Leeftijdsgrens instellen voor apps en content op de iPad

0

Één van de meest handige tips om je iPad kindvriendelijk te maken is het instellen van ouderlijk toezicht door middel van de toepassing van een automatische leeftijdsgrens. In Nederland biedt de iPad ook deze mogelijkheid. Met deze instelling wordt automatisch bepaalt welke applicaties wel en welke niet ingesteld mogen worden op de iPad. Je kunt restricties ingeven voor verschillende leeftijden, per content type. In deze tablet tip lees je wat de leeftijdsrestrictie en ouderlijk toezicht inhoudt en hoe je dit in kunt stellen op de iPad.

De leeftijdsrestrictie voor iPad applicaties kan als volgt geactiveerd worden. Je dient eerst ‘Beperkingen’ in te schakelen, als je dat nog niet gedaan hebt:

  • Kies voor ‘Instellingen’;
  • Ga naar ‘Algemeen’ en kies voor ‘Beperkingen’;
  • Kies ‘Schakel beperkingen in’;
  • Type vervolgens een wachtwoord en bevestig dit door het wachtwoord nogmaals in te geven.

In deze lijst zie je verschillende mogelijkheden om beperkingen op te leggen voor de beveiliging van je iPad. Een voorbeeld is het instellen van een iPad schermbeveiliging of de instelling van een individuele iPad app beveiliging.

Voor applicaties dit de beoordelingen die worden toegepast. De beoordeling is vrij vertaald uit het Engels dus deze kan voor de Nederlandse markt wat anders zijn. De vraag over de exacte betekenis van de Nederlandse ratings staat nog uit bij Apple.

Verder onderaan deze pagina kun je ‘Leeftijdskeuring’. Geef eerst het land aan waarvoor de leeftijdskeuring moet gelden. Elk land heeft andere leeftijdskeuringen per type content uit iTunes. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven vanaf welke rating films getoond mogen worden op de iPad. Of voor welke rating spellen uit iTunes geïnstalleerd en gespeeld mogen worden.

  • 4+. Dit is de rating voor een applicatie zonder aanstootgevend materiaal.
  • 9+. Deze applicaties kunnen lichte vormen van getekend geweld bevatten, evenals materiaal dat het angstgevoel licht kan opwekken.
  • 12+. Deze applicaties kunnen op niet-regelmatige basis wat harder taalgebruik bevatten. Ook kan intensief geanimeerd geweld getoond worden, evenals lichte vormen van realistisch geweld. Ook kun op niet-regelmatige basis meer volwassen of suggestieve onderwerpen aangehaald worden. Gesimuleerde vormen van gokken zijn bij deze rating ook toegestaan.
  • 17+. In deze apps of content kunnen meer frequente en hogere gradatisch van realistische weergaven van geweld voorkomen. Ook kan sexueel inhoudelijk materiaal weergegeven worden, net als verwijzingen naar en vertoningen van alcohol, tabak en drugs.

Was dit nuttig?


+43 -15


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

Reageer