Apps beveiligen met een wachtwoord op je iPad

11

Het is mogelijk om individuele iPad applicaties te beveiligen met een wachtwoord of toegangscode. Via de instellingen kun je deze optie op je iPad selecteren. Het is een handige feature waardoor je bepaalde applicaties met persoonlijke gegevens bijvoorbeeld een extra beveiliging kunt geven. Handig als je iPad bijvoorbeeld gestolen wordt. Ook kun je op deze manier applicaties ontoegankelijk maken voor kinderen. In deze iPad tip lees je hoe je een wachtwoord kunt instellen om een applicatie te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik.

Deze tablet tip gaat over het beveiligen van apps met een wachtwoord op je iPad. Bekijk hier hoe je apps kunt beveiligen met een wachtwoord op je Android tablet.

Door middel van de ingebouwde ‘beperkingen’ in iOS kun je bepaalde apps ontoegankelijk maken voor iPad gebruikers. Dit kan rigoureus door apps helemaal ontoegankelijk te maken, of door een leeftijdsgrens in de stellen. Lees hier hoe je automatisch voor alle apps en alle content de leeftijdskeuring kunt instellen [link].

Via een speciale beperking kan het installeren en kopen van apps onmogelijk worden gemaakt en ook de in-app aankopen kunnen worden geblokkeerd.

De beperkingen kunnen als volgt worden geactiveerd:

 • Ga naar ‘Instellingen’;
 • Ga naar ‘Algemeen’ en kies voor ‘Beperkingen’;
 • Kies ‘Schakel beperkingen in’;
 • Type vervolgens een persoonlijke code, wachtwoord of toegangscode en selecteer de apps die ontoegankelijk moeten worden gemaakt.

Helaas kun je met deze methode niet per app een wachtwoord definieren. Apple’s eigen apps zijn te blokkeren en je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het blokkeren van apps voor bepaalde leeftijdsgroepen.

Voor meer controle over het blokkeren van apps zul je je iPad moeten Jailbreaken.

Bij deze instellingen kun je ook het ouderlijk toezicht van applicaties en materiaal instellen.

Je wachtwoord hoeft niet hetzelfde te zijn als het wachtwoord dat je hebt gekozen ter beveiliging van je iPad.

Deze tablet tip gaat over het beveiligen van apps met een wachtwoord op je iPad. Bekijk hier hoe je apps kunt beveiligen met een wachtwoord op je Android tablet.

Was dit nuttig?


+167 -458


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

11 reacties

 1. Ik heb een app gedownload uit de app store.
  Voor deze wil ik een beveiligingscode instellen.

  Als ik boven staande handelingen volg kan ik die app niet selecteren.

  Is er een andere manier?

  Groeten

 2. In deze iPad tip lees je hoe je een wachtwoord kunt instellen om een applicatie te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik.

  … Er wordt beschreven hoe je een beperking instelt. Niet hoe je een wachtwoord op een applicatie instelt. Hoe zet ik bijvoorbeeld een wachtwoord op de toegang tot de iPad app ‘Mail’?

 3. En hoe doe ik dit bovenstaande bij een Samsung Tablet? Daar kan ik het niet vinden. Op de Ipad is het uiteraard wel gelukt. Ik zou het iedereen aanbevelen want wij als ouders werden van het weekend verrast met aankopen in een spel op de ipad door ons zoontje.

 4. Ik heb een Ipad air. Daarop heb ik mijn contacten ingevoerd.
  Bij het aansluiten van de Ipad op de IMAC worden de contacten gesynchroniseerd met de Imac die totaal anders zijn.
  Hoe kan ik dat voorkomen?

Reageer