Flash installeren op je Android tablet

22

Vanaf augustus 2012 wordt Flash niet meer door Adobe ondersteund. Alle tablets met Android 4.1 en hoger zullen geen Flash app meer kunnen installeren, via de officiële weg. Flash valt hierdoor weg op deze tablets. Toch is er een mogelijkheid om Flash te downloaden en installeren op je Android tablet. In deze tablet tip lees je hoe.

Let goed op welke Android tablet je hebt. Kijk bij Instellingen > Over de tablet welke Android versie je hebt. Hieronder vind je de mogelijkheden om Flash te installeren op je Android tablet voor tablets tot en met Android 4.3. Heb je een Android 4.4 tablet, of hoger? Scroll dan eerst verder naar beneden waar je de stappen voor jouw type tablet kunt vinden.

Het is belangrijk om te onthouden dat de onderstaande methode niet officieel ondersteund wordt door Google en/of Adobe. Het kan dus zijn dat er fouten optreden of dat het programma niet reageert zoals je zou willen. Er komen geen beveiligingsupdates meer beschikbaar, dus het is mogelijk dat de Flash software onveilig is voor je systeem.

Flash installeren op een Android tablet (t/m Android 4.3)

1. Download het Adobe Flash .apk bestand

Adobe Flash is niet langer beschikbaar in de Google Play Store, dus we moeten het .apk bestand zoeken op een andere locatie. Gelukkig houdt Adobe een eigen archief bij met oude versies van alle Flash plugins. Op deze pagina zijn alle versies van de Adobe Flash app voor Android te vinden. In ons geval kiezen we voor de Android 4.0 versie.

Wanneer je de download direct op je tablet start, staat het .apk bestand direct op het apparaat. Handig, want dan hoef je niet meer met USB kabels aan de slag.

2. Installeer het .apk bestand

Standaard staat Android het niet toe dat .apk bestanden geïnstalleerd worden, zonder tussenkomst van de Play Store. Om dit mogelijk te maken, navigeer je naar Instellingen > Beveiliging en daar plaats je een vinkje bij ‘Onbekende bronnen’.

Zoek het .apk bestand in de ‘Download’ folder van je tablet. Installeer hiervoor bijvoorbeeld ‘ASTRO File Manager’ en navigeer binnen die app naar ‘local storage’ > ‘Download’.

Wanneer je het bestand opent, zal ASTRO vragen of de app geïnstalleerd mag worden.

3. Installeer een browser die Flash ondersteunt

De standaard Chrome browser in Android 4.1 Jelly Bean ondersteunt Flash niet langer. Daarom zul je een andere browser moeten installeren om Flash te kunnen gebruiken. Een goede browser met Flash ondersteuning is Firefox Beta.

Installeer Firefox Beta via de Google Play Store. Vanaf nu kun je via Firefox websites bekijken die Flash content bevatten.

4. Installeer Flashify (optioneel)

Met bovenstaande oplossing ben je veroordeeld tot het gebruik van Firefox Beta als browser. Gaat je voorkeur toch uit naar Google Chrome, dan is Flashify een goede optie. Met deze app kun je gewoon Chrome blijven gebruiken. Zodra een website Flash content bevat, kun je de website via het ‘delen’ menu direct openen in Firefox. Hiermee hoef je Firefox alleen te gebruiken in de gevallen dat je Flash wilt bekijken en kun je de overige sites gewoon in Chrome bekijken.

Downloaden: Adobe Flash for Android (gratis)
Downloaden: Firefox Beta (gratis)
Downloaden: Flashify (gratis)

Flash installeren op een Android tablet (vanaf Android 4.4)

Android 4.4 tabletbezitters kunnen gebruik maken van een truc die uitgevoerd kan worden met de Dolphin browser. Vanaf Android 4.4 is Flash ook niet meer beschikbaar voor de standaard Android browser of Google’s Chrome browser. De alternatieve Android browser kan via een omweg wel Flash draaien op een website. Volg deze stappen om alsnog te kunnen browsen op Flash-websites op je Android 4.4 (of hoger) tablet.

 1. Download de laatste versie van de Dolphin browser
 2. Download de Dolphin Jetpak app
 3. Zorg ervoor dat je alle eventuele oudere Flash apps hebt verwijderd van je tablet! Doe dit via Instellingen > apps en zoek tussen alle apps naar een eventueel aanwezige Flash app. Indien aanwezig, verwijder deze.
 4. Download een verouderde versie van de Flash app, via de link. Zorg ervoor dat je alle eventuele oudere Flash apps hebt verwijderd van je tablet! Doe dit via Instellingen > apps en zoek tussen alle apps naar een eventueel aanwezige Flash app. Indien aanwezig, verwijder deze. Om dit te bewerkstelligen, ga naar ‘instellingen’ > ‘beveiliging’ en daar plaats je een vinkje bij ‘Onbekende bronnen’.
 5. Controleer of de Flash-instellingen in de Dolphin browser aan staan. Open de Dolphin browser op je Android tablet, en ga naar Menu > Settings > Web Content > Flash Player.

(bron)

Was dit nuttig?


+101 -85


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

22 reacties

 1. manuela wenzlow op

  Van harte bedankt voor deze tip met de Flashify op tablet ik kan nu ook
  tv kijken op tablet via wifi .naar dat gezeur met de nieuwe update weer iets
  positiev’s kont ik echt gebruiken . een echte aanrader.

  Flash installeren op je Android tablet

 2. Hans Depraetere op

  Beste,

  Al verschillende malen geprobeerd Flash te installeren volgens uw aanwijzingen. (op Android 4.2.2). Geraak wel tot aan venster Flash 11.1 installeren. Klikken op installeren leidt je naar https://settings.adobe.com/flashplayer/mobile/. En daar houdt het dan op. Er gebeurt niets meer. Al geprobeerd in diverse browsers: Firefox Beta, standaard Browser van Android en in Dolphin. Zie dat opladen van de pagina wel begint maar dan stopt het…
  Enige verklaring? Dank!

 3. ik heb ook het zelfde probleem als hans depraeter.
  heeft iemand hier al een oplossing voor . Ik heb een samsung galaxy tab met android 4.2.2. Ook al vanalles geprobeerd maar het werkt niet.

  alvast bedankt voor wie de oplossing aandraagt.

 4. Een vriendin heeft een nieuwe Samsung tab 4, android versie 4.4.2.
  Ze had een nieuwe gekregen maar die gaf dus problemen, naar de winkel en kreeg direct een nieuwe mee, helaas zelfde probleem.
  Alles werkt goed behalve RTL gemist, daar krijgt ze groen beeld en wil de filmpjes niet afspelen.
  Bovenstaande oplossingen heeft ze geprobeerd maar werkt niet en ook een oudere versie van flash kan ze niet instaleren.
  Ondanks het verwijderen van andere versies van flash en het aanvinken van onbekende bronnen.
  Iemand Tips?

  Alvast bedankt!!

 5. Wie weet hoe ik op deze site kan in loge op deze site

  Ik heb al flash player op me tap maar kom niet verder dan inloge daar na geeft die aan dat flash player niet goed is

 6. Ik heb ook dezelfde probleem. Ik heb samsung galacy tab versie 4.2.2 kan iemand mij aub helpen. Ik ben al een tijdje bezig om flash player te instaleren. Ik wordt er moedeloos van .

  e

 7. Zelfde hier , heb het .APK bestand gedownload en geïnstalleerd. Maar flash werkt nog steeds niet.. Dacht dat ik eindelijk een oplossing had gevonden… Helaas… Als iemand nog een oplossing heeft om dit nog te laten werken hoor ik t graag.

 8. Ik heb een gloednieuwe Galaxy Tab4 met 4.4.2 van ziggo gehad. Flash werkt dus niet. De tips hierboven heb ik allemaal gevolgd, maar bij het downloaden van de oude flashplayer greep Google in. Wat werkt tot mijn verbazing wel: Dolphin browser downloaden, Jetpack downloaden, externe apps toestaan, open in Dolphin browser website hitcric.info, klik op bericht Flash player hier downloaden, download installeren, terug naar website, klik op bericht om flash player te activeren, et voila. Dat is Frans. Het werkt. Vraag me niet waarom. Succes allemaal.

 9. Heb sinds gisteren de tab 4 , heb fb, farm heroes, en cookie jam gespeeld en nu vandaag staan er geen apps op enken ik enkel farm heroes en cookie jam erfelijke afgooien , help mij aub

 10. Waarom wordt in hemelsnaam door google en consorten de flashplayer gewijgerd.
  Ik weet wel, veiligheidsredenen, maar zorg dan dat e.e.a. onder 4.4.2 alle video af te spelen is, dus ook de video uit het AD nieuws en sport bvb.

  • Hoi Jan,

   Adobe heeft zelf de stekker getrokken uit Flash voor Android. Het was voor Adobe niet te doen om het gefragmenteerde Android een goede Flash-ervaring te bieden. Veiligheidsredenen hebben hier niet mee te maken.

   In feite worden alle website-eigenaren gedwongen om Flash niet meer te gebruiken en over te stappen op alternatieven zoals HTML5. Helaas hebben veel website-eigenaren dit niet in de gaten….

 11. Hoi,
  Als ik probeer de Flash Player APK te installeren, lukt het niet om de knop “installeren” aan te klikken.
  En dus gebeurt er ook niets.
  Knop ” annuleren” werkt wel, maar ja daar heb ik niks aan.
  Ik heb installeren van onbekende bronnen aangevinkt, dus daar ligt het ook niet aan.
  Ik heb een Samsung Note 3 Neo , werk nu met Android versie 4.4.2 en de Dolphin browser.
  Iemand een idee?

  • Helaas. Ik zit precies in hetzelfde schuitje. …. Ik denk echt dat er geen oplossing is op het moment. . Ben al 2 dagen bezig met alles na te lezen. Nja sterke. Ik zoek nog heel even verder

Reageer