Je moet ingelogd zijn om berichten te plaatsen Inloggen Registreren


Registreren? | Wachtwoord Kwijt?

Forums Doorzoeken:


 


Minimum search word length is 4 characters - Maximum search word length is 84 characters
Gebruik van Wildcard:
*  komt overeen met willekeurig aantal karakters    %  Komt overeen met precies één karakter

Geen Tags
GebruikerBericht

11:03 PM
15 maart 2011


mus

utrecht

Member

berichten4

Bericht bewerkt 11:07 PM - 15 maart 2011 door mus


Hoi,

na hier en daar wat gelezen en gezien te hebben raak ik steeds meer geinteresseerd in het aanschaffen van een tablet,
omdat ik hem ook voor niet alledaagse zaken wil gaan inzetten zou ik graag wat advies willen. hieronder even wat rijtjes;

beoogd gebruik;
bellen (ipv mobiel)
internetten (browsen)
mediaspeler (niet noodzakelijk)
ph.shop./tekenprog. (heel belangrijk)

wensen;
handbaar
honeycomb
3G/bluet/ethernet
liefst in zwarte kleur
uit te breiden in toekomst
flink wat capaciteit/vermogen
moet tegen een stootje kunnen
wel een beetje redelijk geprijsd :-)

aan te sluiten op;
grote monitor (ivm photoshop werk)
hulpmiddelen zie hieronder
losse harde schijven

hulpmiddelen ivm lich. handicap;
aangepast toetsenbord
aangepaste muis

mijn sim only loopt af, 2e hands desktop pjut is nog gebruikt door dino's, laptop is gestolen, en vanuit m'n electr. rolstoel zoek ik een handbaar dingetje, wat ik kan inzetten (i.c.m. nog wat andere dingen) om weer even vooruit te kunnen. even een wellicht bleue vraag, maar bestaat het dat je bv. op een bureautje (in een docking?) je tablet kunt neerzetten, aansluit op een losse monitor (en evt. een losse harde schijf?) en in mijn geval speciaal toetsenbord en speciale muis (wel usb) en vervolgens lekker een uurtje kunt photoshoppen (o.i.d.) en als "je tablet gaat", je kunt opnemen ondertussen en je kunt bellen ? en dat dan na dat uurtje, je de hele zut weer loskoppelt en het ding meeneemt naar buiten, wat foto's aan de buurman kunt laten zien en even snel iets google-en of ben ik vooruit aan het dromen en zie ik teveel rose om me heen? (in dat geval is deze vraag uiteraard hypothetisch en heb ik vast iets teveel op tijdens het typen van de vraag.. maar tja wie helpt mij uit te zoeken welke constructie het handigst en ook haalbaar is? ik ben benieuwd :-) maar alvast vriendelijk bedankt voor de moeite.

.Mus.

10:56 AM
16 maart 2011


Leon

Admin

berichten19

Hoi Mus,

Ik denk dat dit een onoplosbare puzzel is.

Als je gebruik wilt maken van Photoshop ben je volgens mij gebonden aan een Windows-tablet. Als je er een wilt hebben met flink wat 'rekenkracht' dan ben je al snel 600 - 1000 euro kwijt. Daarnaast is het niet mogelijk om met een Windows-tablet te bellen.

Indien je evt. van Photoshop af wilt wijken naar een ander pakket, dan raad ik je aan om deze eerst te proberen (bijvoorbeeld bij vrienden). Ik ken zelf geen grafische applicaties voor Android of de iPad en ken de mogelijkheden hiervan ook niet. Misschien iemand anders?

De HTC Flyer (met Android 2.3) heeft een eigen pen met wat extra grafische mogelijkheden, maar ik vond deze bij de demonstratie die we kregen nogal beperkt (het leek meer op Paint dan op Photoshop). Ook heeft deze tablet een 7-inch scherm wat waarschijnlijk te klein voor je is.

Kijk even in de tablet vergelijker (http://www.tabletguide.nl/tabl…..rgelijker/) en selecteer op Windows 7 om het een overzicht van Windows-tablets te krijgen.

Leon

2:17 PM
16 maart 2011


mus

utrecht

Member

berichten4

Hoi Leon,

dankjewel voor je tip in de vergelijker (erg handig!) kwam ik op inderdaad wat jij zei; de HTC Flyer, maar ook de LG optimus Pad en de Ideos 7 slim.
Omdat ik mezelf afgelopen jaar heb aangeleerd om met (opensource progje) Paint.net te werken, en op een hele fijne toegankelijkere manier toch vergelijkbaar photoshop werk kan produceren blijft het windows besturing idee minder aantrekkelijk, als ik maar zou weten dat "honey" dat paint.net kan draaien. Het met de tablet kunnen bellen is wat dat betreft belangrijker nog dan photoshop. Je was heel raak met je kanttekening bij de Flyer, al wil ik hem niet direct afschrijven, als vrouw zijn mijn vingers niet heel dik en ik kan gelukkig nog redelijk veel, bovendien het uit kunnen breiden van het werkgeheugen…is een erg toffe eigenschap. aan de andere kant die LG heeft een groter scherm, leuke grafische en film gadgets die ook wel aantrekken, alleen zag ik laatst een review waarin gezegd wordt dat je er toch niet mee kunt bellen?… dat is 1 groot twijfelpunt, het 2e is dat het werkgeheugen en andere krachtpatseigenschappen nog niet bekend zijn. bij de Ideos 7 heb ik even geen klik en ben bang dat hoewel ie vast goed werkt, door de concurrentieslag ik over zou blijven met een on-updatebaar bakkie…

De vragen die nu zo opkomen zijn; wat voor progjes kun je op zo'n tablet draaien? en hoeveel ongeveer en wat per sé niet? bv open office voor tekstverwerking?, paint.net voor photoshopwerk ?, of heeft honey zelf standaard progjes, of via google? en weigert zo'n android tablet nou speciaal alle window-prut? en bv flash/ adobe playerdingen? als je kunt bellen, is dat dat net als met de samsung galaxy via oortjes (yes please) of kun je alleen via skype? ik heb nul tablet of zelfs maar smartphone ervaring dus het zal een flinke overgang worden, maar ik verwacht ten goede. hoop dat ik wederom op een goed spoor gezet ga worden, merci alvast!

.mus.

Geen Tags