Tip: Content naar je Chromecast streamen vanaf een PC of Mac

1

Met de Chromecast van Google toon je allerlei bestanden rechtstreeks op je televisie. In dit artikel leggen we je uit hoe je content naar de Chromecast kunt streamen vanaf een laptop of Mac. Om vanaf een laptop of Mac te ‘casten’ naar een Chromecast heb je een Chrome browser nodig en de Chromecast extensie.

Chrome browser installeren

Google ChromeChrome is een door Google ontwikkelde webbrowser. Deze is te installeren door hem te downloaden vanaf deze website: https://www.google.com/chrome/

Klik hier op ‘Download Chrome’. De installatie is relatief eenvoudig en duidelijk uitgelegd. Start na de installatie de Chrome browser direct op.

Chromecast extensie installeren

Surf vervolgens in de Chrome browser naar de volgende website: https://chrome.google.com/webstore/detail/google-cast/boadgeojelhgndaghljhdicfkmllpafd?hl=nl

Klik hier op ‘Toevoegen aan Chrome”. Doorloop vervolgens de stappen voor installatie van de extensie. Boven in beeld verschijnt na installatie het Chromecast icoon, rechts van de adresbalk.

Chromecast extensie

Content casten

Door in Chrome op het Chromecast icoontje te klikken verschijnt een menu met daarin alle beschikbare Chromecast apparaten. Klik vervolgens op het apparaat waar je naartoe wilt casten. De inhoud van het huidige Chrome tabblad zal gecast worden naar het Chromecast apparaat.

Chromecast menu

Rechtsboven in het menu staat een klein pijltje. Door hier op te klikken verschijnt een submenu. In dit submenu staan een aantal opties, waaronder de optie om het gehele laptopscherm te casten. Dit is een experimentele functie, maar de optie stelt je in staat om het volledige beeld van je computer naar de Chromecast te zenden. Je bent dus niet langer geheel afhankelijk van de Chrome browser.

Chromecast submenu

De Chromecast extensie herkent welke website er in de tab geopend is. Hierdoor is het mogelijk dat een website andere opties mogelijk maakt binnen de extensie. Probeer je bijvoorbeeld een Youtube video te casten, dan zal de extensie dit herkennen en de video openen in de Youtube app van de Chromecast. Ook Netflix video’s casten op die manier. Op die manier wordt het casten van Youtube en Netflix video’s eenvoudiger en sneller.

Was dit nuttig?


+125 -123


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

1 reactie

Reageer