Ik ben mijn iPad wachtwoord vergeten. Wat nu?

51

Het kan zijn dat, wanneer je op je iPad een wachtwoord hebt ingesteld, je deze toegangscode vergeten bent. Als je deze code vergeten bent heb je geen toegang meer tot je iPad. Dit artikel beschrijft de methode om alsnog in te kunnen loggen op je iPad zonder de toegangscode te gebruiken. De iPad is zo goed beveiligd dat je niet direct in kunt loggen. De enige bruikbare mogelijkheid is het gebruiken van een oude backup van iTunes. Hiervoor heb je wel toegang nodig tot je iTunes account. Ook dien je de iPad te verbinden met je pc, waarmee je de oude synchronisatie hebt uitgevoerd.

Als je je pincode of wachtwoord verkeerd invoert op de iPad dan krijg je enkele keren de melding “Toegangscode onjuist” of de melding “Foute toegangscode – probeer het opnieuw”. Let op, voer de toegangscode niet te vaak verkeerd in.

Als je namelijk te vaak een verkeerd wachtwoord hebt ingevoerd, waarschijnlijk als je deze vergeten bent, dan krijg je de melding “”iPad is geblokkeerd – u moet 1 minuut wachten”. Na het wachten op het tijdsinterval kun je nogmaals proberen om de goede toegangscode in te voeren.

Als je daarna nog enkele keren een verkeerd wachtwoord ingeeft dan wordt de iPad definitief geblokkeerd. Over het algemeen is dat na het invoeren van 10 verkeerde toegangscodes. Op dat moment wordt aangegeven dat je de iPad moet verbinden met een pc via USB om weer toegang te kunnen krijgen tot de iPad.

Let op: als je ooit hebt ingesteld dat je volledige iPad-gegevens gewist worden na 10 verkeerd ingevoerde toegangscodes dan worden inderdaad al je persoonlijke gegevens en instellingen op je iPad gewist. Deze instelling kun je doen (op een werkende iPad) via ‘Instellingen > Algemeen > Codeslot’. Standaard staat deze optie uit. Dan is er niks aan de hand.

Als je de toegangscode niet meer weet dan moet je de iPad herstellen met behulp van een computer.

De methode om te volgen is afhankelijk of je ooit een backup hebt gemaakt van je gegevens via synchronisatie met iTunes

1) Backup is aanwezig

Verbindt de iPad via USB met een computer waarop u voor het laatst de iPad-gegevens heeft gesynchroniseerd met iTunes. Herstel de iPad met behulp van de meest recente reservekopie (backup) in iTunes op je computer. Bij het herstellen kun je opnieuw een nieuwe toegangscode instellen op je iPad. Het herstellen van de laatste backup of synchronisatie op iTunes kan via de optie ‘Resture from Backup’. Selecteer de meest recente backup in de lijst.

Als iTunes om een wachtwoord vraagt, probeer dan een andere computer te gebruiken waarmee je de iPad hebt gesynchroniseerd of hebt geback-upt. Is dit niet het geval, ga dan naar de optie 2 ‘backup is niet aanwezig’.

Als je je backup in iTunes hebt beveiligd met encryptie dan moet je deze als eerste uitschakelen. Bij ‘Deze computer’ (Engels: ‘This computer’) vind je de optie ‘encrypt iPad backup’. Schakel deze optie uit.

Als iTunes niet automatisch synchroniseert met je iPad, doe dit dan handmatig.

Lees hier hoe je een backup kunt maken en de iPad kunt herstellen.

2) Backup is niet aanwezig

Als je het herstel van de iPad uitvoert op een computer die nooit is gesynchroniseerd dan kun je de iPad wel ontgrendelen maar zijn je gegevens niet meer aanwezig. Dit zal dan moeten door de iPad terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Je zult helaas al je gegevens kwijt zijn.

Klik hier om te kijken hoe je je iPad terugzet op fabrieksinstellingen.

Het is dus van belang om regelmatig je gegevens te synchroniseren met iTunes!

Was dit nuttig?


+576 -822


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

51 reacties

 1. hallo,
  ik weet mijn wachtwoord van me ipad niet meer en ik heb m’n ipad nog nooit gesynchroniseerd wat moet ik nu doen?
  worden al m’n spelletjes dan verweiderd of zoiets?

  groeten, loa

  • Loa, TabletGuide.nl biedt geen service voor je iPad. Daarvoor moet je bij Apple zijn. Deze pagina’s dienen als algemene handleiding. Bezoekers en de redactie kan reageren op vragen en opmerkingen. Smeken om een snelle reactie heeft dan ook niet veel zin.

   Zoals hierboven is aangegeven zullen je persoonlijke gegevens verloren raken na een volledig herstel naar fabrieksinstellingen als je geen backup hebt of synchronisatie aan hebt staan. Evt. aangekochte apps kun je altijd opnieuw (gratis) downloaden in iTunes. Deze aankoop is door Apple geregistreerd.

 2. Mijn ipad heb ik nu een jaar maar hij werk heel sloom ik update wel altijd mijn spelletjes en zet er niet te veel dingen op maar ik weet niet wat ik moet doen om hem sneller te maken

  • Miss niet je alle open bestanden afsluiten dat doe je door de homeknoptwee keer achter elkaar in te drukken. Dan zie je alle apps en als je dan een app lang indrukt zie je teken als je daar op drukt is die weg. Bij mij werd mijn ipad weer veel sneller

  • Je moet eventjes naar instellingen en dan naar algemeen-gebruik-gebruik en dan kun je zien hoeveel gb je neemt en je kunt alles bijhouden

  • Je moet eventjes naar instellingen en dan naar algemeen-gebruik-gebruik en dan kun je zien hoeveel gb je neemt en je kunt alles bijhouden
   Dan kun je ook op een app drukken en kun je alles over die app zien

   Voor als je een te slome iPad hebt!!!!!

 3. Elke keer als ik mijn Ipad aan mijn computer connect, en ik klik op ipad herstellen in itunes geeft hij een fout melding en dus krijg ik hem niet gereset. Wat kan ik hier aan doen?

  • Hallo,
   Ik heb de toegangscode van m’n iPad vergeten en vaker geprobeerd.
   Het probleem is dat ik ben geblokkeerd.
   Nu wil ik via iCloud m’n iPad wissen.
   En de vraag is kan hij nog weer in gebruik worden genomen?
   Deze functie wordt vrijwel alleen gebruikt bij diefstal.
   Als ik heen snel antwoord krijg zou het fijn zijn..
   Een radeloze iPad gebruiker.

 4. Weet iemand of je ook met behulp van de backup in iCloud je iPad kan herstellen
  Ik weet namelijk de de codeslot combi niet meer.

  • Als je een backup maakt via iTunes en vervolgens ook via iTunes je iPad herstelt, dan kun je na het herstellen de backup terugzetten op je iPad. Er bestaat wel een kans dat het codeslot dan ook teruggezet wordt.

 5. Vladimir op

  Hallo,

  Ik ben 14 jaar en ben mijn codeslot wachtwoord vergeten.
  Wil iemand mij alstublieft uitleggen hoe dat backupgedoe werkt, ik snap er namelijk niks van.

  Mvg Vladimir

 6. ik heb geen backup ofzoiets en ik ben mn wachtwoord vergeten, wat moet ik nu doen? ik hoop op een snelle reactie zodat ik weer snel gebruik kan maken van mijn ipad,
  alvast bedankt,
  floor

 7. Ik ben mijn wachtwoord van mijn ipad vergeten en heb hem nooit gesynchroniseerd met de pc en heb ook nooit een backup gemaakt wat moet ik doen?

 8. hallo ik heb net me codeslot vergeten op me iphone heb net gelezen dat je een nieuwe resverkopie moest maken zo iets dat ben ik nu aan het doen maar ben ik dan alles kwijt ? ik moet het zo snel moggelijk weten en hou ik me codeslot dan nog ?

 9. ik ben me wachtwoord vergeten. we kunnen het nog wel proberen maar ik ben echt mijn wachtwoord vergeten. zo kom ik er nooit op. HELP ME. gr myrthe

 10. Spotify heeft prima gewerkt op mijn Ipad 2 (totdat ik de update IoS 6.1.3 draaide).nu krijg ik alleen nog maar een grijs scherm. help

 11. Voor alle Ipad en Iphone gebruikers.
  Voor dat jullie je Ipad of Iphone een backup maken op Itune of je pc of mac zet eerst je password uit dat kan je terug vinden in “instellingen” zodat je na een update je gegevens terug kan restoren zonder password toegang!!!!!!

  regelmatig backup en of sync!!!!

  dan zouden al deze vragen ellende niet nodig zijn.

  panda

 12. ik ben mijn wachtwoord vergeten en er komt op ipad is geblokkeerd verbind met itunes wat moet ik doen geef a.u.b een snel antwoord

 13. ik heb een android tablet en ik weet mijn atroon niet meer , ik weet ook het e mail adres en het wachtwoord niet meer dat ik als reservewachtwoord had ingesteld WAT MOET IK DOEEEEN??????

 14. Hallo,

  Ik was aan t internetten op mn iphone toen ie half uitviel. Daarna moest ik mn toegangscode weer invullen en ik weet zeker dat het de juiste code is en hij werkt niet.
  Nou wou ik dus de back up doen in itunes, maar nu zegt ie dat ik zoek mijn iphone uit moet zetten in mn telefoon. Maar dat kan ik dus niet doen want ik kan niet in mn telefoon zonder de toegangscode.
  HELP wat moet ik nu doen???

  • Dat moet je je ipad op iTunes aansluiten en dat op ipad klikken denk ik ongeveer zo uit m’n hoofd en dan op wis alles maar dan wis je ook egt ALLES!!!!! Dus ook je code slot hoop dat je er iets aan hebt gehad

 15. Beste tablet guide

  Ik ben mijn 4 cijferige toegangscode voor mijn iPad 2 vergeten en hier staat dat ik hem moet synchroniseren met iTunes op een computer maar dat heeft mijn computer niet! Wat nu, het is mijn school-iPad en al mijn schoolboeken staan erop!

  Groeten Lucas.

  • Lucas, je moest je iPad van tevoren back-uppen met iTunes of via iCloud. Via iCloud is een handige gratis optie (tot 5 GB) waarbij je geen iTunes nodig hebt. Of je kon op een thuiscomputer iTunes installeren, of desnoods op school of bij iemand anders thuis.

   Nu je geen back-up hebt gemaakt, en je het wachtwoord kwijt bent, rest je niks anders dan een volledige reset naar fabrieksinstellingen. Je bent dan inderdaad al je gegevens kwijt.

   Daarom is ons advies ook altijd: maak altijd een back-up van je iPad om onnodig verlies van data te voorkomen!

   Als ik jou was zou ik dus zo snel mogelijk je 4-cijferige code proberen te achterhalen. Anders heb je een probleem…

 16. hallo,

  Mijn iphone 4 is geblokeerd dat komt omdat ik mijn code niet meer weet,
  Dus heb ik het steets geprobeerd tot dat hij geblokeerd is, ik ben naar de winkel van apple gegaan Ze zeiden dat ik me iphone 4 moet aan sluiten op de laptop, maar hoe ik dat moet doen weet ik niet.
  Nu zit ik zonder mobiel en dat is niet handig.. ik wil graag een reactie terug. gr. kim 🙂

 17. hallo,
  ik ben mijn icloud account vergeten
  en kan mijn iphone ook daarom niet opzoeken
  ik hoor graag van u
  groetjes jasmijn

  • Hoi Elias, Voor een antwoord op die vraag ben je hier op het juiste adres 🙂
   Als je terug naar boven scrolt dan vind je het antwoord op je vraag op deze pagina.

 18. help!!!Ik heb mijn ipad kapot gemaakt en ik heb hem all een tijdje niet maar en nu is hij gemaakt en ze vragen de wachtwoord maar ik weet het niemeer hellp!!!!wat moet ik doen!!

 19. help!!!Ik heb mijn ipad kapot gemaakt en ik heb hem all een tijdje niet maar en nu is hij gemaakt en ze vragen de wachtwoord maar ik weet het niemeer hellp!!!!wat moet ik doen!!geef me tipps!!

 20. Hallo, ik heb een ipad 2 maar ik weet de toegangscode niet meer. Ik heb het een aantal keer geprobeerd. Hij is nu 60 minuten geblokkeerd ik durf niet meer verder te gaan en ik wil weten hoevaak ik het nog kan proberen te gokken

 21. was echt ZO gênant waneer ik mijn wachtwoord niet meer wist,…
  maar toen ik deze website vond was ik SUPPER blij en het is me gelukt!!!! ;]
  dank u tabletguide.nl!!!

  serien

 22. ik ben mijn toegangscode van mijn IPAD ook vergeten ,er staat verbind met itunes,maar dat kan niet want bij itunes staat… je moet eerst de toegangscode in voeren dan kunt u verbinden met itunes

Reageer