ASUS MeMO Pad 7 ME572C review

0
86% Snel, slank en stoer
 • Ontwerp 90 %
 • Degelijkheid 75 %
 • Display 90 %
 • Geluid 85 %
 • Prestaties 90 %
 • Accu 90 %
 • Software 85 %
 • Connectiviteit 70 %
 • Prijs 95 %
 • Gebruikers beoordelingen (3 stemmen) 74 %

Met een handvol 7 inch MeMO Pad’s in het assortiment moet ASUS zichzelf zien te onderscheiden van het eigen assortiment. Een luxe-positie zullen we maar zeggen. Bij deze ASUS MeMO Pad 7 ME572C heeft ASUS dat getracht door de tablet-pc flink af te slanken en de achterzijde net wat anders te maken dan wat we gewend zijn. De aanwezige Intel-processor is inmiddels al bekend in de MeMO Pad-familie. In deze tablet review kun je lezen of ASUS geslaagd is weer een nieuwe interessante optie toe te voegen aan het verlanglijstje van geïnteresseerden in een 7 inch Android-tablet.

Deze tablet review is uitgevoerd met de ASUS MeMO Pad 7 ME572C met 16 GB opslagruimte en een zilveren achterzijde. Voor 199 euro koop je deze ASU-tablet onder andere bij TabletCenter, Bol.com, MediaMarkt, Wehkamp en Centralpoint.

Behuizing & degelijkheid

ASUS heeft de MeMO Pad 7 (ME572C) in een nieuw jasje gestoken. De behuizing lijkt een aparte laag te hebben aan de achterzijde die wat uitsteekt en een andere kleur heeft. Het maakt de ASUS ME572C zowel elegant als stoer tegelijk, is mijn mening. Een ander zal het uiterlijk ongetwijfeld niet bevallen en kan het lelijk noemen. In ieder geval zien we een ander ontwerp wat we niet gewend zijn in de MeMO Pad-serie maar ook niet van andere goedkopere Android-tablets. Waar eerdere MeMO Pad’s al snel een centimeter dik waren is deze ME572C afgeslankt tot iets meer dan 8 millimeter. Nog niet zo dun als de dunste concurrenten, maar meer dan dun genoeg wat ons betreft.

De ASUS MeMO Pad 7 ME572C is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarbij wij de zilveren versie hebben getest voor deze review, waarbij een gouden glans zichtbaar is wanneer je vanaf de zijkant kijkt. De behuizing blijft van kunststof.

ASUS MeMO Pad ME572c review (9)

 

Het dunner maken van de tablet heeft mogelijk zijn weerslag op de de degelijkheid van de MeMO Pad 7 ME572C. Sommige concurrenten hebben een (gedeeltelijke) aluminium behuizing wat we soms wat degelijker vinden. Toch scoort deze ASUS-tablet een ruime voldoende als het gaat om degelijkheid. Wel moeten we zeggen dat een krasje snel ontstaat op de achterzijde, zoals we ook al snel zagen op ons reviewmodel.

ASUS MeMO Pad ME572c review (10)

 

De MeMO Pad 7 ME572C is lekker licht (zo’n 275 gram op onze weegschaal) en voelt zeer fijn aan wanneer je de tablet vast hebt.

Beeldscherm

Een full hd display op een kleine tablet is niet meer uniek, maar toch zien we ze niet veel. Jammer want een full hd scherm (1920 x 1200 pixels) kijkt toch stukken fijner dan andere displays met een lagere resolutie. 323 pixels per inch is een enorm aantal waarbij je de losse pixels echt niet meer kunt onderscheiden. Vooral bij het lezen van kleine letters komt de enorme pixeldichtheid goed van pas doordat de kleine letters scherp worden afgebeeld.

Het display is van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Persoonlijk beschouw ik een tablet van (net) onder de 200 euro nog als budget-tablet. Misschien wordt het tijd om die beschouwing achter me te laten want van een budget tabletdisplay hebben we echt niet te maken. De kleurweergave is goed en wat vooral opvalt is dat de witkleuren en de donkere tinten uitermate goed worden weergegeven. Op dit aspect zien we de concurrentie toch echt nog wat steken laten vallen. Pluspunten voor de ASUS ME573C dus! Ook de kleurweergave en contrasten zijn dik in orde.

ASUS MeMO Pad ME572c review (2)

IPS is uiteraard toegevoegd wat wederom een grote meerwaarde heeft. De kijkhoeken zijn zeer breed. ASUS meldt een antivingerafdrukcoating, iets wat altijd handig is maar ons in de praktijk niet zo heel veel is opgevallen. Wel zien we dat de glans beperkt blijft in vergelijking met zelfs hoogwaardige concurrenten met een dubbele verkoopadviesprijs.

ASUS MeMO Pad ME572c review (5)

ASUS MeMO Pad ME572c review (4)

 

Handig zijn ook de door ASUS toegevoegde instellingen waarbij je de kleurweergave en het contrast aan kunt passen naar je eigen wensen. Ook kun je de helderheid van het scherm via de instellingen automatisch laten instellen aan de hand van je activiteit voor een optimale beleving en het langer maken van de accuduur bij dagelijks gebruik.

ASUS MeMO Pad ME572c review (14)

Geluid

De luidsprekers zijn verwerkt in de korte zijkanten van deze ASUS-tablet.Ondanks het kleine formaat van de stereo speakers is het geluidvolume en de kwaliteit best prima te noemen. Verwacht geen volle tonen of diepe bass uit een tablet, natuurlijk. Echter, voor een goedkopere en kleinere Android-tablet springen de audiokwaliteiten uit boven de concurrentie. De luidsprekers zijn exact in het midden geplaatst van de zijkant waardoor je je handen wat hoger of lager moet houden zodat je handen de luidsprekers niet blokkeren.

ASUS MeMO Pad ME572c review (6)

Prestaties

De quad-core Intel Atom Z3560 is een indrukwekkende processor. De topsnelheid ligt in de turbo-stand op 1,83 GHz wat we gewend zijn van de meeste Intel Atom Moorefield chipsets. In de praktijk zien we dat de snelheid zeer goed is. Het lijkt wel of de Android-skin die ASUS gebruikt (waarover later meer) een stuk efficiënter en soepeler is dan zijn voorgangers. Toen waren we overigens al totaal niet ontevreden. De software draait enorm soepel wat je al merkt tijdens het opstarten van de tablet. Binnen 10 seconden kun je aan de slag. De schermen gaan ten alle tijden vloeiend in elkaar over en apps worden snel opgestart. We ervoeren geen bugs of haperingen tijdens het dagelijks gebruik van deze ASUS-tablet.

Ook de theoretische prestatietests laten indrukwekkende snelheden en prestaties zien. Tijdens het maken van de review voeren we een zestal benchmarks uit. Alle budget-tablets in het Android-segment worden zonder problemen verslagen en op sommige vlakken kan de ASUS MeMO Pad 7 ME572C zonder problemen meegaan met de high-end concurrentie.

Connectiviteit

Op het gebied van connectiviteit kunnen we het volgende melden:

 • MicroSDslot tot 64 GB
 • Bluetooth 4.0
 • MicroUSB 2.0-poort

Een HDMI-poort is niet aanwezig, maar om eerlijk te zijn, hoe vaak gebruik je de tablet om deze aan te sluiten via HDMI, met genoeg alternatieven om je Android-tablet op de tv aan te sluiten.

ASUS MeMO Pad ME572c review (8)

Accuduur

Met zoveel goede prestaties en een helder en scherp scherm verwacht je een flinke impact op de accuduur. Gelukkig, niets blijkt minder waar in dit geval. De accu is van een voldoende niveau om makkelijk een hele dag met de tablet te kunnen werken. Bij normaal gebruik tikt de accuduur makkelijk de 10 uur aan. ASUS meldt overigens een accuduur tot 11 uur. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld bij het gamen, gaat deze accuduur wel omlaag naar een uur of 6 maar dat is iets wat we bij elk mobiel apparaat terugzien.

Handig is vooral de ingebouwde optie met verschillende accu-modi om je eigen energieverbruik (en prestaties) te kunnen instellen.

ASUS MeMO Pad ME572c review (13)

Software

De ASUS MeMO Pad 7 ME572C draait op Android 4.4.4 (evt. update naar Android L is nog niet bekend op het moment van schrijven van deze review) en heeft een eigen ASUS-skin met de naam ASUS ZenUI. Onderdeel van de aanpassingen zijn onder andere extra instellingen (denk aan een zelf in te delen quick settings-menu), extra apps en widgets. Zo is er een speciale camera-app gemaakt door ASUS met extra opties zoals Time Rewind waarbij twee seconden voor het indrukken van de sluiterknop en één seconde daarna een lange reeks foto’s wordt gemaakt. Je kunt zelf de mooiste hieruit kiezen. Nooit meer iemand met knipperende ogen op de foto dus! Verder zijn wat widgets aangebracht, zoals een nieuw type agenda (What’s Next) waarbij je overzichtelijk kunt zien wat je komende activiteit is.

ASUS MeMO Pad ME572c review (1)

Doorgaans zijn we geen grote voorstander van aanpassingen aan de Android-software en het toevoegen van apps. Toch kunnen we zeggen dat ASUS langzaam aan leert wat echt handig is. Tot onze vreugde is irritante en onnodige bloatware zoals antivirus-apps teruggebracht tot een minimum. Aan de andere kant zijn populaire apps, zoals Facebook, voorgeïnstalleerd. Helaas zijn wel enkele bekende standaard-apps vervangen door versies van ASUS. De standaard Android-Galerij is vervangen door een ASUS Galerie.

ASUS MeMO Pad ME572c review (15)

ASUS MeMO Pad ME572c review (16)

Plus- en minpunten

+ Unieke behuizing
+ Zeer goed display
+ Prima audiokwaliteiten (voor een kleine dunne tablet)
+ MicroSD-slot (tot 64 GB)
+ Goede accuduur
+ Android 4.4.4 met weinig bloatware
+ Goede prijs kwaliteitverhouding

– Fotokwaliteit is slechts gemiddeld (ondanks leuke foto-app)
– Behuizing voelt als plastic/kunststof
– Ontwerp moet je liggen

Conclusie

We kunnen niet anders dan concluderen dat de ASUS MeMO Pad 7 ME572C een complete tablet is. Op de hoofdpunten scoort de ze ASUS-tablet in deze review dikke voldoendes. Het scherm is tiptop in orde, de behuizing is lekker licht en dun en de prestaties zijn bovengemiddeld.

Daarbij vergeten we regelmatig dat het prijskaartje wat aan deze tablet hangt onder de 200 euro ligt. Een adviesprijs van 199 euro (met natuurlijk weer aanbiedingen in het verschiet) is op zijn minst te benoemen als een zacht prijsje.

Dan komen we aan bij het uiterlijk. Persoonlijk ben ik een fan van dit type uiterlijk. Het patroon van het saaie standaarduiterlijk van de hedendaagse tablets (plat met afgeronde zijkanten) wordt doorbroken. Ik durf de ASUS MeMO Pad ME572C zowel elegant als stoer te noemen. Met de opvallende beschikbare kleuren kun je er voor kiezen om dit design wel (bijv rood) of juist niet (zwart) op te laten vallen. Maar ik kan me voorstellen dat je afknapt op het ontwerp en uiteindelijk voor een meer standaardmodel wil kiezen. Dat is persoonlijk.

Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Voor 199 euro koop je deze ASUS ME572C onder andere bij TabletCenter, Bol.com, MediaMarkt, Wehkamp en Centralpoint.

Meer informatie

ASUS MeMO Pad 7 ME572C specificaties
ASUS MeMO Pad 7 ME572C prijzen
ASUS MeMO Pad 7 ME572C accessoires
ASUS MeMO Pad 7 ME572C handleiding

Alle ASUS ME572C review foto’s

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer