Case Logic Griffith Park rugtas review

0

Niet alle rugtassen zijn even geschikt om je tablet en laptop te vervoeren. Volgens Case Logic is hun Griffith Park rugtas dat wel, en dat heb ik getest. Na drie weken met de Griffith Park lees je in deze review mijn bevindingen.

Nog niet zo lang geleden testte ik de Thule Enroute Triumph rugtas. Die heeft speciale vakken om je tablet en laptop veilig op te kunnen bergen, iets waar ik wel over te spreken was. Thule heeft dit concept ook doorgevoerd naar rugtassen van dochteronderneming Case Logic, met de Griffith Park als goed voorbeeld.

De rugtas is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart met groene accenten, grijs met gele accenten en blauw met zwarte accenten. Zoals je kunt zien, heb ik de laatste uitvoering getest. De tas is 44 cm lang en 30.5 cm breed. De maximale diepte is 27 cm. Hij weegt 860 gram en heeft een inhoud van 21 liter. Voor wie dat te klein vind, is er ook een Deluxe-uitvoering met een inhoud van 28 liter.
De normale editie is gemaakt van polyester en voelt goed aan. De tas is niet erg gevoelig voor vuil en ziet er na een paar weken gebruikt te zijn netjes uit. De voorkant heeft een paar reflecterende elementen. Deze zijn niet genoeg om echt op te vallen in het donker, maar het is beter dan niets. Wat ik zelf fijn vind is dat Case Logic de tas erg rustig heeft gehouden door bijvoorbeeld zijn logo alleen klein op de voorkant te plaatsen.

Case Logic tablet rugzak review (3)

Het is mij opgevallen dat de ritsen wat minder eenvoudiger werken dan bij de Thule rugtas. Ze voelen niet slecht aan en zijn prima te gebruiken, maar die van de Thule geven een stevigere indruk. Daarbij hoefde ik mij geen zorgen te maken bij gebruik en bij de Griffith Park ga ik (onbewust) toch iets voorzichtiger te werk. Het handvat van de rugtas is daarentegen opvallend sterk. De tas is waterbestendig, wat inhoudt dat hij tegen een regenbui kan.

Het achterpaneel is bekleed met schuimrubber en heeft een voering van luchtdoorlatend gaas. Om zweten tegen te gaan zijn er verschillende ventilatiekanalen aanwezig. De schouderbanden zijn ook voorzien van het speciale gaas en zijn lekker breed. De rugtas is verstelbaar en heeft een kliksysteem voor de borst om zo het gewicht beter te verdelen. De rugtas zit uitstekend, al moet ik erbij zeggen dat ik er geen urenlange wandelingen mee heb gemaakt.

Aan vakken heeft de Griffith Park geen gebrek, dat mag duidelijk zijn. Zo vind je aan de onderkant een vrij onopvallend vak waar je bijvoorbeeld een laptopoplader of vieze sokken in kan doen. Het vak heeft ook een degelijk bevestigingspunt voor een karabijnhaak, maar daar heb ik geen gebruik van gemaakt. De voorkant van de tas is voorzien van drie vakken. Allereerst heb je een klein vak met ritsafsluiting waar je kleinere dingen als een koek in kan doen. Ook is er een open vak met een clip, maar wat je hier in moet doen weet ik niet zo goed. Het vak heb ik in de testperiode één keer gebruikt en dat was toen ik mijn slippers snel wilde opbergen toen ik op het strand liep. Veel meer past er ook niet in en door de open bovenkant voel ik mij ook niet geneigd om er belangrijke spullen in te doen. Er zijn ongetwijfeld lezers die de aanwezigheid van dit clip-vak een fijne toevoeging vinden, maar als het er niet was, had ik het niet gemist. Het grootste vak aan de voorkant heeft twee ritsen en kan lekker ver opengemaakt worden. De indeling van het vak biedt ruimte aan boeken, pennen en andere accessoires. Kleinere dingen als oplaadkabeltjes kun je kwijt in de geïntegreerde etui, waar ik erg enthousiast over ben. Daarnaast is er nog genoeg ruimte over om bijvoorbeeld je lunchpakket op te bergen.

Case Logic tablet rugzak review (9)

Door naar het hoofdvak, dat voornamelijk bedoeld is voor de tablet en laptop maar ook ruimte over heeft voor een paar A4 boeken of schriften. Het laptopvak biedt ruimte aan een 15,6″ laptop van maximaal 26.7 bij 28.5 bij 4.4 centimeter. Het vak is verstevigd aan de voor- en achterkant en wekt een stevige indruk. Mijn 14″ laptop heb ik – zoals je mag verwachten – zonder problemen met dit vak kunnen gebruiken.

Het tabletvak heeft aan de voorkant geen versteviging en maakt voor de achterkant gebruik van het stevige laptopvak. Het vak meet 27 bij 19 bij 2.1 centimeter en kan overweg met tablets van maximaal 10,1″, zo geeft Case Logic aan. Dit strookt met mijn ervaringen: zowel de 8,9″ Toshiba Satellite Click Mini als de 10,1″ Sony Xperia Z4 Tablet passen perfect. Al met al zijn het fijne vakken waar je je kostbare apparaten veilig en netjes in kan opbergen.

De zijkanten zijn uitgerust met ritsvakken die, eenmaal open geritst, een flesje drinken kunnen bewaren. Dit werkt naar behoren en wie er geen behoefte aan heeft, merkt dicht geritst ook niets van het bestaan. De achterkant huisvest het laatste vak van deze rugtas, en die is bedoeld voor je smartphone van maximaal 6″. De binnenkant van het vak heeft een voering van velours, wat ervoor zorgt dat je toestel niet beschadigt. De locatie van het vak is ook goed gekozen: omdat het tegen je rug aanzit, kan niemand erbij als je de tas ophebt. Je duurt dus wat langer als je je toestel wilt gebruiken, maar hij zit er – met het oog op diefstal – veel veiliger dan in je broekzak.

Case Logic tablet rugzak review (4)

Conclusie

De Griffith Park heeft mij in positieve zin verrast. De rugtas is relatief compact maar kan dankzij de verschillende vakken toch een hoop spullen geordend opbergen. De tas voelt degelijk aan, zit lekker en wordt geleverd met 25 jaar garantie. Interessant zijn de speciale vakken voor de tablet en laptop, die je netjes en beschermd in de rugtas kan doen. Zelfs voor je smartphone is een veilig vakje. Ik heb de Griffith Park de afgelopen drie weken ervaren als een uitgebreide en fijne rugtas en beveel hem dan ook van harte aan.
De Case Logic Griffith Park rugtas is onder andere hier te koop voor zo’n zeventig euro. Wat vind jij van deze rugtas?

Foto’s

De foto’s die ik van de Griffith Park rugtas heb geschoten, zijn hier te bekijken. Klik op een afbeelding voor een vergroting.

Share.

Over de auteur

Reageer