Tip: een nieuwe Chromecast installeren

0

Met de Chromecast van Google toon je allerlei bestanden rechtstreeks op je televisie. In dit artikel leggen we je uit hoe je de Chromecast in gebruik neemt.

Uitpakken

Als je de verpakking opent, zie je de Chromecast direct liggen. Het is een klein rond schijfje, met een korte HDMI kabel eraan. In de verpakking vind je ook een USB kabeltje. Deze kabel is nodig om de Chromecast van stroom te voorzien. Dit kan via een USB aansluiting in je TV, maar er is ook een adapter meegeleverd om hem aan te sluiten op het lichtnet.

Aansluiten

Plug de HDMI kabel in een vrije poort in de televisie en sluit vervolgens de USB kabel aan. Dit kan rechtstreeks op een USB poort in de televisie, maar met de meegeleverde adapter kan hij ook aangesloten worden op een wandcontactdoos.

Configuratie

Zap de televisie naar het kanaal van de gekozen HDMI poort. Op de meeste afstandsbedieningen doe je dit via het knopje ‘source’.Source knop

De meeste moderne televisies hebben meerdere HDMI aansluitingen beschikbaar. Vaak zijn die aansluitingen genummerd. Op welk kanaal je Chromecast zijn beelden weergeeft, is afhankelijk van de gekozen aansluiting. Kies bijvoorbeeld voor HDMI 1 wanneer je de eerste HDMI aansluiting gekozen hebt.

Ga vervolgens op een smartphone, tablet of PC naar de volgende website: https://cast.google.com/chromecast/setup/

Volg vervolgens de stappen op het scherm. Het installatieproces is redelijk eenvoudig en duidelijk uitgelegd. Het is belangrijk dat de Chromecast goed verbonden wordt met je eigen WiFi netwerk. Hiervoor zul je het wachtwoord van het netwerk bij de hand moeten hebben.

Vervolgens krijgt de Chromecast een naam. Deze naam is belangrijk, omdat dit de naam is waarmee de Chromecast op alle andere apparaten zichtbaar zal zijn. Kies daarom een herkenbare naam, bijvoorbeeld: ‘Televisie Woonkamer’.

Hierna is je Chromecast klaar voor gebruik.

Was dit nuttig?


+3 -2


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

Reageer