121 heeft een zwarte voorkant en een witte achterkant. Voor zo´n log apparaat ziet de vormgeving er nog redelijk hip uit.

Beeldscherm Eee Slate EP121

Het LED Blacklight beeldscherm van ruim 12 inch is capacitief en ondersteund multi touch aansturing. Ook is de tablet aan te sturen met behulp van meegeleverde Digitizer pen. De resolutie van het beeldscherm is 1280 bij 800 pixels. Het beeldscherm heeft de mogelijkheid om 1080p HD videobestanden af te spelen. Ook beschikt deze tablet over een elektromagnetisch paneel met AFFS.

Specificaties Eee Slate EP121

De specificaties zijn uitmunted. Om kort te zijn: de beste specificaties die we tot nu toe in een tablet gezien hebben. De processor is een dual-core Intel i5 470UM met een kloksnelheid van 1,33 GHz. Je kunt kiezen uit 2 GB RAM of 4 GB RAM intern geheugen. Ook de geheugencapaciteit is te kiezen: 32 GB of 64 GB beide in SSD-vorm. Eventueel kun je het geheugen uitbreiden door middel van een SD-kaart tot maximaal 32 GB extra. De maximale accuduur is 4,5 uur. Met 1080p playback is dit 2,5 uur. Absoluut niet verkeerd voor zo’n machine.

Connectiviteit

Je zou kunnen stellen dat de Eee Slate EP121 alle benodigde opties aan boord heeft. Uiteraard is WiFi-functionaliteit aanwezig. Daarnaast kun je connectie maken met andere apparatuur door middel Bluetooth 3.0 of de twee USB 2.0-poorten. Een externe monitor kan aangesloten worden door middel van de mini HDMI-poort.

Multimedia & audio

De Eee Slate EP121 bevat zowel een audio jack om je hoofdtelefoon of speakers aan te sluiten, als een ingebouwde microfoon. Daarnaast bevat deze tabletpc een 2 megapixel webcam.

Besturingssysteem

Deze tabletpc beschikt over Windows 7 Home Premium. Door de uitermate goede specificaties kun je alle programma’s hierop draaien. Met Photoshop en zware Excel-bestanden heeft de Eee Slate EP121 absoluut geen problemen.

Prijs Eee Slate EP121

Deze kwaliteit heeft natuurlijk wel een prijskaartje. Momenteel is de Eee Slate EP121 nog niet te koop in Nederland. We verwachten dat deze tablet in maart te koop is. De adviesprijs in de VS is, afhankelijk van het model tablet, tussen de 900 en 1100 dollar.

Foto’s ASUS Eee Slate EP121

ASUS Eee Slate EP121 video review

Momenteel hebben we nog geen review kunnen maken van de Eee Slate van ASUS. Wel is een artikel verschenen over de grafische mogelijkheden van dit ASUS Eee Slate-model. Deze demonstratie vind je hier.

blog comments powered by Disqus