iPad verbinden met Internet (WiFi)

3

Internet is onmisbaar op je iPad. In deze iPad tablet tip lees je hoe je je iPad kunt verbinden met internet via een draadloos thuisnetwerk via WiFi. Een iPad (Air) of iPad Mini aanmelden of afmelden bij een WiFi netwerk is te doen via de volgende stappen.

iPad aanmelden bij WiFi internet

Zo meldt je je iPad aan op draadloos internet:

 1. Ga naar Instellingen;iPad verbinden met internet
 2. Ga naar WiFi;
 3. Schakel WiFi in met de slider (indien nog niet gebeurd is);iPad verbinden met WiFi
 4. Wacht nu even. De iPad gaat continue op zoek naar draadloze WiFi signalen van routers in de buurt. Na een paar seconden verschijnen de eerste beschikbare WiFi-netwerken. Eventuele al aangemelde netwerken vind je bovenaan. Daaronder staan beschikbare netwerken waar je je nog niet aangemeld bent. Selecteer het netwerk (SSID) waarbij je je aan wil melden.
 5. Voer het wachtwoord van de router in.iPad verbinden met WiFi - wachtwoord invoeren

Nu wordt je iPad verbonden met internet via WiFi.

iPad afmelden bij WiFi internet

Zo meldt je je weer af bij een WiFi netwerk:

 1. Ga naar Instellingen;
 2. Ga naar WiFi;
 3. Schakel WiFi in met de slider (indien nog niet gebeurd is);
 4. Selecteer het netwerk waarbij je je af wil melden;
 5. Selecteer ‘Vergeet dit netwerk’.

Wil je weer gebruik maken van internet via dit WiFi netwerk dan moet je je opnieuw aanmelden.

Problemen met iPad WiFi internet

Ik kan mijn WiFi netwerk niet vinden

Controleer eerst of je wel een WiFi signaal ontvangt op je iPad. Dit kun je controleren in de notificatiebalk. Je hebt minimaal 1 streepje WiFi nodig, maar het liefst 3 of 4 streepjes.

 • Controleer eerst met een ander apparaat (bijvoorbeeld een smartphone of laptop) of het netwerk wel beschikbaar is. Vind je daarbij ook niks? Dan heeft de router een probleem in plaats van je iPad.
 • Vind je het WiFi netwerk niet? Ga dan zo dicht mogelijk bij de router staan, mogelijk heb je niet genoeg bereik. Vind je alsnog niks? Mogelijk heb je de router recentelijk herstart? Dan is de originele naam van de router (SSID) hersteld.
 • Kun je het netwerk nog steeds niet vinden? Mogelijk is het netwerk verborgen. Check dit met een ander apparaat. Een verborgen WiFi netwerk kun je aanmelden op je iPad door op ‘Anders’ te drukken bij de WiFi-instellingen.

iPad maakt geen verbinding meer met internet

 • Heb je je WiFi internet wachtwoord of SSID (router naamgeving) veranderd? Geen nood. Meldt je iPad eerst af bij het netwerk van die router en meldt je daarna opnieuw aan.
 • Eventueel kun je alle netwerkverbindingen verwijderen. Dit kan via Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen. Let op! Alle huidige netwerkverbindingen (WiFi, 3G/4G en Bluetooth) zullen hierbij worden verwijderd en moeten opnieuw ingesteld worden.
 • Soms helpt het om de router uit te schakelen door de stroom een halve minuut van de router te halen. Schakel de router opnieuw in en wacht een paar minuten. Mogelijk werkt de WiFi verbinding met je iPad of iPad Mini dan weer.
 • Check de beveiliging van je router. Log in op je router (hoe? even Googlen met de term ‘inloggen router [provider]of [type router]’ en controleer of de beveiligingsinstellingen van je router zijn ingesteld op WPA2 – persoonlijk (AES). Dit is de meest veilige internetverbinding en compatibel met alle iPads. Is deze verbinding niet mogelijk, selecteer dan WPA – persoonlijk (TKIP).
 • De iPad is secuur als het gaat om WiFi-kanalen. Mogelijk is er interferentie met andere WiFi-routers in de buurt die van hetzelfde kanaal gebruik maken. Dit herken je als je internetverbinding regelmatig (tijdelijk) wegvalt. In de router kun je het kanaal (1-12) zelf bepalen of automatisch laten selecteren.

Was dit nuttig?


+204 -191


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

3 reacties

 1. Hallo,

  Hoe komt het dat als ik de ipad op standby zet mijn wifi ook weg valt?? Dit is sinds kort, normaal kreeg ik gewoon berichten binnen, maar nu niets meer, pas als ik hem weer aanzet gaat hij pas online en stromen de berichten binnen, . Iemand idee wat ik bedoel en hoe het is te verhelpen??

Reageer