Tip: foto’s definitief verwijderen van je iPad

2

Net als smartphones krijgen tablets steeds vaker een kwalitatief goede camera. Tijdens veldtochtjes zie je ook steeds vaker dat mensen naar hun tablet in plaats van hun mobiele telefoon grijpen om iets op beeld vast te leggen. Na afloop begint het selecteren van de beste foto’s, mislukte foto’s worden uiteraard verwijderd. Wat velen niet weten is dat je verwijderde foto’s na het wissen nog steeds in het geheugen van hun iPad staan.

Vraag is: hoe verwijder je deze foto’s permanent van je iPad? Het antwoord vind je in dit artikel.

Heb je een Android-tablet? Lees dan het artikel ‘Tip: foto’s definitief verwijderen van je Android-tablet’

Veiligheidsoptie

Foto’s die je verwijdert uit een van je albums belanden in een speciale map. Daar worden de foto’s 30 dagen lang bewaard. Na deze periode worden ze automatisch van je iPad gewist. Dit is een ingebouwde veiligheidsoptie in iOS 8: als je per ongeluk een foto verwijdert die je had willen bewaren, dan kun je deze nog terughalen. Denk dus niet dat Apple dit doet om jou het leven zuur te maken.

Let wel: alleen de nieuwste versie van Apples besturingssysteem beschikt over deze functionaliteit. Apparaten met iOS 7 of lager vallen dus buiten de boot. Bij deze versies kun je alleen foto’s selecteren en verwijderen, maar niet permanent verwijderen zoals we hier doen.

Hoe verwijder je foto’s definitief van je iPad?

Om foto’s permanent van je iPad te verwijderen, volg je het onderstaande stappenplan.

1. Open de applicatie ‘Foto’s’.Foto's permanent verwijderen van je iPad

 

2. Selecteer de foto’s die je wilt verwijderen. Druk daarvoor rechts boven in de hoek op de knop ‘Selecteer’.

Foto's permanent verwijderen van je iPad

 

3. Als je de juiste foto’s geselecteerd hebt druk je op het vuilnisbakicoontje. Deze vind je in de linkerbovenhoek.Foto's permanent verwijderen van je iPad

 

4. Helemaal onder in het scherm zie je een lichtgrijze balk met drie icoontjes: foto’s, gedeeld en albums. Druk op het icoontje ‘Albums’.Foto's permanent verwijderen van je iPad

 

5. Drie grote mappen verschijnen nu in beeld: filmrol, mijn fotostream en onlangs verwijderd. Ga naar de map ‘Onlangs verwijderd’.

6. In deze map zie je, zoals de naam al aangeeft, de foto’s die je zojuist hebt gewist. Op iedere foto staat een tijdsindicatie wanneer het besturingssysteem de foto’s automatisch verwijdert. Echter, wij willen ze nu al permanent verwijderen en niet 30 dagen wachten. Rechts boven in de hoek staat opnieuw de knop ‘Selecteer’. Druk hier op om de foto’s individueel te selecteren.

Foto's permanent verwijderen van je iPad

 

7. Als je alle foto’s hebt aangevinkt kun je kiezen om ze permanent te verwijderen of weer terug te zetten naar het album waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Druk links boven in de hoek op de knop ‘Verwijder’ om alle geselecteerde foto’s definitief te verwijderen. Een waarschuwingsvenster verschijnt in beeld dat je vertelt dat deze handeling niet teruggedraaid kan worden. Druk op ‘Verwijder X foto’s’ om ze definitief te wissen.Foto's permanent verwijderen van je iPad

 

8. Je scherm is nu leeg en vermeldt de tekst ‘Geen foto’s of video’s’.

Foto's permanent verwijderen van je iPad

 

Veel succes ermee!

Was dit nuttig?


+33 -59


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

2 reacties

 1. B.H. de Haan op

  Een duidelijk verhaal, maar dit geldt alleen voor foto’s die met de ipad camera, via de mail of rechtstreeks van je losse camera op je camera hebt gezet.
  Foto’s die je via iTunes van de computer hebt binnengekregen op je iPad kan je helaas niet verwijderen.

  B.de Haan

  • Beste De Haan,

   Bedankt voor je reactie. Het klopt inderdaad dat mijn verhaal zich beperkt tot foto’s die je met de camera van je iPad maakt. Sterker nog, het kan ook alleen maar met iOS 8, een oudere versie van het besturingssysteem biedt deze optie simpelweg niet eens. Foto’s die je via iTunes binnenhaalt, zo neem ik aan, moet je ook via iTunes kunnen verwijderen. Maar dat Apple voortaan de mogelijkheid biedt om zelfgemaakt foto’s van de camera definitief te verwijderen is een flinke stap voorwaarts.

Reageer