Android applicaties beveiligen met een wachtwoord

4

Je tablet is een mobiel apparaat. Je kunt een tablet-pc overal mee naartoe nemen. De kans op diefstal of verlies is dan aanwezig. Ook kan het zo zijn dat je bepaalde applicaties van je Android tablet af wilt schermen van derden. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt is het handig om je e-mail apps te beschermen en wellicht de Play Store zodat kinderen niet per ongeluk dure aankopen kunnen doen. Gelukkig is het heel makkelijk om een applicatie of meerdere applicatie op je Android tablet te beveiligen met een wachtwoord. AVG biedt de oplossing.

Deze tablet tip gaat over het beveiligen van apps met een wachtwoord op je Android tablet. Bekijk hier hoe je apps kunt beveiligen met een wachtwoord op je iPad.

Om applicaties te kunnen beveiligen met een wachtwoord dien je eerst de gratis AVG Antivirus app te downloaden. Deze app is sowieso handig om te hebben. Deze gratis applicatie kan alle andere applicaties en al je bestanden op het geheugen van je tablet scannen op virussen en andere ongewenste zaken. Als je een app download uit de Play Store scant AVG deze direct voordat de app wordt geïnstalleerd. Het aantal virussen in de Play Store is momenteel nog zeer beperkt, maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. De antivirus optie binnen deze app is altijd gratis.

Er is ook een betaalde AVG app speciaal voor tablets, maar we zien geen enkele meerwaarde om deze te kopen in plaats van de gratis variant.

Nadat je de gratis antivirus app hebt gedownload en hebt geïnstalleerd kun je 14 dagen gebruik maken van alle betaalde opties. Een daarvan is de App Locker Plugin. Na 14 dagen moet je de plugin aanschaffen. Momenteel kost de AVG App Locker plugin 79 eurocent.

Als je deze plugin opent moet je eerst een standaard wachtwoord opgeven, wat ook meteen het wachtwoord is voor alle applicaties die je later toevoegt aan de ‘beveiligde lijst’.

Na het opgeven van je standaard wachtwoord wordt een lijst geladen met alle applicaties die aanwezig zijn op je tablet. Apps die je wilt beveiligen met het wachtwoord hoef je maar aan te vinken. Na een bevestiging is de applicatie beveiligd. Je dient bij het openen van de applicatie altijd het paswoord in te geven voordat je de app kunt openen en gebruiken.

Alle apps die je hebt beveiligd krijgen een slotje bij het icoon op je bureaublad of in de lijst met applicaties. Hierdoor herken je alle beveiligde apps. In onderstaand screenshot zie je dat de Gmail applicatie is beveiligd.

Na enkele dagen van gebruik wen je aan het gebruik. Het is wel irritant dat je bij de notificaties voortaan altijd een slotje ziet staan, zodra je minimaal één applicatie hebt beveiligd.

Bekijk hier meer tips voor het beveiligen van je Android tablet. Of lees het artikel Tips om je Android tablet kindvriendelijk te maken. Heb je Android 4.3 of hoger? Overweeg dan het aanmaken van beperkte gebruikersprofielen.

Vind je deze Android app review handig? Deel ‘m dan met je vrienden via Twitter, Google + of Facebook met onderstaande buttons.

Deze tablet tip gaat over het beveiligen van apps met een wachtwoord op je Android tablet. Bekijk hier hoe je apps kunt beveiligen met een wachtwoord op je iPad.

Was dit nuttig?


+46 -24


Niet nuttig?
Stel dan je vraag op onze Vraag & Antwoord pagina.

Deze pagina is onderdeel van het 'Tablet tips en trucs' overzicht. Wil je meer tips voor het gebruik van je tablet? Ga dan terug naar de Tablet tips en trucs startpagina.
Share.

4 reacties

 1. Ik heb deze app welgeteld twee dagen gehad. Hij trok ZOVEEL stroom dat als ik ging slapen met 55% batterij, ’s morgens mijn wekker (=telefoon) niet afging omdat de telefoon was uitgevallen.

  Weer heel snel van de telefoon afgegooid dus. Nu weer zoeken naar een ander app beveiliging.

 2. Als je kinderen hebt raad ik je aan (indien je een Android tablet hebt met 4.2 of hoger) om profielen aan te maken. Voor de kinderen kun je profielen aanmaken waarbij je beperkingen op kunt leggen. Vanaf Android 4.3 kun je zelfs beperkte profielen aan maken waarbij je bepaalde apps zichtbaar en onzichtbaar kunt laten zijn.
  Profielen zijn helaas niet beschikbaar op veel Samsung tablets.
  Meer informatie vind je hier: http://www.tabletguide.nl/tip/gebruikersprofiel-aanmaken-android-tablet/
  Verder kun je bij de instellingen van de Play Store wat zaken aanpassen waardoor je kunt voorkomen dat je kinderen ongewenste taken uit kunnen voeren. Bij de instellingen van de Play Store kun je:
  1) je kunt inhoudsfiltering aanzetten waarbij alleen de inhoud voor kinderen kan worden getoond (kies voor Volwassen: Laag)
  2) je kunt aanvinken dat het wachtwoord (van je Google account) wordt gevraagd zodra je een aankoop wilt doen. Deze extra beveiliging voorkomt dat kinderen of onbevoegden aankopen kunnen doen met je credit card.

 3. Ik heb app locker plugin geïnstalleerd maar zie hem nergens tussen de andere apps, kan hem dus niet activeren ( gebruiken ), hoe kan ik het terug vinden en of verwijderen als het toch niet werkt

 4. Ik heb een applock op me tablet gezet nu ww kwijt hoe krijg ik die er weer af kan niets meer zelfs niet in me instellingen

Reageer