Viewsonic Viewpad 7 Review [VIDEO]

10

Het Californische bedrijf Viewsonic heeft twee tablets gemaakt: de Viewpad 7 en de Viewpad 10. In deze review nemen we de 7-inch tablet onder de loep: de Viewpad 7. Ook hebben we een videoreview gemaakt van deze tablet waarbij je zelf kunt zien of deze tablet het kopen waard is. Deze videoreview vind je onderaan deze pagina. Daar vind je ook een link naar meer informatie, specificaties en prijzen van de Viewpad 7. Let op: de Viewpad 7 heeft qua specificaties en gebruiksgemak absoluut niets te maken met de Viewpad 10.

Design

Viewsonic Viewpad 7 Review - TabletGuide.nlDe tablet ziet er klein en compact uit. Dat is geen gezichtsbedrog, want dat is de Viewpad 7 ook. De rand rondom het scherm is smal, dus bij het vasthouden heb je al snel een vinger op het touchscreen, wat je handelingen kan belemmeren. De rand rond het scherm aan de voorkant en de volledige achterkant is zwart. De zijkant is lichtgrijs. De randen zijn matig afgerond, waardoor de tablet apart in de hand ligt.

Beeldscherm

Het 7-inch capacitief multi-touchscreen is matig qua helderheid en contrast. Kleuren komen redelijk naar voren, maar met de beperkte helderheid is de beeldkwaliteit niet super. Zeker in vergelijking met A-merk tablets zoals de iPad of Galaxy Tab is het Viewpad 7-scherm stukken minder van kwaliteit.

Aansturing

Aansturing kan door middel van het multi-touchscreen. De aansturing met je vingers op het scherm gaat traag, en de gevoeligheid van het aanraakscherm is grof en voor ons gevoel soms onnauwkeurig. We vinden deze tablet niet ideaal om te gebruiken in combinatie met een extern toetsenbord, zoals vrijwel alle 7-inch tablets, ondanks dat het mogelijk is door middel van de mini-USB aansluiting. De Viewpad 7 heeft geen originele docking-mogelijkheden.

Gebruiksvriendelijkheid Viewpad 7

Door de trage aansturing, zoals in vorige alinea beschreven, laat de gebruiksvriendelijkheid van deze tablet nogal wat te wensen over. Snel meerdere handelingen achter elkaar verrichten is eigenlijk onmogelijk. Elke handeling kost zoveel tijd dat je niet snel door kunt werken. Een voorbeeld: bij een geopende browser snel een URL ingeven is een crime. Je drukt op de adresbalk. Na een paar tienden van seconden wordt dit herkent en wordt de huidige URL geselecteerd. Weer enkele tienden van seconden later komt relatief langzaam het toetsenbord tevoorschijn, waarna je pas wat later op kunt typen. Het typen zelf gaat ook niet snel. Na het aanraken van een karakter kun je, voor ons gevoel, pas laat weer de volgende karakter aanraken. Alle aanrakingen tussendoor worden niet herkent. Als je wat geduld hebt is deze vertraging absoluut geen probleem, overigens.

Multimedia

Alle standaard audio en video-bestanden kunnen worden afgespeeld zonder problemen. Ook is het mogelijk om Flash-bestanden af te spelen op de Viewsonic Viewpad 7. Video’s en audio wordt prima afgespeeld. De audio-kwaliteit is goed. Video-kwaliteit is redelijk. Video’s worden zonder schokken of haperen afgespeeld.

Een redelijke camera aan de achterkant en een webcam aan de voorkant maken deze tablet compleet. De kwaliteit van de foto’s is redelijk, maar we verwachten niet dat je met een tablet hoge-kwaliteit foto’s wilt gaan maken.

Applicaties

Voor het downloaden van applicaties kun je terecht in de Android Market. Zolang Android 2.2 nog geïnstalleerd is op deze tablet zullen vrijwel alle applicaties, zoals op alle huidige Android-tablets, overeenkomen met applicaties voor de Android smartphone.

Aansturing van de applicaties gaat prima. Houd echter wel rekening met de trage aansturing, waardoor sommige spellen lastiger te spelen zijn.

Connectiviteit

Viewsonic Viewpad 7 Review - TabletGuide.nlDe Viewpad 7 heeft veel aansluitopties. Zo is er een micro-SD kaartslot voor uitbreiding of uitwisseling van geheugen tot 32 gigabyte. Deze optie is essentieel omdat de tablet zelf slechts een 512 MB harde schijf heeft.

Overige apparaten kun je aansluiten via de mini-USB aansluiting. Viewsonic levert een kabel die het signaal omzet naar een standaard USB-connectie. Let wel op dat je niet zomaar alle apparaten aan kunt sluiten op deze Android-tablet! Verder bevat deze tablet Bluetooth en een GPS-antenne.

Om connectie te maken met Internet heeft deze tablet de beschikking over WiFi en een simkaartslot (niet microsim!). Met deze laatste optie kun je, in combinatie met een data (sim only) abonnement connectie maken met mobiel Internet.

Prijs & beschikbaarheid

Bij de introductie in Nederland kostte deze tablet bij de meeste winkels en telecomproviders €435,-, maar we zagen al snel prijsdalingen bij enkele resellers. Overall is dit best een hoge prijs voor een tablet met beperkte specificaties. Alle opties en de (momenteel) nieuwste versie van Android zijn pluspunten maar toch is zo’n 400 euro veel voor een tablet met zoveel minpunten. Momenteel heb je voor 100 euro meer al de goedkoopste iPad variant.

Conclusie

De Viewpad 7 is een prima tablet voor basic en standaard toepassingen, zoals het surfen op het web, het gebruiken van simpele (gratis) applicaties en het lezen van e-books. Ben je van plan om de tablet regelmatig te gebruiken, of om veel tekst te verwerken dan raden we je deze tablet niet aan.

Meer informatie, de specificaties en prijzen & aanbiedingen van deze tablet vind je op de Viewpad 7-pagina. Wil je de specificaties van de Viewpad 7 vergelijken met een of twee andere tablets? Dat kan in de tablet vergelijker.

Voordelen Viewpad 7

 • Klein en licht van gewicht
 • Toegang tot de Android Market
 • Goed voor basic tablet-gebruik: als e-reader, browsen of simpele applicaties

Nadelen Viewpad

 • Trage reactietijd bij aansturing via het touchscreen
 • Typen op het virtueel toetsenbord gaat alles behalve snel
 • Helderheid en contrast van het scherm is matig

Foto’s

Videoreview Viewpad 7

TabletGuide heeft een video review van de Viewsonic Viewpad 7 gemaakt.

Meer informatie, de specificaties en prijzen & aanbiedingen van deze tablet vind je op de Viewpad 7-pagina. Wil je de specificaties van de Viewpad 7 vergelijken met een of twee andere tablets? Dat kan in de tablet vergelijker.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal inch
 • Besturingssysteem
 • Schermresolutie x
 • Afmetingen
 • Processor
 • Gewicht gram
 • Opslagruimte
 • Alle specificaties

Over de auteur

10 reacties

  • Deze review is geschoten eind 2010. Gezien de ouderdom van deze tablet moet je de beoordeling eigenlijk wat lager inschatten.

   Gezien de huidige budget-tablets is deze tablet absoluut geen aanrader. Voor 170 euro kun je geen top-tablet krijgen dat is zeker. Maar met een beetje zoeken kom je ongetwijfeld verder dan deze ViewPad 7.

   Kijk bijvoorbeeld eens bij de Archos tablets. Archos gaat enkele zeer goedkope tablets uitbrengen binnenkort (de G9-serie) met Honeycomb.

  • Ik heb er in Juni 1 gekregen van mijn man en vind het een top ding,ik maak veel foto’s ermee,gebruik hem echt ipv mijn laptop de gehele dag ,doe er werkelijk alles mee meer nog dan met de comp,en de helderheid die kan je instellen.Echt een moordding.Ik heb gewoon een dualsim aangevraagd en die zit erin,je moet alleen de telefoon waar je mee wilt bellen als laatste opgestart hebben anders gaat ie steeds via je viewpad en dat is als je er geen oortje in hebt zitten en je bent onderweg wel lastig.

   • Ok, dat is een heel positieve reactie over deze tablet.
    Dit maakt het echt allemaal heel moeilijk:S
    Als ik een sim-kaartje ga gebruiken is dat puur ervoor om op internet te gaan waar ik ook ben. Ik ga het verder niet gebruiken voor bellen.

 1. Hallo , kan iemand me vertellen hoe ik mijn gsm als modem kan koppeln aan mijn tablet ? ik heb een Vodafone-sim met Blox ,dus dat is goed. Kan hem alleen niet door Wifi vinden ! Zowel gsm als tablet hebben Wifi aanstaan ,maar geen connectie……………….Hellup !

  Heel erg bedankt alvast !

 2. Ik heb via ibood een viewtab 7 gekocht en voor het gebruik wat ik er mee doe voldoet hij perfect!

  Ik gebruik hem voor bellen ( met een blue tooth oortje) , sms, mail twitter en surfen, ook gebruik ik de GPS functie veel!
  Hij is niet de supersnelste, maar zeker voor de Ibood prijs die ik er een paar maanden geledne voor betaalde is het een top ding!

  Wel heb ik problemen met flash!

 3. Mijn Viewsonic 7 wisselt het logo met de 3 vogels afwisselend met
  de tekst Welcome, dit gaat vergezeld van een irritant muziekje.
  Ik kan hem dan ook niet meer uitschakelen.
  Ik heb hem gereset, maar hij doet niets meer, alleen het bovenstaande.
  Kan iemand mij zeggen wat ik kan doen om hem weer aan de praat
  te krijgen?

Reageer