E-mail instellen op je Android tablet

0

Afhankelijk van de e-mail die je in wilt stellen zijn er verschillende opties. Klik op het account dat je in wilt stellen om te lezen hoe dat in zijn werk gaat.

Gmail instellen
Hotmail, Live, Outlook.com (Microsoft) e-mail instellen
Andere online e-mail dienst instellen instellen*
Zakelijk e-mail account via Exchange server instellen**

Er zijn verschillende manieren om je e-mail op je tablet te krijgen. Om e-mail op je tablet te kunnen lezen, bewerken en versturen heb je twee opties:

  1. Vanuit een e-mail applicatie
  2. Vanuit de instellingen van je tablet

Beide methoden werken ongeveer hetzelfde. Je dient je gegevens en je wachtwoord in te voeren. Als je je e-mail instelt via een applicatie (methode 1) wordt dit e-mail account automatisch toegevoegd aan de lijst met accounts van je tablet. Als je je account invoert via het instellingen menu (methode 2) wordt ook automatisch de desbetreffende applicatie ingesteld. Het maakt dus niet uit welke methode je gebruikt.

Gmail instellen
Hotmail, Live, Outlook.com (Microsoft) e-mail instellen
Andere online e-mail dienst instellen instellen*
Zakelijk e-mail account via Exchange server instellen**

* Voorbeelden van online e-mail diensten zijn gratis e-mail diensten zoals Yahoo en e-mail adressen die je krijgt van je internetprovider (@telfort.nl, @ziggo.nl, @upc.nl, @vodafone.nl, @kpn.nl, @tele2.nl, @xs4all.nl enzovoorts).

** Zakelijke e-mail accounts zijn verbonden verbonden met een exchange server gekoppeld aan een bedrijfsnetwerk. Dit zijn vaak e-mail accounts van je werk of van je school of universiteit.

E-mail instellen via de Instellingen. Klik op 'voeg account toe'. Selecteer dan het type. Voor Gmail selecteer 'Google'. Voor een online e-mail dienst selecteer 'e-mail'. Voor een Exchange account selecteer 'zakelijk'.

E-mail instellen via de Instellingen. Klik op ‘voeg account toe’ en selecteer dan het type.
Voor Gmail selecteer ‘Google’.
Voor een online e-mail dienst selecteer ‘e-mail’.
Voor een Exchange account selecteer ‘zakelijk’.

Voor meer informatie verwijzen we door naar de specifieke pagina’s, afhankelijk van het e-mail account dat je wil gebruiken:

Gmail instellen op je Android-tablet
Hotmail, Live, Outlook.com (Microsoft) e-mail instellen op je tablet
Andere online e-mail dienst instellen instellen op je tablet*
Zakelijk e-mail account via Exchange server instellen op je tablet**

Was dit nuttig?


+48 -91


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

Reacties zijn gesloten.