HOW TO: eBooks, foto’s en video’s plaatsen op je Android tablet

70

Je hebt een Android tablet gekocht en je wilt deze effectief gaan gebruiken. Een veelgebruikte procedure die je uit wilt voeren is het kopiëren van bestanden van en naar je Android tablet. Je wilt bijvoorbeeld eBooks, foto’s, video’s, maar bijvoorbeeld ook Office bestanden verplaatsen van je pc naar je tablet. Of je wilt foto’s gemaakt met je tablet op je pc of een ander apparaat zetten. Hoe kan dat? In dit artikel geven we verschillende mogelijkheden om bestanden op je Android tablet te zetten en vice versa. Ook geven we een simpele methode weer hoe je deze bestanden kunt openen met de applicatie die je wenst.

Dit artikel is onderdeel van de Tablet tips voor beginners en gevorderde gebruikers.

Het verplaatsen van een bestand, zoals een eBook of een foto, naar je Android tablet kan in 2 of 3 simpele stappen. Eerst zorg je voor het verplaatsen van het bestand naar je Android tablet. Een optionele tussenstap is dat je het bestand, dat eenmaal op je tablet staat, kopieert naar de gewenste map, indien dat niet direct gaat. Daarna kun je het bestand openen met de gewenste applicatie.

En het voordeel is: het merendeel van deze taken kan uitgevoerd worden met één handige, gratis applicatie!

Stap 1: Zet het bestand op je Android tablet

Er zijn veel opties om een bestand op je Android tablet te krijgen. Hier volgen enkele veel-gebruikte opties.

 • Via een USB-verbindingskabel. Vrijwel alle tablets worden geleverd met een kabel zodat je je Android tablet kunt verbinden met je pc. Op deze manier kun je bestanden verplaatsen van en naar je tablet. Lees hier meer over het koppelen van een Android tablet met je pc via USB.
 • Via een SD-kaart. Indien er een SD slot aanwezig is kun je een (micro)SD kaart gebruiken. Plaats het bestand vanaf je pc op de SD-kaart als ook die een SD slot heeft. Plaats de SD kaart in je Android tablet en volg stap 2.
 • Via e-mail. Een vaak erg handige maar helaas niet veel gebruikte methode. Deze methode is alleen mogelijk bij kleinere bestanden. Mail het bestand in de bijlage naar jezelf. Open je e-mail op je tablet en open de naar jezelf verzonden mail. Nu kun je het bestand downloaden op je tablet.
 • Via DropboxDropbox is een programma voor je pc, smartphone én tablet. Maar het kan ook als web-versie gebruikt worden. Je kunt Dropbox hier downloaden voor op je pc. Of ga naar je app store en download de applicatie. Dropbox creëert een virtuele map op elk apparaat waar je de applicatie installeert. De map is virtueel wat betekent dat de map wel zichtbaar is op je pc of tablet, maar in de praktijk daar niet op staat. De daadwerkelijke map staat ergens in de wereld op een server. Je kunt bestanden in deze map zetten vanaf bijvoorbeeld je pc. Dan open je de applicatie op je tablet en na een tijdje (afhankelijk van de grootte van het bestand) verschijnt deze ook in je Dropbox applicatie. Hier kun je het bestand downloaden, of zelfs openen direct vanuit de app!
  UPDATE: naast Dropbox bestaan nu ook alternatieven zoals Copy (veel gratis opslag), Skydrive of Google Drive.
 • Via een USB stick. Indien er een USB-poort met host-functie beschikbaar is kun je deze variant gebruiken. Plaats het bestand vanaf je computer op de USB stick. Plaats de USB stick in je Android tablet en volg stap 2.
 • Je kunt er ook voor kiezen om een draadloze verbinding tussen je Windows pc en Android tablet aan te maken. Via een Thuisgroep kun je bestanden en mappen kopiëren van je Windows pc naar je Android tablet en andersom.

Stap 2 (optioneel): Zet het bestand in de juiste map

Voor deze en de volgende stap heb je een zogenaamde ‘file manager’ applicatie nodig. Op bijna elke tablet is al een bestandsbeheer applicatie standaard aanwezig. Indien dat niet het geval is, of indien je deze niet fijn vind werken, raden we je ASTRO File Manager of ES File Manager aan.

Lees hier meer over Android file managers of bestandsbeheer apps.

De werking van de File Manager app spreekt voor zichzelf. Het werkt ongeveer hetzelfde als Windows Verkenner. Je kunt door de files en folders lopen door op mappen te klikken of op ‘Up’ button te klikken. Door op een bestand te klikken kun je deze openen. Bij meerdere opties krijg je de keuze uit verschillende applicaties om de app te openen.

Het verplaatsen (knippen of kopiëren) van bestanden is eenvoudig. Druk voor een of twee seconden op het bestand of op de map en je krijgt een pop-up te zien. Hier selecteer je de actie die je uit wilt voeren, zoals bijvoorbeeld knippen of kopiëren.

Stap 3: Open het bestand met de gewenste applicatie

Het gewenste bestand te openen kan op twee manieren:

 1. Vanuit de gewenste applicatie. eBook-apps kunnen bijvoorbeeld boeken inladen. Ook Office apps hebben altijd de mogelijkheid om vanuit de app een bestand te openen.
 2. Vanuit een File Manager applicatie zoals ASTRO. Je kunt eenvoudig naar je bestand navigeren en door er op te klikken opent het bestand. Soms kun je kiezen welke app het bestand zal openen.

Vragen?

We hopen dat bovenstaande uitleg helpt bij het gebruik van bestanden voor je Android tablet. Vanaf nu kun je makkelijk eBooks, foto’s, video’s en andere bestanden op je tablet zetten en openen in de gewenste applicatie.

Heb je nog vragen of andere goede tips? Deze kun je laten weten in de reacties.

Was dit nuttig?


+595 -303


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

70 reacties

 1. Halo Leon,

  Een heel handige app om bestanden te kopiëren is wiffi Explorer Pro of es Explorer waarmee je kan verbinden op een share op je pc. Gemakkelijker kan niet 🙂

  Groeten

 2. Leon, je vergeet de mogelijkheid om files draadloos over te zetten. ik gebruik daarvoor File Manager van Rhythm software. Hiermee kun je je wifi netwerk scannen.

 3. Is het ook mogelijk om mijn hele muziekbibliotheek, die op Itunes staat, inclusief Itunes zelf, op mijn tablet te zetten? En hier doe ik dat?

 4. Cisca Hellemons op

  hoi, als ik een nederlands geschreven ebook kopieer naar mijn tablet; dan geeft hij
  het op mijn tablet weer met allemaal vreemde tekens, het is een EPUB- BESTAND

  kan iemand mij vertellen hoe ik dat moet omzetten ?

  • Best dat je eens een andere app download om te zien of die het zelfde probleem heeft.

   Wat is de extensie van het epub bestand?

   Groet

   • Cisca Hagenaars op

    Hoi

    er heb er nu Smart reader ( Mob-book )opstaan, en dan leest hij wel.
    Echter een ander boek wat ik erop gezet had is schijnbaar versleuteld, maar ik heb dat boek gewoon gekocht en gedownload via Bol.

    Wat bedoel je met extensie; ik dacht dat EPUB de extensie was.

    groet

    • Hey Cisca,

     Ik denk dat je best even contact opneemt met de support van Bol om te kijken of zij een bepaalde app aanraden en hoe hoe je het huidig probleem kan oplossen, groet

     • Cisca Hagenaars op

      Ik ben er al uit ; ik heb me geregistreerd op Adobe en alles wat ik daarna erop zet, leest hij goed, alleen wat ervoor erop stond niet.

      Bedankt. !!
      Groet

 5. Rinie Nijs op

  Mijn Acer a100 leest miniSD(Platinum 16GB) niet uit,ik heb er stripboeken opgezet.
  Er staan 2 apps voor het lezen van strip boeken op mijn a100(ComicRackFree en A Comic Viewer)maar open ik een van de twee,ziet die geen stripboeken staan.
  Wat doe ik verkeerd?

 6. PAUL VOLKERIJK op

  een paar honderd foto’s vanaf laptop naar Samsung Galaxy tab2 verzonden.
  Hoe krijg ik deze foto’s nu in de daarvoor aangemaakte mappen op de tablet. De mappen heb ik wel al gemaakt, maar ik krijg er geen foto’s naartoe.

 7. PAUL VOLKERIJK op

  DE FOTO’S OPGEHAALD MET DE USB AANSLUITING EN VIND IK TERUG IN “GALERIJ”. IK WIL ZE HIERUIT KOPIEREN NAAR AANGEMAAKTE NIEUWE MAPPEN ZOALS: PARIJS, AMELAND, ENZ.

  • Probeer de app ‘ASTRO File Manager’. De beste applicatie, die dienst doet als Windows Verkenner voor je Android tablet. Makkelijk files bekijken, openen en kopiëren. Ook het aanmaken van mappen is goed te doen.

   Informatie over de app vind je in de help-sectie. Maar de meeste functionaliteiten zijn zeer intuïtief.

   Succes! En laat even weten of het gelukt is 🙂

 8. Ik vermoed dat je fotos nog op de usb stick staan, met een filemanager ga naar je usb stick en kopieer ze dan naar de nieuwe mappen.

  Naar gelang de file manager die je gebruikt kan de werkwijze verschillen. als het toch niet lukt laat dan weten welke file manager die je gebruikt. anders kunnen we je natuurlijk niet helpen.

  Via de gallarij kun je dit niet doen.

 9. Probleem 1 Mijn fotos staan op een sd kaartje en als ik ze ga bekijken via de galerij, staan de fotos van dag 15 vooraan en dag 1 achteraan en hij begint met de laatste foto terug naar de eerste. Probleem 2 het zijn fotos van meerdere cameras die ik allemaal zelf op volgorde heb gezet, nu gooit de tablet ze door elkaar. hoe krijg ik de volgorde weer zoals het hoort. in de filedirector staan ze wel in de goede volgorde

 10. Mij is verteld dat je foto’s van een digitale camera niet op iedere tablet kan plaatsen.
  Dit zou alleen mogelijk zijn bij en I pad of een Samsung tablet klopt dit?? Heb nl een polaroid tablet, wilde deze meenemen om duikfoto’s van de SD kaart af te halen en meteen te plaatsen op de tablet.

  • In principe is elk bestand op een Android-tablet te plaatsen. Zie het artikel voor de mogelijkheden van het verplaatsen van bestanden op je Android tablet. Sommige methoden zijn afhankelijk van de tablet (SD is natuurlijk niet mogelijk zonder SD-slot bijvoorbeeld).

   Android tablets hebben de mogelijkheid om de meeste foto bestandsformaten (.jpg, .jpeg, enz.) te herkennen. Met andere woorden: dat zal waarschijnlijk geen probleem moeten zijn!

 11. peter jansen op

  Hoi
  Heb net een samsung galaxy tab2. Heb verschillende mallen met foto’s in de betreffende map geplaatst. Maar het toestel kan deze niet lezen.
  Ik fotografeer in raw, de foto’s zijn dng bestanden.
  Ook sommige grote jpg’s leest hij niet. Een verkleinde foto tot 1920 leest hij wel.
  Het lijkt er dus op dat er een maximale bestandsgrootte is. Is dit iemand bekend?

  • Het is best mogelijk dat de standard app op een android toestel een limiet heeft maar dan moet je een andere applicatie zoeken die dat wel ondersteunt. bvb: RawDroid Beta of Rawpal Gallery Lite
   I heb meer dan 5 gig aan fotos op mijn asus TF301 staan en die kan ik openen zonder probleem.

   grts

 12. Ik heb e-books als bijlage verzonden naar mijn mail op mijn Samsung tablet.
  Ook heb ik Astro file manager gedownload. Maar als ik de bijlage wil openen, krijg ik als informatie: er is geen app die deze bijlage kan openen voor weergave. Ondanks dat er een eBook app opmijn tablet staat.
  Dus hoe open ik de bijlage ?

  • Hallo José,

   Anders moet je even via google zoeken met welke app je deze pubˋs kan openen, als het echt niet lukt laat het maar weten hé.

 13. Ik probeer een film op mijn Samsung Galaxy tab2 te zetten, maar tot nu toe lukt het niet (tot grote frustratie). De film is ca 1,2 GB en is op mijn pc gezet vanuit een origineel dvd. De bestand werd niet ondersteund door de tablet dus heb ik hem geconverteerd naar een mpeg-bestand. Maar ik krijg hem op geen enkele manier overgezet naar de tablet. Ik heb gewoon via een usb-kabel geprobeerd, de bestand komt op de tablet maar kan niet gelezen worden. Ook via de Windows media player lukt niet. Alle afspeellijsten worden gesyncroniseerd behalve de film. Vervolgens heb ik Samsung Kies gedownload. de film kan keurig in dat programma afgespeelt worden, maar ik heb 3 uur geleden “overdragen naar apparaat” gestart, maar hij is nu nog niet eens halvewege! Het moet toch mogelijk zijn om op een simpele manier een film op de tablet te zetten, maar hoe?

  • Hallo Anne,

   Om een video af te spelen gebruik ik MX player.Die speelt alles wat je hem geeft (avi,mp4,mpg enz…)
   Ik heb verschillende mogelijkheden om bestanden te kopieren geprobeerd en alles werkte zoals je mag verwachten.
   Als je je tablet aankoppeld met een kabel dat ziet windows je tablet als een harde schijf (dan op je tablet kiezen voor bestandˋs overdracht) en dan kan je met je windows verkenner de bestanden gewoon kopieren naar je tablet.
   Je kan ook een share op je windows maken en dan je daar draadloos op verbinden met bvb es explorer. werk super.
   je kan ook via een web interface werken met bvb Wifi Explorer. werkt ook super simpel.
   Laat anders maar weten welke methode je verkiest en dan kan ik je wel nog wat tips geven.
   Veel succes!

  • Als je films converteert via Samsung Kies kan het inderdaad erg lang duren voordat een bestand is gewijzigd naar het gewenste video-format.

   Je kunt ook een derde app gebruiken zoals Marnix ook aangeeft. QQ Player vind ik een hele fijne applicatie.

 14. Bedankt voor de snelle reacties. Ik ben geen digibeet, maar heb toch een kleine “stappenplan” nodig om eea voor elkaar te krijgen hier. Wat is de beste/makkelijkste methode? Alvast bedankt voor jullie hulp 😉

 15. Heb een aap “HD Player” op de tablet gezet en de film via usb=kabel opnieuw overgezet. En het werkt!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jongens, bedankt voor de tip.

 16. Het copieren van grote files (video) naar mijn tablet middels wifi gaat bij mij bijna altijd fout. Uiteindelijk lukt het wel maar kan het niet makkelijker? Dan bedoel ik een file browser op mijn Droid, surfen naar een shared folder op mijn Windows netwerk en dan op de ‘copy’ knop drukken. Het gaat dus nooit goed. Verbinding verbreekt, droid valt in slaap, halve downloads worden niet opgepikt en afgemaakt. Het is allemaal te onstabiel. Ik heb het over wifi dus, daar is het tenslotte voor. Ben nogal lui aangelegt eigenlijk. Naar bureau lopen, pc aanzetten, kabeltje aansluiten enz. Weet ik allemaal wel, maar daar heb ik geen wifi voor.

  Wat meestal wel werkt is met Teamviewer naar de pc en vandaar dan copieren van mediaplayer naar mijn Droid, maar dan moet ik toch eerst opstaan om de pc aan te zetten en niet vergeten mijn Droid op ’30 minuten wakker blijven’ te zetten (is de maximum tijd) en hopen dat de klus dan op tijd geklaard is. Zucht. Ik bedoel maar, we hebben nog een lange weg te gaan.

  • Hey JohnnyK,

   Als ik grote bestanden op mijn tablet wil zetten gebruik ik gewoon een usb stick.

   Dit werkt super. Ik weet dat grote bestanden overzetten via wiffi problematisch kan zijn gezien je draadloze verbinding kan verbreken. Hierdoor duurd het langer om je bestand over te zetten. en je moet de tablet even aanraken voordat je 30 min verlopen zijn.

   De bestanden die je wil overzetten hoe groot zijn die? Van waar wil je ze overzetten naar je tablet?
   met welke app ?

   groet

   • hoi Marnix, het gebruik van een usb vereist toch weer dat ik moet opstaan en naar de pc lopen. Ik ben niet gehandicapt, maar gewoon aartslui. (en een enorme zeur) Wat als ik midden in de nacht een filmpje wil pakken die wel al op mijn media speler staat, maar niet op de tablet die op mijn nachtkastje ligt. Mijn bed uitstappen dan maar? Dat is voorwaar niet de bedoeling. Voordat ik ga slapen al bedenken dat ik mischien wel die ene film midden in de nacht wil zien en niet die andere? Dat ik ook weer zo wat. Een aflevering van een tv serie is pakweg 300 Mb. Highres film kan ook wel 2 gig zijn. Maar dank voor de reactie, J.

    • werk je met een share ? of via dlna ?

     Ik zal dit anders bij mij eens testen met een share en es explorer. Ik laat nog weten wat het resultaat is.

     Volgens mij werkte dat maat ik laat je tegen morgen iets weten,

 17. Dag Leon.

  dnla, dat moest ik even opzoeken. Gewoon een Droid ICS (samba geinstalleerd) tablet, een iomega mediaspeler, twee windows computers (xp en win7) en een Ubuntu netboekje. Deels bedraad en deels hangt met met wifi aan elkaar in een Windows home netwerk.

  In mijn ideale wereld pak ik mijn tablet op, ga met Ghost Commander (of een andere dual panel file manager) naar de iomega en druk op een knop (F5, zoals vroeger op de alloude norton commander voor pc in de jaren ’80) om de betreffende file naar mijn tablet te copieren. Of daar ook dnla aan te pas komt weet ik niet. Wil ik dat wel weten? Daar komt mijn zeurderige aard bovendrijven. Kleine files lukt prima, maar iets grotere files niet. Ook niet als mijn Droid wakker hou, maar ja, dan nog, zou zo’n copieer taak toch gewoon weer opgepikt kunnen worden?

  Ik heb behoorlijk gezocht naar oplossingen. Deze problemen met wifi worden vaak en ook al heel lang (een aantal jaren al) beschreven maar dus nog geen oplossing (waarvoor ik niet hoef op te staan dan 🙂 ). Ik droom lekker verder en ga uitzoeken wat dat dnla inhoudt.

  Dank en groet, J

 18. hallo
  heb een arnova10BG3 wil m,n ebooks van pc naar tablet overbrengen met de kabel lukt het niet zie geen pixtogram op pc wat doe ik verkeerd aub jullie hulp.
  bedankt

 19. Is het mogelijk om korte video’s via de sd kaart uit het fototoestel op een tablet te zetten en dit vervolgens over te brengen naar een usb stick of externe harde schijf?
  Zo ja, welke tablet is hier het meest geschikt voor. We zitten te kijken naar een samsung tab of de google nexus 7. Alvast bedankt.

  • Hey Marloush,

   Hoewel de Nexus 7 een topper is zeker voor de prijs die hij kost is het niet mogelijk om SD kaartjes of usb stick’s of HD’s aan te sluiten.

   Als je een android dev koopt moet je op 2 dingen letten: Draait het toestel op min android 4 en zit er een SD card slot + usb poort in. Dan zou dit geen probleem mogen zijn.

   ps. Ik heb een Asus TF300 + Dock (Toetsenbord + extra Batterij)en ik kan dit zonder probleem doen..

   Groeten,

 20. Hi, heb een probleem met mijn Samsung Galaxy Tablet. Ik kan namelijk geen bestanden of foto’s uploaden op internetpaginas, zoals bijvoorbeeld Facebook en monsterboard.
  Het rare is dat ik dat eerst wel kon en nu opeens niet meer.
  Kan iemand mij helpen? Heb van alles georobeerd, tenminste alleen de dingen die ik weet. Heb niet zoveel super verstand van tablets.

  Hoop op een oplossing!

 21. zit er een tweede camera in de tablet 7” Tablet Pro-Line 2 ? want als ik foto’s wil trekken moet ik vragen aan de mensen zelf of ze hun zelf zien dus dat is niet zo handig.

 22. Kan iemand mij helpen? Ik heb een SD kaart in mijn samsung galaxy ace 2 gestopt maar de galerij geeft niet alle foto’s weer maar zie dan Thumbnails. Op een andere telefoon (Blackberry) doen ze het prima en ook op de computer. Alle bestanden zijn jpg. Twee mappen, een met 2000 foto’s en een met 940 en die wordt niet weergegeven.. WIl heel graag al mn foto’s zien!!

 23. samantha verstraten op

  geachte mensen

  ik heb even een vraagje.

  ik heb zelf een empire tablet gekocht en heb er de e-books app opgezet maar kan geen enkel boek erop zetten zou iemand mij kunnen helpen en kunnen uitleggen hoe dit werkt want krijg geen enkel nederlands boek te vinden?

  alvast bedankt voor de moeite

  met vriendelijke groet

  Samantha verstraten

  • Veel apps, zoals hierboven omschreven, bieden je alleen de optie om gratis (rechtenvrije) boeken te downloaden. Vrijwel altijd zijn dit Engelstalige boeken van meer dan 100 jaar oud.

   Je kunt Nederlandse e-books downloaden via verschillende manieren. Dit is een selectie opties:

   – E-books kopen via bijvoorbeeld Bol.com, Amazon, Bruna of Google Books (legaal)
   – Soms bieden bibliotheken de mogelijkheid om e-books te ‘lenen’ (legaal)
   – Gratis (copyright vrije) Nederlandstalige boeken downloaden: http://www.gutenberg.org/browse/languages/nl (legaal)
   – Zelf e-books zoeken en downloaden via downloadsites of P2P-bestanden (niet legaal).

   Als je zelf gratis Nederlandstalige boeken wilt downloaden via de laatste methode dan kun het beste Googlen met “titel boek” + “naam schrijver” + “epub”.

   Hoe je bestanden kunt downloaden via P2P is wel te Googlen. Ik gebruik daarvoor het programma uTorrent en zoek torrent bestanden via Piratebay.org via een Proxy. Maar hiervoor zijn tientallen mogelijkheden.

 24. Hi, ik heb een probleem met de foto’s op mijn Samsung tablet 10.1.
  Ik heb de foto’s op de tablet staan maar als ik ze ga terug bekijken via de galerij staat de foto van dag 10 vooraan en van dag 1 achteraan. Dus de slide show werkt ook in de verkeerde volgorde.
  Ik heb alle foto’s op de pc al een nummer gegeven van 1 naar 100 en ook van 100 weer terug naar 1 niets werkte, ze bleven staan gesorteerd naar datum en tijd waarop dat ze genomen zijn.
  Kan iemand mij helpen hoe dit probleem op te lossen is.

   • Je hebt verschillende apps om de foto’s mee te bekijken. Je kunt gerust een andere app downloaden om foto’s te bekijken of een slideshow te maken bijvoorbeeld. Daarnaast kun je ook een bestandsbeheerapp gebruiken op je Android tablet (zoals ES File Explorer of ASTRO File Manager). Deze hebben ook handige functies waarbij je lijsten van foto’s kunt bekijken.

    De standaard ‘Gallerij’ in Android heeft vaak een functie om de foto’s in een andere volgorde te plaatsen. Ga naar het menu door rechtsboven in de Gallerij app op de drie kleine vierkantjes boven elkaar te klikken (dit is het standaard icoon voor instellingen in Android apps). Klik dan op ‘Groeperen op’. Dan kun je ervoor kiezen om foto’s of video’s in de volgorde te plaatsen van Locatie, Tijd, Mensen (van wie je de foto’s hebt ontvangen) of Labels (die je zelf aan de foto’s kunt plakken).

    Tegenwoordig is ook de app ‘Foto’s’ toegevoegd, een alternatief voor de Gallerij app, en die de Gallerij app op termijn waarschijnlijk zal gaan vervangen. Helaas heeft de Foto’s app van Google nog geen mogelijkheid om de foto’s te sorteren. Overigens vind ik deze app op dit moment nog niet gebruiksvriendelijk op een grotere Android tablet, en prefereer ik de Gallerij app.

    Succes, ik hoop dat het lukt!

 25. Ik heb een samsung tablet 3. 10.1 Ik kan geen films ed via mijn computer naar mijn tablet kopieeren. Kan iemand mij dit op een gewone manier uitleggen. Ik download films. EN wil ze graag op mij tablet kunnen zien als ik op vakantie gaat. Ik ben niet met computers opgegroeid. Ben 60 jaar.

  Hartelijke dank.

 26. Ik heb sinds kosrt een Samsung Galaxy Tab 3. Ik heb er meteen een micro usb adapter bijgekocht. Op die manier kan ik, zei de verkoper, rechtstreeks een usbstick aansluiten op de tablet. Aansluiten lukt inderdaad, maar de tablet geeft op geen enkele wijze weer dat er een stick aanhangt. Laat staan dat ik dus foto’s kan overzetten. Op vakantie heb ik de laptop niet bij me, alleen tablet, sd kaartlezer en de micro usb adapter (en niet overal wifi). Vergeet ik iets of is deze weg toch niet mogelijk.
  Alvast bedankt

 27. Zodra ik een ebook heb gedownload op mijn Samsung tablet en dat aanwijs, wordt het book geplaatst in de google books app. Ik wil echter kunnen kiezen waar ik het boek plaats bv in de ander app Ehub. Hoe bereik ik dat ik zelf een keuze kan maken?

  • Je kunt een bestand (dus ook een e-book) op verschillende manieren openen.

   De eerste optie is het openen via een app, waarmee je het boek geopend wil hebben. Open de app (in dit geval eHub) en zoek naar een mogelijkheid om een e-book te openen of te importeren. Zoek dan naar de map ‘Download’ op je tablet en hier zul je het boek waarschijnlijk vinden.

   Een tweede optie is het openen vanuit een bestandsbeheerapp, zoals ES File Explorer. Je kunt dan vaak kiezen met welke app je dit wilt openen. Echter, je kunt ook selecteren of je dit één keer wil doen of altijd. Als je voor altijd kiest, en soms is dit al automatisch gedaan door Google, dan zul je nooit meer de vraag krijgen met elke app je het bestand (dit e-book) wilt openen. Deze automatische actie kun je gelukkig makkelijk weer ongedaan maken. Hoe? Dat lees je in deze Android tablet tip:

   http://www.tabletguide.nl/tip/standaard-applicaties-instellen-en-deselecteren-op-je-android-tablet/

   Als je de standaardwaarde hebt gedeselecteerd zal weer de vraag gesteld worden met welke app je het bestand wilt openen. Dan kun je weer kiezen voor de ehub app.

   Maar je kunt ook andere apps downloaden en installeren (gratis). Hier vind je enkele goede en handige apps om e-books mee te openen op je tablet:

   http://www.tabletguide.nl/1970/top-5-e-readers-android-tablet/

   Succes!

 28. Als ik via een site een bestand wil openen (ppt, pdf of bijv een word bestand) zie ik onderaan staan downloaden en zie ik normaal een pijltje boven waarmee ik het bestand kan openen. Nu zie ik geen pijltje van downloaden om het bestand te openen.

 29. Hoi,

  ik heb een samsung tab 3 mijn vraag is hoedat ik fotos die op men camera staan alle omzet naar mijn tablet. Ik heb die pas geleden allemaal eerst overgezet naar de pc en van de pc naar de tablet maar dit kost enorm veel tijd en die heb ik niet. Heb wel micro sd kaart op tab maar niet in de camera das een gewone sd. Iemand die weet hoe dat ik dit makkelijker kan overzetten? Heb al veel gelezen maar vind het gewoonweg niet.

  grtjs

  • Christel, je kunt eventueel een microSD-kaart kopen met een bijbehorende SD-dummy. Ik weet de exacte benaming niet, maar als je wat zoekt vind je ze zeker. Je kunt de microSD-kaart gebruiken in de tablet. Voor de camera stop je de microSD-kaart in de grotere SD-dummy en je kunt gewoon fotograferen!

 30. Hallo, ik probeer foto’s van mijn telefoon over te brengen naar mijn tablet. Deze herkent echter
  de jpg bestanden niet??? Het is voor mij onbegrijpelijk dat dit niet mogelijk is. De rest, boeken muziek
  gaat allemaal prima, maar foto’s nee dus.
  Kunt u mijn misschien helpen?
  Zou dit zeer op prijs stellen.
  Ik krijg de melding dat bestanden wel gekopieerd kunnen worden maar niet afgespeeld?
  Hoor graag van u.
  vr.gr. Aedriaen

 31. Op mijn Android tablet stonden reeds een paar filmpjes in AVI formaat waarvan beeld en klank oke zijn.
  Nu wou ik er eentje bijvoegen dat ik zelf opnam (ook AVI) en ik krijg alleen klank, geen beeld. Wat doe ik fout?

 32. vanderschelden christine op

  Beste, ik zou mij boeken die op mijn tablet staan in de boekenkast(aldiko) Overbrengen naar USB stick? Wat moet ik doen , kan alle boeken ,epub en pdf, lezen .
  Heb een mini USB stick van 16 GB, grtjs

 33. Beste Leon,

  ik heb een Samsung Galaxy 10.1, waarin ik een extra geheugenkaart heb geplaatst. De methode die je eerder had beschreven om via instellingen, alles, en dan optie verplaatsen naar SD kaart, die lukt met een aantal apps.
  Maar uitgerekend met de galerij, waar ik al mijn foto’s heb opgeslagen, daar blijft deze optie grijs en kan ik hem dus niet gebruiken. En daarvoor had ik nu juist deze extra geheugenkasrt gekocht.
  Hoe kan ik de foto’s nu naar mijn SD kaart verplaatsen, die nu in de galerij staan van mijn tablet?
  kan hierop nergens een antwoord vinden.
  m.vr.gr. , Dorothe van Boxtel

 34. Hoe kan ik op men tablet filmpjes openen op face book want adobe flassh player lukt niet , of kan ik dit er door iemand laten opzetten via pc.? Alvast thx moest iemand me kunnen helpen in mensen taal 😉

  • De iPad en vrijwel alle Android-tablets beschikken niet over Flash.

   Je kunt via een omweg Flash proberen te installeren op je Android-tablet, maar dat lukt niet altijd en een garantie dat het dan werkt is er niet. Lees hier hoe je dat eventueel kunt proberen.

   http://www.tabletguide.nl/tip/flash-installeren-op-je-android-tablet/

   Maar mogelijk is het ook gewoon makkelijker te doen. Je kunt proberen de Facebook App te downloaden op je tablet. Ik waarschuw je alvast, deze app is niet geschikt voor de tablet-pc en gemaakt voor een mobiel apparaat. Derhalve is de interface slecht. Maar misschien werken de Facebook filmpjes wel 🙂

 35. Zo te zien ook heeeeeel veel geduld en dat is even minder als je aan een ziekenbed gekluisterd bent ……maar hopelijk vind ik hier toch de oplossing van een hulpzame lezer 😉

 36. Beste,
  Ik zou graag mijn Olympus digital wave player gebruiken op reis om op te nemen wat de gids zegt. Nadien zou ik dit op mijn tablet Medion Android willen zetten. Maar ik vind hier geen enkele app voor.
  Kent u hier een mogelijkheid voor? Bedankt alvast!

  • Rosette, je kunt het beste een computer gebruiken als tussenstation. Zet de bestanden van de Olympus op je computer en zet ze daarna op een of andere wijze, zoals hierboven is omschreven, op je tablet.

   Het is alleen de vraag wat het bestandstype is van de opname van de Olympus digital wave player. Afhankelijk van het bestandstype dien je een app te downloaden die dit kan afspelen. Kun je even nagaan wat het bestandstype is van de audiobestanden die de Olympus opneemt? Bijvoorbeeld .mp3 of .avi of .mpg?

Reageer