Inloggen op je Android tablet als je je patrooncode vergeten bent

55

Veel tablet-bezitters beveiligen hun tablet met een zogenaamde patrooncode, of patroon beveiliging. Hierdoor is de tablet beschermd tegen gebruik van personen die de inlog-code niet weten. Door een patroon op je beeldscherm te tekenen in een raster van drie bij drie stippen wordt je automatisch ingelogd. Het patroon kan een verwijzing zijn naar je pincode, of een simpel figuur dat makkelijk te onthouden is. Er is één probleem. Wat te doen als je de patroon code vergeten bent?

Vanaf nu is dat geen probleem meer. Je kunt namelijk makkelijk inloggen op je Android tablet zonder dat je de patrooncode hoeft te gebruiken. Het is met een truuk mogelijk om op de tablet in te loggen met behulp van je Google account en bijbehorend wachtwoord. Dit artikel omschrijft hoe je je tablet unlocken zonder een patroon te hoeven tekenen.

Deze methode is alleen mogelijk als je voldoet aan twee voorwaarden:

 1. De tablet heeft, in beveiligde toestand, toegang tot een internet- of data-netwerk;
 2. Je hebt de Android tablet aangemeld en/of je bent bij de Play Store aangemeld met een Google account. Dit is niet altijd verplicht bij alle tablets maar wordt wel aangeraden.
Voldoe je niet aan één of beide voorwaarden dan heb je pech. De enige manier om je tablet weer te kunnen gebruiken is door de tablet terug te zetten op fabrieksinstellingen. Daarom is het altijd handig om een simpele backup van je tablet te maken.

Stap 1: internet toegang

Controleer of de tablet toegang heeft tot een netwerk, draadloos of via WiFi. Dit kan alleen met een eerder aangemeld netwerk. Heb je op dit moment geen netwerkverbinding? Probeer dan dit:

 • Controleer, door het indrukken van de powerknop, of je tablet niet op vliegmodus staat of dat het gebruik van datanetwerken is uitgeschakeld. Dit laatste is alleen te controleren met de powerknop vanaf Android 4.0.
 • Ga terug in je herinnering en bedenk of je je tablet ergens anders ooit hebt aangemeld bij een draadloos netwerk? Wellicht ooit bij een cafe, hotel, of een ander openbaar netwerk? Of bij familie of vrienden thuis? Indien dat netwerk nog is opgenomen in je instellingen kun je naar die locatie gaan en kijken of je tablet zich daar automatisch bij een netwerk aanmeldt.
 • Heb je recentelijk je beveiliging veranderd van je draadloze WiFi-netwerk? En is deze wijziging niet doorgevoerd op je tablet? Verander de beveiliging van je netwerk dan terug in de oude instellingen en kijk of de tablet verbinding maakt.
Wees creatief met het zoeken naar een netwerk. Vaak is met goed nadenken een oud netwerk te bedenken waar de tablet ooit bij is aangemeld.

Stap 2: truuk om in het inlog-scherm te komen

Nu komt de grote truuk om de hoek kijken. Ga naar het beveiligingspatroon en maak verschillende verkeerde patronen gedurende binnen een korte tijd, bijvoorbeeld binnen 30 seconden. Gebruik altijd een verkeerd patroon van minimaal 3 stippen. Na een tijdje verschijnt een venster dat zegt dat je te het te vaak hebt geprobeerd. Na enkele seconden verschijnt het teken-patroon weer. Daaronder zie je een optie om met een andere optie in te loggen. Klik hierop. Het lijkt er op dat je bij het tekenen van verkeerde patronen met veel stippen eerder klaar bent.

Teken 30 tot 60 seconden lang verkeerde patronen

Het kan even duren voordat het gewenste venster verschijnt

Je moet even wachten om verder te kunnen gaan

Klik op ‘Patroon vergeten?’

Nu kun je inloggen met je Google account en bijbehorend wachtwoord

Stap 3: log in met je Google account

Gebruik je Google-account en je wachtwoord waarmee je de tablet hebt aangemeld bij Google. Dit is vaak hetzelfde account als waarmee je bent ingelogd bij de Play Store.

Na aanmelding wordt je direct doorverwezen naar de beveiligingsinstellingen. Automatisch wordt je huidige methode van beveiliging uitgeschakeld en ingesteld als ‘vegen’. In dit menu kun je weer een nieuwe patrooncode of pincode als beveiliging instellen.

Ben je je wachtwoord van je Google account vergeten? Geen nood. Surf naar www.gmail.com op een andere computer en probeer in te loggen. Hier heb je een optie om je wachtwoord te achterhalen als je deze vergeten bent.

Werkt dit niet?

Dan is de enige manier om je tablet weer te kunnen gebruiken het terugzetten naar de fabrieksinstellingen op je Android tablet. Daarom is het altijd handig om een simpele backup van je tablet te maken.

Pincode of wachtwoord vergeten

Ben je niet je patrooncode (met de 9 stippen) maar de pincode of je wachtwoord van je Android tablet vergeten? Dan heb je een probleem. Alleen het terugzetten naar de fabrieksinstellingen is dan de oplossing. Helaas verlies je daarbij al je persoonlijke data.

Was dit nuttig?


+283 -497


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

55 reacties

 1. Ik ben mijn wachtwoord kwijt van mijn tablet en er staat niet hoe ik dat moet doe want ik heb met letters
  Hoe moet ik dit doen

 2. ik heb geen internernet want ik ben in maroko maar bijm ijn thuis had ik geen interenet en mijn neef kwam en heeft dan 15 keer patroon code misgedaan en nu moet ik alles weg doen echt alles ook al mijn aps hoe doe dat

 3. Hoi, Ik heb een samsung galaxy tab 3 ik heb hem beveiligd met een wachtwoord (geen patroon dus) maar ik ben mijn wachtwoord kwijt.. Wie kan mij aub helpen???

 4. hoe kan ik mijn gsm waarvan ik mijn patroon vergeten ben terug opstarten ze zeggen via google account ik heb er een maar mijn netwerk van mijn gsm staat niet op daarmee kan ik het niet met oplossen kan er mij iemand helpen bedankt

 5. mijn tablet is geblokkeerd en als ik de google accountt in typ zegt die dat
  het fout is maar als ik het op de computer doe logt die mij wel in HELP

 6. Help mijn broertje is 7 en heeft zijn tablet geblokeerd maar er is geen internetverbinding en tablet staat op vliegtuigmodus wat moet ik doen ?

 7. Ik bezit een 10 inch android tablet en wanneer ik de browser wil gebruiken krijg ik steeds de melding dat er geen tabbladen beschikbaar zijn totdat ik er een heb gesloten en dat de limiet bereikt is.Nu heb ik reeds enige research gedaan en lees dan dat er rechtdboven een getal staat of. Een kruisje en dat ik dit maar even hoef aan te tikken en m’n probleem is opgelost, maar er staat rechtsbboven helemaal geen getal en ten tweede er staat.op de bovenste menubalk naast t laatste issue wel een kruisje maar wanneer ik dsarop klik gebeurt er helemaal niets. Wie kan en wil me uit deze impasde helpen ik geloof niet dat t erg moeilijk is maar je moet t wel ff weten ?

 8. hallo ik heb een enorm probleem met mijn samsung tablet ik was dus aan het surfen op het internet toen plots mijn tablet werd vergrendeld en ik moet nu een code intikken maar heb nog nooit een code moeten bevestigen dus kan het zijn dat iemand van buitenaf mijn tablet heeft geblokeerd? het zijn alleen cijfers dat ik moet in typen.

  • Heb je een screenshot hiervan? Hoe ziet de vergrendeling eruit? En wat zijn de teksten? En heb je zelf ooit een wachtwoord, pincode of patrooncode ingevoerd die je ooit bent vergeten?

   Heb je al eens een soft reset geprobeerd? (power-knop 10-15 seconden achter elkaar indrukken).

   • edwin groen op

    hallo ik heb hetzelfde probleem,was gewoon ah serven op het web leg hem weg wel met wifi aan maar alle tabbladen gesloten. Nu staat er een balk in beeld waar je een code moet invoeren alle mogelijke codes geprobeerd maar geen resultaat. Een hard reset gedaan dat is gelukt want de datum stond op zondag 1jan. Nog steeds geen verandering wat nu?

 9. Hallo
  Ik heb dezelfde vraag als Karim. Heb de telefoon geblokkeerd door het verkeerde patroon in te voeren. Dan kom ik wel bij de melding van dat ik in moet loggen via mijngmail account. Ik heb wel wifi maar als ik inlog op mijn telefoon geeft ie aan dat het niet klopt. Met de compute kom ik, me dezelfde codes wel in mijn gmail account.
  Wat misschien van effect is is dat het een 2ehands telefoon is dat dat dn mogelijk naar het gmail account van mijn voorgngangster gevraagd wordt? Of is dat niet logisch??
  Resetten vindt ik best maar hoe doe je dat op een telefoon waar je niet inkomt?

  groet Nico

  • Als je de laatste alinea van dit artikel leest, Fleurtje, dan kom je erachter wat je kunt doen (als enige optie, helaas) wat je moet doen als je je pincode vergeten bent. Helaas is een hard reset (met als gevolg het verlies van al je persoonlijke data en gegevens, als je geen back-up gemaakt hebt) de enige mogelijkheid voor jou.

  • code vergeten op

   ik ben mijn code vergeten maar geraak er niet meer op want het is een code met cijfers en nu heb ik een groot probleem. wat als ik die nu binnen breng bij de winkel waar ik hem heb gekocht zouden ze die terug maken? want dan heb ik geluk.

 10. sabrina wolf op

  ik heb alles geprobeerd maar kom niet veder hoe krijg ik mijn mine tablet weer op fabrieksinstellingen als hij dat ook niet aangeeft

 11. mijn zoontje vond het leuk om de stippel code vaak op verschillende manieren in te voeren.
  maar hij is 4 en weet niet dat je dan niet meer in kan loggen!!!nu heb ik geprobeert mijn gmail en wachtwoord daar van te veranderen omdat ik deze niet meer weet….maar dit lukt niet hoe krijg ik dit stomme apparaat nou aan ik heb hem pas een maand …..bvd groetjes elise

  • Ga op een normale computer naar http://www.gmail.com en probeer daar in te loggen met je Gmail account. Lukt dat daar ook niet? Klik dan op ‘wachtwoord vergeten’ en probeer op deze manier het wachtwoord te herstellen. Onthoud het wachtwoord dan goed en gebruik deze op je tablet om de tablet te herstellen.

   Daarna: kijk of het mogelijk is om op jouw Android-tablet (beperkte) gebruiksprofielen te maken. Dit kan vanaf Android 4.2, en geeft je de mogelijkheid om een afgeschermd profiel te maken voor je kind(eren).

 12. Hallo,

  Ik ben mijn patrooncode voor mijn Sony Xperia ZR vergeten.
  Hoe vaak ik hem ook fout doe, er komt niet te staan: Patroon Vergeten.
  Wat moet ik doen?

  Gr. Wout Hulshof

 13. sabrina wolf op

  ik ben mijn patrooncode vergeten nu is hij op Google-account geslagen en die heb ik en wachtwoord ook maar werkt niet en heb wel internet ik krijg hem ook niet op fabrieksinstellingen hoe nu veder heb een empire electronix tablet alles al geprobeerd
  aub kan iemand me helpen

 14. te veel patroonpoging fout…………
  geen internet op mijn tablet en vraag hij gaa naar google account, maar hoe kan ik aanmelden bij google account als geen internet heb op promedia tablet… help??????

 15. Mijn htc desire S is kapot, en toen ik een code invoerde reageerde het scherm wel, maar toen ik hem daarnaar wilde ontgrendelen, deed het scherm het daar niet meer, ik heb wel een Google account, maar er komt niet te staan patroon vergeten, wat moet ik doen?

 16. Ik heb mijn goede gebruikersnaam en wachtwoord ingevuld maar hij zegt steeds dat dit niet klop op andere forums moest k dan als wachtwoord null invoeren ook dit werkt niet kan iemand mij aub helpen fabrieksinstellingen is geen optie er staan heel veel belangerijke dingen op
  Groetjes celeste

  • Een standaard wachtwoord voor je Android-tablet is er niet. Het is altijd het wachtwoord dat je hebt ingegeven bij het aanmaken van de wachtwoordbeveiliging op je tablet.

   Je zegt dat je een gebruikersnaam en wachtwoord in moet geven? Dat is raar, want een tablet vraagt normaal alleen om een wachtwoord. Bedoel je misschien het Google account waar je je bij aan moet melden?

 17. Mijn broertje heeft een tablet gekregen. Maar omdat hij niet op internet mag heb ik dus de wifi verbinding afgezet en ook het netwerk verwijderd. Nu vind hij het plezant om aan de instellingen te prutsen en heeft hij er dus een patroon opgezet maar niemand die weet welke het is dus … Is er nog een optie ? ik heb al op de aan/uit toets (20sec) gedrukt, heb al op reset gedrukt ( ik zie wel dat de datum en zo veranderd is) maar ik kan dus niet naar fabrieksinstellingen terugzetten.
  Is de tablet nu echt voor de vuilbak ?
  Groetjes

 18. Ik heb een android tablet en ben me wachtwoord vergeten. Ik heb geen patroon dus word uit de uitleg hierboven niet wijzer. Ik heb dus een wachtwoord met letters.. Hoe kan ik dat nu veranderen zodat ik er toch weer op kan?
  Groetjes Vera.

 19. hallo

  mijn man heeft vandaag een tablet samsung gekocht maar ik krijg hem nie open vraagt naar een code. de eigenaars van de toestel zeggen geen code te hebben.

  tis frans ook nog eens

  melding is

  enter le mot de passe pour deverouiller l ecran

 20. ik heb nu vijf maanden asus ME 102A 1A035A WHITE aangekocht , nu de laatste dagen krijgt beeldscherm rare kuren af en toe begind het beeldscherm te flitsen , en er komen allemaal strepen op scherm heeft iemand dat al ondervonden ??

   • Hallo Leon veraa..
    Ik heb een dringende vraag ik ben mijn patroon code vergeten en nu kan ik de patroon niet meer proberen maar komt er voor mijn beeld te staan dat ik mijn email moet invullen plus mijn wachtwoord..ik weet mijn email en mijn wachtwoord wel maar kan niet omliggende want heb geen internet en ik heb alles al geprobeerd wat hier boven staat en ik heb hem al tig x gereset maar hij blijft aangeven dat ik mijn email en mijn wachtwoord in moet vullen maar ik heb geen internet!! Ik kan nu helemaal niks met mijn tablet en ik kan dus helemaal niks zien alleen het invullen van email dus..kunt u mijn alstublieft helpen?! Alvast bedankt

    • Brit, bij stap 1 zijn enkele trucjes weergegeven die je heel misschien toch op internet kunnen brengen, waarna je je wachtwoord kunt invoeren. Heb je toevallig eens op een ander netwerk bij iemand anders ooit geïnternet en doet de verbinding het daar wel? Denk even goed na bij alle methoden van Stap 1…

     Als dat niet lukt moet je helaas je hele tablet resetten, zoals ook in dit artikel staat. En dan raak je wel alles kwijt, helaas. Lees in deze Android-tip hoe je je tablet kunt resetten helemaal terug naar de fabrieksinstellingen:

     http://www.tabletguide.nl/tip/hoe-reset-ik-mijn-android-tablet/

 21. Hallo..
  Mijn zoon is ook zijn veegpatroon vergeten en ik heb het geprobeerd om naar fabrieksinstellingen terug te zetten maar daar vragen ze ook naar zijn patroon. Wat moet ik nu doen. Het gaat om een arnova 7 g2.

 22. Ellendaah444 op

  Ik heb een tablet van samsung en ik weet men pincode niet meer het is met cijfers van mij maar van mij staat er niet “weet je je pincode niet meer klik hier” <= dat staat er niet van mij wat moet ik doen???!!!

 23. Helpppp. Heb een empire m781k ben daar de pincode van kwijt.resetknop gebruikt werkt nog niet blijft steeds om code vragen waardoor ik dus nergens inkom.kan hem wel aansluiten op me pc en bestand overdragen.misschien dat. Iemand me kan helpen??

 24. Nathalie Pisters op

  Help!!
  Vanmorgen kon ik nog gewoon inloggen op mijn samsung tablet. Nu vul ik gewoon het juiste wachtwoord in, maar ik krijg steeds een melding dat ik 30 sec moet wachten en dan opnieuw moet proberen.
  Heeft iemand hier een oplossing voor?

Reageer