Exchange e-mail instellen op je Android tablet

3

Je e-mail instellen op je Android tablet via een Exchange server is mogelijk. Dit kun je makkelijk doen via de standaard e-mail applicatie op je Android tablet. Ook kun je via Instellingen > Accounts & synchronisatie een geheel account toevoegen waardoor (indien mogelijk) ook je contacten en agenda gesynchroniseerd worden. Beide methoden zijn vrijwel identiek in de uitvoering.

In dit artikel lees je hoe je je e-mail instelt op je Android tablet via een Exchange server van bijvoorbeeld een e-mail account van de zaak, je universiteit of je school.

Je bedrijf of school moet het toestaan dat Android apparaten verbinding kunnen maken met de Exchange server. Soms is hiervoor een authenticatie nodig. Vraag eerst bij je manager, docent of IT-afdeling of het mogelijk is om je e-mail te krijgen op je tablet via de Android e-mail applicatie.

android-email-app-logoStap 1a: Ga naar de e-mail applicatie (methode 1)
Zoek de standaard Android e-mail app op je startscherm of in het applicatie overzicht en open deze. Het logo van de E-mail applicatie is ongeveer zoals hier rechts is weergegeven.

Stap 1b: Stel nieuw account in (methode 2)
Ga naar Instellingen > Accounts & synchronisatie of een soortgelijke naamgeving (afhankelijk van tablet en Android versie). Maak daar een nieuw zakelijk (Engels: ‘corporate’) account aan, zoals je ziet in onderstaand screenshot.

E-mail instellen op je Android tablet via Instellingen

Stap 2: Voer je gegevens in
Geef het domein of gebruikersnaam op, je wachtwoord en de URL van de Exchange server van het bedrijf zonder www en https. Subdomeinen zijn wel mogelijk bij de Exchange server, bijvoorbeeld: webmail.bedrijf.com. Deze gegevens kun je opvragen bij de ICT-afdeling van je werk of school. Zij kunnen je ook vertellen of je een beveiligde verbinding (SSL) dient te gebruiken.

Exchange e-mail adres instellen

Stap 3 (optioneel): authenticatie
Soms verlangt het bedrijf een authenticatie. Hiervoor heb je het identificatienummer nodig van je tablet (Mobiele apparaat-id). Nu kun je een authenticatiemethode selecteren en deze gebruiken zoals de instructies het aangeven.

Stap 4: Instellingen
Geef je voorkeuren in bij deze instellingen, zoals de frequentie van het synchroniseren. Deze instellingen kun je later nog aanpassen via de e-mail applicatie.

Problemen?

Lukt het niet om je Exchange e-mail (eventueel via ActiveSync) in te stellen op je Android tablet? Kijk dan bij de veelvoorkomende e-mail problemen op een Android tablet [link]. Of stel je vraag in de reacties of in de TabletGuide vraagbaak.

Was dit nuttig?


+23 -51


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

3 reacties

  1. Wil graag een tweede mailbox instellen via een exchange server instellen. De 1e geen probleem, maar de 2e is van een speciale afdeling lukt niet. Hoe stel ik die in?

Reageer