How To: video’s van je computer op je iPad zetten (met en zonder iTunes)

6

Uitleg over het overzetten of kopiëren van video’s naar de iPad. Het zetten van een zelf gedownloade film of serie of zelfgemaakte video op een iPad ligt niet altijd voor de hand. In deze iPad Tip wordt uitgelegd op welke manieren je de video’s kunt kopiëren van je computer naar de iPad. De redactie van TabletGuide zet verschillende video overzetmethoden voor je op een rij: met en zonder iTunes, met en zonder USB-kabel en mogelijkheden voor het kopiëren van video’s naar de iPad met verschillende apps.

LET OP! De iPad en iTunes ondersteunen alleen video’s die voorzien zijn van de extensie .mov, .m4v of .mp4. Andere bestandstypen, zoals .mkv, .avi, gedownloade dvd’s (bijvoorbeeld .iso), enzovoorts, zijn niet direct te gebruiken wanneer je een video via iTunes wil tonen op de iPad. Je kunt wel een app gebruiken (iTunes omzeilen – zie methode 3 of 4, de video streamen vanaf je pc (methode 5) of de video’s eerst wijzigen (=converteren) naar het gewenste bestandstype (methode 6).

Deze iPad Tip bestaat uit vijf onderdelen. Voor al deze methoden heb je GEEN jailbreak nodig op je iPad.

 1. Video’s op je iPad zetten via iTunes (via synchronisatie)
 2. Video’s op je iPad zetten via iTunes (via apps)
 3. Draadloos video’s op je iPad zetten zonder iTunes (met VLC)
 4. Draadloos video’s op je iPad zetten zonder iTunes (met cloud-dienst)
 5. Draadloos video’s streamen naar je iPad (via apps)
 6. Video’s converteren voor je iPad op je pc

Scrol door naar de voor jou meest ideale manier om video’s te kopiëren van je computer naar je iPad.

1. Video’s op je iPad zetten via iTunes (via synchronisatie)

Wanneer uitvoeren?
Voer deze methode van het kopiëren van films van je computer naar je iPad uit wanneer je de iPad via USB kunt verbinden met een pc (Windows of Mac) en de iPad kunt synchroniseren met iTunes op deze pc.

Hoe werkt het?

 1. Verbind de iPad met een USB-kabel met je pc.
 2. Open op de pc iTunes. Na herkenning van de iPad ga je naar de iPad overzichtspagina. Zorg ervoor dat je inlog en synchronisatie gebruikt van de huidige iPad (indien je eerder bent ingelogd) of synchroniseer de iPad met iTunes op de computer (indien je dat nog niet gedaan hebt).
 3. Ga naar ‘Bestand’ en druk op ‘Bestand aan bibliotheek toevoegen’. Je kunt ook in één keer op CTRL + O drukken.
 4. Selecteer de video of video’s (met .mov, .m4v of .mp4-extensie!) en voeg ze toe aan de bibliotheek. Bij grote video’s kan het even duren voordat alles geïmporteerd is in je iTunes-bibliotheek.
 5. Ga naar het tabblad ‘Films’ en synchroniseer deze (als dat niet automatisch gebeurt). Na verloop van tijd verschijnen de video’s op je iPad, afhankelijk van de grootte en het aantal video’s.

2. Video’s op je iPad zetten via iTunes (via apps)

Wanneer uitvoeren?
Gebruik deze methode als je video’s wil zetten van je computer op je iPad met een USB-kabel. Deze methode is handig als je slechts enkele video’s wil kopiëren van de computer naar de iPad, zonder alles (films, muziek, e-books, enz.) te synchroniseren met iTunes.

Hoe werkt het?

 1. Installeer een app die de mogelijkheid biedt om video’s direct te importeren in iTunes. Voorbeelden hiervan zijn VLC of PhotoMigrPro, maar veel video-apps uit iTunes bieden deze optie gratis dan wel betaald aan.
 2. Verbind de iPad met een USB-kabel met je pc.
 3. Open op de pc iTunes. Na herkenning van de iPad ga je naar de iPad overzichtspagina (‘Overzicht’) en klik daarna door naar het tabblad ‘Apps’.
 4. Wacht totdat alle apps geladen zijn en scrol naar beneden. Daar vind je een overzicht van apps met ‘Bestandsdeling’. Selecteer hier de app naar keuze.
 5. Klik in het venster daarnaast op ‘Bestand toevoegen’. Nu kun je .mov, .m4v en .mp4-bestanden toevoegen. Deze bestanden verschijnen automatisch op de iPad als synchronisatie met iTunes in de app (te vinden bij de instellingen van die app) is aangevinkt. Zorg er wel voor dat je genoeg opslagruimte op je iPad hebt! Zie ook de tip: opslagruimte vrijmaken in iCloud.

Video op iPad zetten (via iTunes)

3. Draadloos video’s op je iPad zetten zonder iTunes (met VLC)

Wanneer uitvoeren?
Wanneer je geen USB-kabel kunt of wil gebruiken, en/of geen iTunes wil gebruiken, kun je ook kiezen voor een directe WiFi-verbinding tussen de iPad en je computer door middel van een app. Met deze methode behandelen we de optie van VLC (VideoLAN), maar er zijn andere apps die dezelfde functionaliteit bieden. Deze methode werkt alleen als je iPad én je computer zich op hetzelfde WiFi-netwerk (thuisnetwerk) bevinden.

Hoe werkt het?

 1. Download de VLC-app in iTunes, als je dit nog niet gedaan hebt. Dit kan o.a. via deze link.
 2. Open de VLC-app op je iPad en druk op de knop linksboven in het scherm. Zet ‘WiFi Upload’ aan.
 3. In het scherm zie je een IP-adres dat begint met http://192.168.0…… Onthoud dit IP-adres en open de browser op je computer. Typ hier het volledige IP-adres van de VLC-app op de iPad in. Een identiek scherm verschijnt in de browser.
 4. Je kunt hier je videobestanden uploaden of heen slepen. Deze worden daarna automatisch toegevoegd op de iPad, indien genoeg opslagruimte aanwezig is.

Video op iPad zetten (zonder iTunes)

4. Draadloos video’s op je iPad zetten zonder iTunes (met cloud-dienst)

Wanneer uitvoeren?
Deze methode maakt gebruik van cloud-servers. Je kunt dan ook op elke locatie via elk netwerk video’s uploaden naar de server en op je iPad weer downloaden van deze server. Deze methode is vooral handig voor mobiel gebruik. Let er wel op dat video’s vaak grote bestanden zijn en 1) te groot zijn voor de (gratis) cloud-opslagruimte, en 2) lang duren om te uploaden en daarna weer te downloaden. Het is daarom verstandig om dit alleen te gebruiken bij korte video’s met een klein bestandsformaat. In deze iPad-tip gebruiken we Dropbox als voorbeeld (2 GB gratis opslag), maar er zijn genoeg alternatieven zoals Google Drive, Microsoft OneDrive en Copy.

Hoe werkt het?

 1. Creëer een account bij Dropbox.
 2. Download Dropbox op je computer en log in met je account.
 3. Download Dropbox op je iPad en log in met je account.
 4. Open de Dropbox map op je computer. Sleep de video’s die je naar je iPad wil verplaatsen in Dropbox. Het uploaden begint en kan even duren afhankelijk van de upload-snelheid van internet. Het Dropbox-icoon geeft aan of de upload plaatsvindt of gereed is.
 5. Wanneer het videobestand geüpload is naar Dropbox kun je deze weer downloaden op je iPad met de Dropbox app.

Films series kopieren naar iPad met DropBox

5. Draadloos video’s streamen naar je iPad (via apps)

Wanneer uitvoeren?
Je hoeft niet per se de hele video op je iPad te plaatsen om deze op de iPad te bekijken. Het is ook mogelijk om de gedownloade film, serie of zelfgemaakte video live te streamen vanaf een ander apparaat naar je iPad. Een goed werkend WiFi-netwerk en een up-to-date pc met flinke rekenkracht is een vereiste om dit te laten slagen, zonder haperingen of foutmeldingen. Legio apps bieden deze mogelijkheid. Het voordeel van streamen is dat je niet gebonden bent aan de beperkte bestandscompatibiliteit van iOS en dus bijvoorbeeld ook  .avi, .mkv en volledige dvd’s kunt streamen naar je iPad.

Hoe werkt het?
De methode is bij vrijwel elke app identiek. Je downloadt de app op je iPad (soms gratis en soms betaald) en een toepassing op je Windows-computer of Mac. Welke is afhankelijk van de app die je gebruikt. Dit zijn de door ons best geteste apps om te streamen van je pc naar je iPad:

VLC Streamer
Air Video (Free)
StreamToMe

6. Video’s converteren voor je iPad op je pc

Voordat je Methode 1, 2 of 3 wil uitvoeren is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de video’s in het correcte bestandsformaat zijn geplakt. Je kunt elk gewenst bestandsformaat (bijv. .avi, .mkv. .iso of .mp4) converteren (oftewel: aanpassen of omzetten) naar het correcte betandsformaat en de correcte resolutie voor de iPad. Let op: als je dit doet treedt wel wat kwaliteitsverlies op.

Voor het converteren van video’s naar iPad-formaat gebruiken we het gratis programma HandBrake, dat je kunt downloaden op Windows en Mac.

 1. Download en installeer HandBrake.
 2. In de rechterbalk, druk bij ‘Presets’ op iPad”. Nu zijn alle instellingen gemaakt voor videoconversie naar iPad-formaat.
 3. Druk op Source en daarna op ‘Open File’ in het geval van een enkel videobestand, of ‘Open Folder’ in het geval van meerdere videobestanden of dvd’s. Selecteer het videobestand of de map met video’s.
 4. Druk bij ‘Destination > File’ op ‘Browse’ en geef aan waar het geconverteerde videobestand moet komen te staan en met welke naam.
 5. Druk op de Start-knop. Het converteren begint. Dit kan lang duren, afhankelijk van de grootte van het videobestand en de snelheid van je computer. Wanneer het videobestand klaar is vind je deze in de gekozen map en kun je ‘m kopiëren naar je iPad.
Bovenstaande methoden om films, series en andere video’s van je computer te verplaatsen naar de iPad geven je een breed overzicht. Toch zijn er meer methoden. Weet je een handige methode? Dan kun je dit laten weten in de reacties en alle bezoekers van deze pagina een groot plezier doen! Let op: Spam-reacties met links worden verwijderd!

Was dit nuttig?


+268 -86


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

6 reacties

 1. Vanmorgen de laatste versie van iTunes gedownload (11.3?) maar als ik daarin naar Apps ga en VLC aanklik dan zie ik helemaal geen scherm aan de rechterkant om bestanden aan VLC toe te voegen. Ik zie slechts m’n scherm gevuld met Apps maar kan alleen met rechts klikken op de app en uit 4 opties kiezen (zoals open in verkenner). Ligt dit aan de nieuwe versie van iTunes? Nu moet ik alles (zeer traag) converteren naar mp4. Maar ik wil gewoon Avi files in VLC zetten. Wat gaat hier mis?

 2. Hi

  Nu ik een nieuwe pc heb heb ik natuurlijk ook itunes eropgezt pc gekoppeld met iphone en ipad
  Maar nu mis ik bij itunes bij het beginscherm een rijtje waarin ook apps stonden zodat ik mijn serie en films erop kon zetten .
  Wat ik ook doe en zoek krijg het niet meer voor elkaar graag hulp
  Bvd petra

 3. Bij optie 5 mis ik nog de geweldige apps die super werken met een lokale NAS:

  Infuse 3 Pro (kost 9,99 euro) om volwaardige features te kunnen gebruiken (Chromecast, opensubtitles.org, automatisch metadata download, ondersteuning voor heel veel audio/video codecs).

  VidOn Player HD (gratis) prima gratis alternatief voor Infuse 3 Pro echter zonder Chromecast, opensubtitles.org en auto metadata ondersteuning en mist enkele audio/video codecs echter werkt ook met veel MKV bestanden.

 4. ik heb zelf veel film en series maar ik snap niet wat er gaande is ik neem mijn film op met vlc player dan zie ik hem staan op mijn mediaplayer dan sluit ik mijn smartphone aan mijn computer die zie ik dan staan in de media player dan start ik met synchronisatie en je ziet het groen balkje steeds verder gaan tot het einde.zo dan zou het toch op mijn smartphone moeten staan? maar als ik dan kijk dan staat er geen bestanden gevonden.dan een stuk van 5 minuten blijft hangen tot 85 procent .is het probleem de smartphone of window media player. smart phone is lumia nokia 830

Reageer