Je moet ingelogd zijn om berichten te plaatsen Inloggen Registreren


Registreren? | Wachtwoord Kwijt?

Forums Doorzoeken:


 


Minimum search word length is 4 characters - Maximum search word length is 84 characters
Gebruik van Wildcard:
*  komt overeen met willekeurig aantal karakters    %  Komt overeen met precies één karakter

Geen Tags
GebruikerBericht

2:15 PM
16 maart 2011


Franswakke

Member

berichten3

Ik heb bij een Chinese 'wholeseller' een tablet gekocht. De verkoop, verzending enz verliepen allemaal correct, het tablet ziet er ook behoorlijk uit maar… de gebruiksaanwijzing, of wat er moet voor doorgaan, is gedeeltelijk in het Chinees en wat Engels zou moeten zijn is al even onverstaanbaar. De enige vermelding die op de doos, papperassen enz te vinden is is MID-7 en android 2.1. Vroeger dacht ik dat dit het merk is maar danzij Wikipedia weet ik nu al iets meer. Nergens een merk, naam fabrikant, website, link, adres….NIETS.
Nu zit ik hier met een mooie tablet, gekocht voor weinig geld, dat wel, maar ik kan er momenteel niets mee aanvangen. Na wat experimenteren heb ik al een paar (vreselijke) foto's gemaakt en een on-screen toetsenbord ontdekt maar verder geraak ik niet. Aansluiten op mijn PC geeft ook geen resultaat. De PC (W XP) herkent hem zelfs niet eens.
Ook in gespecialiseerde boekenwinkels vind ik niets bruikbaars.
Ik weet "De Gierigheid bedriegt de Wijsheid' en 'Wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten' maar ik zou toch graag wat gebruik willen maken van mijn aankoop.
Welke serieuze raad kunt u mij geven?

4:44 PM
16 maart 2011


Leon

Admin

berichten19

Lukt het je om een internet-browser te openen? Of zijn er uberhaupt geen applicaties geïnstalleerd op de tablet?

5:31 PM
16 maart 2011


Franswakke

Member

berichten3

Het tablet staat vol applicaties. Zo bvb Word en Picasa en ook een browser maar als ik daar op verder wil gaan vraagt hij om te registreren of zegt dat de website niet beschikbaar is of zegt iets met Chinese tekens. Zo is er bvb Google waar enkel de naam in ons letterschrift is. Natuurlijk maakt hij geen verbinding met internet omdat dit niet geconfigureerd is en het configureren lukt mij niet. Ik heb nog nooit met android gewerkt, ken daar dus niets van en mijn Chinees is ook niet meer wat het geweest is.
Waarschijnlijk is de oplossing om er een ander besturingssysteem op te zetten maar ik heb geen idee hoe ik dat moet doen. Ik heb al geprobeerd met een stick waarop van die programma's staan die vanaf die stick werken maar daar reageert hij totaal niet op.
Zo kan ik bvb ook een uurwerk laten verschijnen maar het juist zetten kan ik dan weer niet.

9:00 AM
17 maart 2011


Edwin

Admin

berichten13

Een nieuw OS is in theorie mogelijk, maar dat zal niet gemakkelijk zijn. De bootloader, het stukje software dat het apparaat helpt opstarten, zal niet in staat zijn met een USB stick om te gaan. De enige optie is dus dat je via een PC een ander OS installeert. Daarvoor moet je PC de tablet wel herkennen. Daarnaast moet je wat van linux weten, daar is Android namelijk op gebaseerd.

Probeer het eens voorzichtig op het forum van xda-developers. Daar zitten mensen met heel veel verstand van het bovenstaande. Wellicht dat ze je daar verder kunnen helpen.

Succes!

9:23 AM
17 maart 2011


Franswakke

Member

berichten3

Bedankt Leon en Edwin.
Ik zal de raad van Edwin volgen en iets laten weten als ik zou sukses hebben.
Inmiddels zijn de andere forumgangers wel gewaarschuwd. "Een gewaarschuwd tabletkoper is er twee waard."

12:06 PM
17 maart 2011


Leon

Admin

berichten19

Ik weet niet of deze tablet meerdere talen ondersteund. Anders zou je in het menu rond kunnen zoeken en kijken of je een Westerse taal kunt vinden, misschien.

Geen Tags