Whatsapp downloaden en installeren op je iPad

41

WhatsApp-iPadWhatsapp is een van de meest populaire app voor smartphones. Officieel is het alleen mogelijk om whatsapp op een tablet met 3G functionaliteit te installeren. Velen weten het niet dat ook mogelijk is om Whatsapp te downloaden en te installeren op veel andere  tablets, waaronder de iPad. In dit artikel leggen we uit hoe het mogelijk is om Whatsapp te installeren en te activeren op een iPad.

Heb je geen iPad maar een Android tablet? Lees dan de tip: Whatsapp installeren op je Android tablet.

Om de Whatsapp app te kunnen downloaden en installeren op een iPad moet je enkele stappen uitvoeren. Één daarvan is het jailbreaken van je iPad. Tegenwoordig is het niet meer ingewikkeld om je iPad te jailbreaken.

Onderstaande stappen zijn voor eigen risico voor de gebruiker. Zorg altijd dat je een backup hebt gemaakt van je iPad. Een backup maken van je iPad kan door de iPad via de meegeleverde kabel te verbinden met een pc waar iTunes op is geïnstalleerd.

evadi0n jailbreak ipadJailbreak je iPad

De Whatsapp applicatie kan niet via de officiële weg op je iPad geïnstalleerd worden daar deze ontwikkeld is voor telefoons. Je dient eerst je iPad te jailbreaken om Whatsapp op je iPad te kunnen installeren en gebruiken. Deze stap kun je overslaan als je je iPad al ooit voorzien hebt van een jailbreak.

Heb je iOS 6? Dan kun je makkelijk zelf een jailbreak plaatsen op je iPad met behulp van de untethered jailbreak van Evasion. Kijk hier hoe je een jailbreak uitvoert. Voor iOS 5 zijn ook jailbreaks beschikbaar. Voor deze mogelijkheden verwijzen we naar jailbreak.nl.

Whatsapp kopen

Ondanks dat de het plaatsen van Whatsapp op je iPad via een niet-officiële weg gebeurd zul je de app toch zelf moeten kopen. Koop hier Whatsapp in iTunes. Je kunt dit doen via een computer, aangezien je Whatsapp waarschijnlijk niet kunt vinden in iTunes via een iPad. Whatsapp kost op dit moment 89 eurocent voor het gebruik van één jaar.

WhatsPad iPadWhatsPad downloaden

Even terug naar de iPad met jailbreak. Je kunt Cydia gebruiken als alternatief voor de Apple App Store. Ga naar Cydia en zoek op ‘WhatsPad’. ‘WhatsPad‘ dus niet ‘Whatsapp‘. Deze applicatie dien je te installeren op je iPad. Deze app is niet de Whatsapp applicatie zelf maar een app die enkele onzichtbare acties uitvoert zodat Whatsapp in een later stadium op je iPad is te plaatsen en is te gebruiken.

Whatsapp op je iPad installeren

Je hebt Whatsapp gekocht binnen iTunes op een computer. Nu dien je de app te plaatsen op de iPad. Hiervoor gebruiken we het programma iPhone configuration Utility, welke je op je Windows pc of Mac kunt downloaden of installeren. Download de iPhone Configuration Utility 3.5 voor Mac OS X of de iPhone Configuration Utility 3.6 voor Windows.

Koppel je iPad met een kabel aan de computer. Open de iPhone Configuratio Utility en voeg de Whatsapp app toe aan de lijst. Dit doe je door deze stappen te volgen:

 • Klik op ‘Add’
 • Zoek de Whatsapp applicatie met de naam Whatsapp.ipa. Het pad is weergegeven in onderstaand screenshot.
 • Ga onder het kopje ‘Devices’ naar je iPad
 • Klik op het tabblad ‘Applications’
 • Zoek de Whatsapp applicatie in de lijst en klik op ‘Install’

Je hebt nu de Whatsapp applicatie geïnstalleerd op je iPad.

iPhone Configuration Utility - Whatsapp op iPad

Aanmelden bij Whatsapp op je iPad

Deze stap is net zo belangrijk als de vorige stappen. Whatsapp werkt namelijk met telefoonnummers. Je iPad heeft geen telefoonnummer. Het is ook niet mogelijk om met één telefoonnummer te zijn aangemeld op twee of meer Whatsapp applicaties. Één van de apps zal dan automatisch de verbinding verbreken en je berichten komen maar op één apparaat binnen. Dat is geen wenselijke situatie.

Maak je op je mobiel nog geen gebruik van Whatsapp? Dan heb je geen probleem. Je kunt je aanmelden met je mobiele nummer en je ontvangt een sms met de activatiecode.

Gebruik je je mobiele nummer al dan dien je een ander telefoonnummer te gebruiken. Dit lijkt lastig maar met wat trucs is kun je dit toch gebruiken. Gebruik een van de volgende mogelijkheden:

 1. Gebruik je vaste thuisnummer. Dit nummer kun je ingeven waarna je aangeeft dat je geen sms wilt ontvangen maar gebeld wilt worden. Als snel zal een computer je bellen met een code waarmee je Whatsapp op je iPad kunt activeren.
 2. Gebruik een nieuw telefoonnummer. Hiervoor zijn verschillende opties. Het meest handig is om gebruik te maken van een goedkoop prepaid nummer. Je kunt bijvoorbeeld bij Vodafone, T-Mobile, Telfort, Hi of KPN een prepaid simkaart kopen. Laat deze opsturen. Daarna kun je deze simkaart tijdelijk gebruiken in je mobiele telefoon om de activeringscode te ontvangen. Andere winkels om goedkope prepaid kaarten te zoeken zijn PrepaidStore, Typhone en Phonehouse.

En voila! Je hebt Whatsapp op je iPad geïnstalleerd en geactiveerd!

Alternatief Whatsapp op je iPad

Lees hier de top 3 alternatieven voor Whatsapp op je iPad.

Vragen? Stel ze in de reacties hieronder. Voor alle tips kijk bij de iPad en iOS tips.

Was dit nuttig?


+465 -566


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

41 reacties

 1. Ik heb de nieuwste Samsung Galaxy Tab 3, maar als ik wattsap wil downloaden geeft hij aan dat ‘ie niet compicabel is voor deze tablet.

  Hoe krijg ik hem toch hierop geinstaleerd, of is dat echt niet mogelijk? ?

 2. Een alternatief voor Whatsapp is Google Hangouts. Met Hangouts kun je op alle apparaten chatten met je vrienden. Dit kan op een pc, tablet (iPad) en op een smartphone. Je vrienden moeten dan ook Hangouts gebruiken. Hangouts is niet gebonden aan je telefoonnummer maar aan je Google account. Persoonlijk vind ik Hangouts een erg handige applicatie als alternatief voor Whatsapp! Nadeel is dat je vrienden het ook moeten hebben. Maar nu steeds meer mensen een Google (Gmail) account hebben wordt het bereik steeds groter 🙂

 3. Colette Korteweg op

  Op mijn mac zit IOS 10.5.8, dus iPhone Configuration Utility 3.5 voor Mac OS X kan ik niet installeeren. Heb nu een andere geinstalleerd, maar hier mee kan ik niet ‘WhatsApp 2.11.4.ipa’ op mijn ipad zetten (kan hem niet selecteren). Heeft u nog een andere oplossing om Whastapp op mij ipad te krijgen. Alle voorgaande stappen zijn wel gelukt.

 4. Harry Betlem op

  Tja… Het werkt NIET zoals ik zou willen.
  Ik heb een MIFI van Vodafone, met een telefoonnummer, functioneert als mobiel internet server.
  Ik heb met kladblok het bestand Ipad [naam] .deviceinfo zodanig aangepast dat er zowel telefoonnummer als IMEI zijn opgenomen.
  Deze staan ook in het configuratie scherm.
  Whatsapp staat idd wel op de ipad, maar bij openen krijg ik de melding: FOUT; Uw apparaat wordt op dit moment niet ondersteund
  Hoe kan ik me dan wel aanmelden?
  “Meld je aan met je mobiele telefoon…”
  Waar dan? Welk nummer?? Welke aanmeldsite?

 5. Hallo ik wilde melden dat na een jailbreak Whatsapp ook werkt op de iPad Mini retina 4g 🙂

  Installatie kan nog makkelijker
  voor mensen die hun iPad hebben gejailbreakt: , zoek via google naar Hipstore open het en zoek naar whatsapp en deze wordt dan geïnstalleerd op je iPad. en ga dan verder met de tips van TabletGuide.nl

  Voor mensen die hun iPad niet hebben gejailbreakt kan het ook simpeler 🙂 : ga via google zoeken naar PPHelper dit is een gratis chinese app die installeer je op je iPad en daaruit kun je Whatsapp downloaden en dan ga verder met de tips van TabletGuide.nl

  Helaas ontdekte ik dat Whatsapp alleen mobiele nummers accepteert, en geen mogelijkheid geeft om de code door te bellen.

  het programma PPHelper afgekort PP is volledig Chinees niet engelstalig via youtube kun je Engelse instructies krijgen hoe het precies werkt.

  Veel succes

 6. Ik heb ook een ipad retina.
  Ik heb alles uitgevoerd echter krijg ik steeds de melding dat ik een nieuwere versie uit de appstore moet downloaden. Twerwijl ik niets nieuwer dat versie 2.8.7 kan vinden. Welke whatsapp versie gebruiken jullie?

 7. Ik heb alle stappen gevolgd en heb whatsapp eindelijk op mn iPod staan. Na het downloaden van whatsapp wilde ik het openen maar er stond: Dit apparaat wordt op dit moment niet ondersteund. Erg jammer! Whatsapp moet toch ook gewoon op een iPod of iPad kunnen worden gedownload? Mijn telefoon is namelijk kapot en nu kan ik niet meer appen.

  • Jammergenoeg werkt het niet zo. Whatsapp is feitelijk alleen op een telefoon te gebruiken. Alleen met wat truukjes kun je Whatsapp ook installeren op een tablet (of iPod) maar dat werkt niet altijd.

   Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Vraag gewoon iedereen Hangouts te gebruiken. Gratis en werkt op een telefoon, tablet en een laptop!

 8. Ik zou ook graag whatsapp hebben op mijn ipad daarvoor moet je dus uw iPad jailbreaken maar natuurlijk heeft dat heel veel risico’s bv je i pad kan bij die goede winkels media markt ,Saturnus enz niet hersteld worden daarom wacht ik gewoon op wanneer ik mijn gsm krijg en dan ga ik gewoon daarop whats’appen

  • Open Safari op je iPad en ga naar https://web.whatsapp.com/;
   Tik nu op de adresbalk bovenin op het vierkantje met de pijl omhoog.
   Wanneer je de onderste balk naar rechts veegt krijg je de optie “vraag om dersktopsite” Druk hierop om de volledige website in te laden;
   Vervolgens verschijnt een qr-code in beeld. Druk op je telefoon in de WhatsApp-app op ‘Instellingen > WhatsApp Web ‘ en scan de code in;
   Je wordt ingelogd en kan WhatsApp op je iPad gebruiken.

Reageer