iPad applicaties in mappen plaatsen

4

Om het overzicht op de beginschermen te bewaren is het handig om applicaties te groeperen in mappen of folders. Je kunt op je iPad eenvoudig een map aanmaken en daar applicaties aan toevoegen. In deze iPad tip wordt het aanmaken, bijhouden en bewerken van mappen op de iPad omschreven.

Map aanmaken

Je kunt een map aanmaken op bijna dezelfde manier als dat je een applicatie op het startscherm verplaatst. Je dient te starten met het samenvoegen van twee applicaties in één folder.

  • Houd je vinger op de applicatie die in een folder wilt plaatsen en houd deze zo’n 2 seconden vast totdat het logo begint te bewegen;
  • Verplaats de applicatie boven een andere applicatie die je ook in de map wilt positioneren. Op deze manier maak je een map;
  • Als je klaar bent met het verplaatsen van de iconen, druk dan één keer kort op de home-knop.

Applicaties toevoegen aan een map

Op dezelfde manier kun je applicaties toevoegen aan de map op het startscherm van de iPad. Sleep applicaties boven de map. De iconen worden dan automatisch in de map geplaatst.

Applicaties verwijderen uit de map

Op een identieke manier kun je applicaties uit de map slepen. Druk langer op de applicatie in de map totdat deze gaat bewegen. Sleep daarna de app uit de map naar de gewenste positie op het startscherm.

Map verwijderen

Door alle iconen van de applicaties uit de map te verwijderen verdwijnt de map. Als de één-na-laatste app uit de map wordt verwijderd veranderd de map automatisch in het icoon van de laatst aanwezige app.

Naam van de map bewerken

Bij het aanmaken van de map aan de hand van twee iPad applicaties, wordt aan de hand van deze applicaties een naam voor de map aangemaakt. Deze naamgeving van de map kun je eenvoudig veranderen.

De naam is aangegeven boven de map, als deze geopend is. Druk op de naamgeving in een geopende map. Nu kun je de naam van de folder veranderen.

Het gedrag van mappen

Mappen kun je, net als losse applicaties en shortcuts, verplaatsen op een startschem of naar andere beginschermen verplaatsen.

Was dit nuttig?


+678 -65


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

4 reacties

  1. Kun je ook 1 app in meerdere mappen stoppen? Bijvoorbeeld als 1 app bij meerdere themamappen hoort.

    Dit in verband met het gebruik van apps voor logopedische behandelingen. Deze sorteer ik op thema, bijvoorbeeld de seizoenen, maar er zijn ook apps geschikt voor alle seizoenen.

    Alvast bedankt!
    Kirsten, studente logopedie

Reageer