tablet afmetingen hoe groot is mijn tablet tabletguide

Tablet afmetingen: inch naar centimeter – Eenvoudige omrekentabel

Wanneer u een tablet koopt of onderzoek doet naar de juiste afmetingen voor uw behoeften, zult u vaak de schermgrootte genoteerd zien in inches. Aangezien de maat in inches niet altijd duidelijk is voor iedereen, kan het omrekenen naar centimeters nuttig zijn. 

In dit blog vindt u de meest voorkomende afmetingen van tablets en leggen we uit hoeveel centimeters dit zijn.

Hoe groot is mijn tablet: van inch naar centimeter

Om de omrekening te maken, moet u weten dat ├ę├ęn inch gelijk staat aan 2,54 centimeters. Deze omrekenfactor stelt u in staat om de afmeting van het scherm van een tablet snel en accuraat om te zetten. 

Bovendien kan het begrijpen van de omrekening tussen inches en centimeters u helpen in het vergelijken van verschillende modellen en het maken van een meer ge├»nformeerde keuze. 

Aangezien tablets in een vele van formaten bestaan, van klein en compact tot groot en ruim, is het belangrijk om te weten hoe deze maten vertalen naar de afmetingen die u gewend bent. Zo kunt u de tablet selecteren die het beste past bij uw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Begrijpen van tablet afmetingen

A tablet measuring in inches is being converted into centimeters using a ruler and calculator

Wanneer u een tablet koopt, is het belangrijk te weten hoe de schermgrootte wordt gemeten. Tablet schermen worden typisch aangegeven in inches, maar voor een gedetailleerd begrip is het nuttig om deze afmetingen ook in centimeters te kunnen uitdrukken.

Van Inch naar centimeter

Een inch staat gelijk aan 2,54 centimeters. De omrekening van inches naar centimeters helpt u een beter beeld te krijgen van de werkelijke grootte van een tablet display. Gebruik onderstaande omrekentabel om snel de schermgrootte van tablets in centimeters te vinden:

Inches (“)Centimeters (cm)
717,78
820,32
922,86
1025,40
1127,94
1230,48

Om zelf inches naar centimeters om te rekenen vermenigvuldigt u het aantal inches met 2,54. Bijvoorbeeld, een 10 inch tablet is 10 * 2,54 = 25,40 cm in schermdiagonaal.

Standaardeenheden in Verschillende Landen

De maateenheden verschillen wereldwijd. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wordt de inch vaak gebruikt, terwijl in veel andere landen het metrisch stelsel met centimeters, millimeters en kilometers de standaard is. Het is daarom handig om te weten hoe u deze eenheden kunt omzetten:

  • 1 inch = 2,54 cm
  • 1 foot (voet) = 30,48 cm
  • 1 yard (yard) = 0,9144 meter
  • 1 mile (mijl) = 1,60934 kilometer

Een goede kennis van deze conversies is essentieel wanneer u maten tegenkomt die niet in het metrieke stelsel zijn uitgedrukt. Een converter of omrekentool kan u helpen bij het omzetten van deze eenheden voor een nauwkeurige weergave van de afmetingen.

Toepassingen en conversietools

A tablet with dimensions displayed, converting inches to centimeters

Bij de keuze van een tablet is het belangrijk om het schermformaat correct te kunnen interpreteren. Dit speelt een cruciale rol bij hoe u het apparaat zal gebruiken, zowel voor het bekijken van afstanden op een televisie als het bepalen van de grootte voor een nieuwe fiets-applicatie.

Tablets in de praktijk

Bij het gebruik van tablets zoals een iPad of Samsung Galaxy Tab in de praktijk, speelt de beelddiagonaal een belangrijke rol in de gebruikerservaring. Als u van plan bent om vaak video’s te bekijken, kunt u overwegen een tablet met een groot schermformaat te kiezen voor een betere visuele ervaring, vergelijkbaar met het kijken naar een televisie. De afstand waarop u het scherm bekijkt en de breedte en hoogte van het apparaat zijn tevens belangrijk voor de ergonomie, vooral als u de tablet voor langere tijd gebruikt of meeneemt op de fiets.

Gebruik van rekentools

Om de beelddiagonaal van een tablet in centimeters te kunnen omrekenen, kunt u gebruikmaken van een rekentool of een converter. Deze hulpmiddelen helpen u om van inches naar centimeters te converteren zodat u een duidelijk beeld krijgt van de grootte van het scherm. Bijvoorbeeld, de populaire iPad Pro heeft vaak een schermgrootte die in inches wordt aangegeven; met een rekentool kunt u deze afmeting omzetten en vergelijken met andere apparaten zoals de Samsung Galaxy Tab, om zo de meest geschikte keuze te maken voor uw behoeften.

Conversietabel inch naar centimeter:

InchCentimeters (cm)
7″17,78 cm
8″20,32 cm
10″25,40 cm
12″30,48 cm
13″33,02 cm
Remon
Vader van 2 kids, hardloper, voetballer en bovendien gek van gadgets en dan met name tablets. Zoals je merkt heb ik ook een grote voorliefde voor schrijven.