Lenmar Mutant 20.800 powerbank review

1
88%
88
Goed

De Lenmar Mutant 20.800 mAh is een powerbank met een hoofdletter P (en W, O, E en R, als je het mij vraagt). De capaciteit van 20.800 mAh is ongeëvenaard. Met deze voorraad energie kun je zelfs de grootste tablets wel tot 2 keer opladen. Een unicum!

 • Gebruiksvriendelijkheid
  10
 • Degelijkheid
  9
 • Connectiviteit
  10
 • Prijs
  6
 • Gebruikers beoordelingen (0 stemmen)
  0

Steeds vaker worden hulpmiddelen ingezet om een telefoon of tablet nóg mobieler te maken. Een van deze hulpmiddelen is de powerbank, een externe mobiele accu die in staat is om telefoons en tablet-computers in geval van nood wat extra power te geven. Helaas zagen we dat veel powerbanks niet voldeden voor de wat grotere tablet-computers, aangezien deze apparaten een grotere accu huisvesten. Vandaar deze nieuwe tablet accessoire review van een wel heel grote powerbank, de Lenmar Mutant 20.800 mAh powerbank, die de meeste tablets zeker 2 keer moet kunnen opladen!

Wat is een powerbank?

In het kort een uitleg voor iedereen die nog niet weet wat een Powerbank is. Een Powerbank (Engels: Battery pack) is een draagbare externe reserveaccu. De accu of batterij is op te laden (via het stopcontact) en kan zelf accu’s van andere mobiele apparaten, zoals mobiele telefoons, tablets en camera’s, opladen (veelal via USB). Hierdoor wordt de draagbaarheid van het mobiele apparaat vergroot. Een powerbank wordt vaak gebruikt wanneer je voor een langere periode geen toegang hebt tot een stopcontact om je apparaat op te laden. Veelal zien we de powerbank ook terug in rugzakken en laptoptassen van mensen die graag altijd een reserve-optie bij zich willen dragen om een telefoon of tablet op te laden.

Behuizing Lenmar Mutant powerbank

Deze Lenmar Mutant 20.800 mAh heeft een enorme capaciteit, zoals de naam al aangeeft. Waar een doorsnee powerbank een vermogen van zo’n 5.000 mAh (voor smartphones) of 10.000 mAh (voor tablets) biedt, heeft deze Lenmar Mutant de grootste accucapaciteit die we ooit gezien hebben in een powerbank: 20.800 mAh.

Deze grote capaciteit heeft zijn weerslag op het formaat. De Mutant 20.800 mAh powerbank is dan ook wat groter dan we gewend zijn in deze productcategorie. Toch kunnen we de Lenmar Mutant nog steeds draagbaar noemen, met afmetingen van ongeveer 15 bij 12 centimeter en een dikte van 2,2 centimeter. Ook het gewicht is zeer netjes, namelijk zo’n 500 gram volgens onze keukenweegschaal. Qua formaat past deze powerbank dus makkelijk in de binnenzak van je jas, maar waarschijnlijk is hij hier wel iets te zwaar voor. Maar opbergen in je (laptop)tas of rugzak is geen enkel probleem.

Lenmar Mutant 20.800 powerbank review (4)

De zwarte behuizing is gemaakt van hard kunststof en bestaat uit honderden kleine gaatjes. Naast een mooie en unieke vormgeving biedt dit ook wat extra ventilatie, daar een powerbank bij gebruik soms wat warm kan worden. De randen zijn gemaakt van iets zachter kunststof voor een betere en meer stugge plaatsing. Ook bevordert dit de robuustheid.

Rubberen pootjes zijn niet aanwezig. Je kunt de Lenmar Mutant 20.800 mAh powerbank op elk vlak plaatsen zoals je dat wil.

Lenmar Mutant 20.800 powerbank review (7)

Lenmar Mutant 20.800 mAh capaciteit

Wat is 20.800 mAh precies en hoe vaak kan ik mijn telefoon of tablet daarmee opladen?

Het antwoord is afhankelijk van de capaciteit van de accu van het apparaat dat je hier op aan wil sluiten. Je kunt de capaciteit van je telefoon of tablet achterhalen op de productpagina van de fabrikant. TabletGuide houdt de batterijcapaciteit bij van alle tablets in de tablet vergelijker. Zoek in deze tablet database je tablet op en kijk bij de specificaties naar de capaciteit van de accu.

Een voorbeeld: Je tablet heeft een capaciteit van 6.000 mAh. Dit houdt in dat je je tablet zeker 3 keer zou moeten kunnen opladen met deze Lenmar Mutant 20.800 powerbank. 3 maal 6.000 is 18.000 en dat is nog steeds minder dan de 20.800 mAh waar deze powerbank over beschikt.

Hier vind je een indicatie van de accu capaciteit van enkele typen producten:

 • Kleine smartphone: 1.000 – 1.500 mAh
 • Grote smartphone: 1.500 – 3.000 mAh
 • Kleine tablet: 3.000 – 6.000 mAh
 • Grote tablet: 6.000 – 12.000 mAh

In theorie kun je de powerbankcapaciteit (20.800 mAh) delen door de batterijcapaciteit van je telefoon/tablet, waarna je het aantal oplaadbeurten krijgt. In de praktijk zal de 20.800 mAh niet volledig overdraagbaar zijn naar telefoons en tablets en zal enkele procenten verlies optreden.

Je kunt concluderen dat een smartphone makkelijk 7 tot wel 10 keer op te laden is met deze Lenmar powerbank. Een kleine tablet 3 tot 6 keer. Grote tablets kun zelfs je (bijna) 2 of 3 keer opladen met deze Lenmar Mutant powerbank.

Lenmar Mutant 20.800 opladen

Het opladen gebeurt via de meegeleverde stekker (Europees, Amerikaans en Engels – handig voor op vakantie) en werkt op zowel 100 als 240 Volt. Een volledige oplaadbeurt (van leeg naar vol) duurt zo’n 10 tot 11 uur. Dat is lang, maar je hebt dan wel 20.800 mAh power bij de hand wanneer je dat wil. Wil je deze Lenmar powerbank opladen dan moet je hier dus wel rekening mee houden. Een kort nachtje zal dus niet genoeg zijn.

Lenmar Mutant 20.800 powerbank review (6)

Met de LED-verlichting wordt duidelijk aangegeven hoe ver het opladen van de powerbank is gevorderd. Een knipperende LED geeft aan dat het opladen bezig is in de desbetreffende staffel.

Lenmar Mutant 20.800 gebruiken

De Lenmar Mutant 20.800 is zeer eenvoudig in gebruik. De aan-knop is de enige knop op het apparaat. Een druk op de knop laat via vier groene LED-streepjes zien wat de status is van de powerbank:

1 LED: 0% – 25% vol
2 LEDs: 25% – 50% vol
3 LEDs: 50% – 75% vol
4 LEDs: 75% – 100% vol

Om de Mutant 20.800 te gebruiken hoef je simpelweg de USB-kabel van je telefoon of tablet in een van de vier USB-poorten te duwen (elke poort is specifiek voor een tablet, iPad of telefoon) en op de knop te drukken. Het laden start direct en stopt wanneer de USB-kabel wordt verwijderd of wanneer de accu van je telefoon of tablet-pc vol zit.

Lenmar Mutant 20.800 powerbank review (11)

In totaal zijn vier USB-poorten beschikbaar waarmee je tegelijkertijd een apparaat kunt opladen. Dit zijn respectievelijk USB-poorten om op te laden:

 1. iPad (5V / 2.4 A)
 2. tablet (5V / 2.4 A)
 3. smartphone (5V / 1 A)
 4. smartphone (5V / 1 A)

Bij elke USB-poort staat vermeld voor welk type apparaat deze bedoeld is. Je kunt maximaal vier apparaten tegelijk opladen met deze powerbank.

Lenmar Mutant 20.800 powerbank review (8)

Lenmar Mutant 20.800 powerbank review (10)

 

Plus- en minpunten

+ Mooie en stevige behuizing
+ Prima formaat en gewicht, ondanks enorme capaciteit
+ Enorme capaciteit!
+ Tot 4 telefoons/tablets tegelijk opladen
+ Europese, Engelse en Amerikaanse stekker
+ 4 LED-indicators voor status- en oplaadinformatie
+ Eenvoudige bediening

– Lange oplaadtijd

Conclusie

De Lenmar Mutant 20.800 mAh is een powerbank met een hoofdletter P (en W, O, E en R, als je het mij vraagt). De capaciteit van 20.800 mAh is ongeëvenaard. Met deze voorraad energie kun je zelfs de grootste tablets wel tot 2 keer opladen. Een unicum!

Maar dat is niet alles. Dit alles zit in een, voor zijn inhoud, compacte verpakking. De bediening is eenvoudig en de accustatus is dankzij de vier groene LEDs perfect af te lezen. En je kunt tot wel twee telefoons én twee tablets tegelijk opladen met de vier USB-poorten.

De prijs van 149 euro lijkt veel, maar in vergelijking met andere powerbanks valt dit mee. Op dit moment koop je een kleine powerbank (~ 5.000 mAh) vanaf een tientje of 3. De prijs loopt op tot wel 100 euro voor de betere battery pack van zo’n 10.000 mAh. Deze Lenmar Mutant 20.800 biedt je het dubbele voor 149 euro.

Meer informatie

De Lenmar Mutant is onder andere te koop bij TabletCenter.

Alle Lenmar Mutant 20.800 review foto’s

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

1 reactie

Reageer