Android tablet software handmatig updaten

3

Veel Android tablets hebben de optie voor het automatisch updaten van de software aanstaan. In dat geval krijg je een seintje dat een software update voor je Android tablet klaar staat om te downloaden en te installeren. Sommige tablets hebben deze optie niet, en bij andere Android tablet-pc’s kun je handmatig kijken of er een update klaarstaat voor je tablet. Indien dat het geval is kun je handmatig je Android software updaten. Deze editie van de tablet tips omschrijft hoe dat moet.

Op deze pagina geven we alleen de officiële methoden die de fabrikanten van tablets aanbieden. Custom firmware upgrades en andere methoden die de garantie van je tablet beëindigen zullen niet benoemd worden.
Voordat je een software update uitvoert op je Android tablet is het altijd verstandig een backup te maken van je applicaties en je gegevens. Vrijwel altijd worden je applicaties en je persoonlijke gegevens behouden bij het doen van een update. Voor de zekerheid adviseren we je om toch een backup te maken van je tablet gegevens. Soms wordt bij een update het startscherm vervangen. Deze zul je dan zelf opnieuw in moeten stellen. Lees hier hoe je je startscherm indeelt.

Als eerste laten we je een manier zien hoe je handmatig kunt kijken of je je Android software kunt updaten. Deze methode werkt voor tablets met Android 2.2 of hoger en Android 3.x en Android 4.x.

Software Android tablet handmatig updaten

Ga naar Instellingen > Over tablet

Dit is de benaming zoals je die terugvindt binnen Android 4.0. Bij sommige tablets is de naamgeving anders. Het is altijd de meest onderste optie bij de instellingen.

In dit menu vind je alle informatie over je tablet en het besturingssyteem. Zo vind je onder andere het modelnummer (officiële naamgeving van het type tablet), de Androidversie (van Google) en de Kernelversie (de Androidversie van de tablet-fabrikant). Bovenaan deze pagina vind je een link naar een pagina waar je kunt kijken of er updates klaarstaan voor je tablet-pc.

Klik op de update-knop en er wordt automatisch gezocht naar de laatste Androidversie. Indien een update beschikbaar is kun je er voor kiezen om deze te downloaden en te installeren.

Nieuwe Android-versie handmatig van Internet downloaden

In sommige gevallen kun je handmatig een nieuwe Androidversie voor je tablet downloaden op internet en deze handmatig installeren. Deze optie wordt in sommige gevallen aangeboden door de tablet-fabrikant. De voor ons bekende gevallen vind je hieronder. Heb je zelf een optie van een andere fabrikant gevonden? Laat het ons weten en we voegen deze optie toe!

Archos tablet updaten

Op deze pagina van Archos.com worden alle downloads aangeboden voor Archos-apparatuur. Bij ‘Firmware’ vind je de officiële documentatie en downloads voor het handmatig updaten van je Archos Android tablet. Niet alle tablets hebben een software update die beschikbaar is.

Bij ‘Computer Drivers’ vind je programma’s voor op je computer die je tablet kunnen herkennen als je je Archos tablet aansluit via USB op je computer.

LET OP: kies altijd voor de correcte tablet. Een firmware upgrade verrichten voor een verkeerde Archos tablet kan resulteren in het onbruikbaar worden van je tablet.

ASUS Android tablet software handmatig updaten

Bekijk op deze pagina hoe je je ASUS tablet handmatig kunt updaten. Volg de gehele beschrijving om je ASUS tablet handmatig te updaten.

Yarvik tablet updaten

Ga naar deze Yarvik pagina. Zoek naar jouw tablet type door eerst op het schermformaat te selecteren en dan je Yarvik tablet type te zoeken. Klik op het type dat jij in bezit hebt. Op deze pagina vind je op het tabblad ‘Drivers & Firmware’. Indien er nieuwe software beschikbaar is voor je Yarvik tablet dan wordt dat weergegeven. Niet alle Yarvik tablets hebben een beschikbare firmware update. Volg alle stappen uit de handleiding om een correcte software update uit te voeren.

Was dit nuttig?


+104 -213


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

3 reacties

 1. gisteren onze tablet ge update, was een automatische update.
  Er zijn nu vele applicaties die het niet doen.
  Ook is het internet heel langzaam geworden. Hoe kan ik dit oplossen

  Groetjes debby

 2. Bedankt voor de tip van het uitschakelen van de update installatie (!). Zelf kon ik het niet vinden de vorige keer op het hele internet. Steeds las ik maar weer “het kan niet uitgeschakeld worden of je moet geroot zijn”. Ik heb dan een Samsung S5, maar volgens de logica van uw tips heb ik gekeken in mijn toestel en ik kon nu de hinderlijke update uitzetten.
  Voor de S5 is het= Instellingen>systeem>toestel info>software updates>en daar kan je het uitvinken.
  Er zou een hoop mis kunnen gaan met zo’n update plus dat je de telefoon niet kan gebruiken op het moment van updaten. Dat wilde ik absoluut niet.

  Bedankt nogmaals.

Reageer