Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
31 juli 2011

ASUS bevestigt komst Eee Pad Transformer 2

ASUS’  CEO Jonney Shih heeft in een kort gesprek met Forbes toegegeven dat het bedrijf nog dit jaar met de Eee Pad Transformer 2 op de markt zal komen. De huidige Eee Pad Transformer is de meest populaire Honeycomb tablet van dit moment. Daarnaast beloofd de topman ASUS dat de andere Eee Pad tablets, en de Eee Slate, spoedig op de markt zullen verschijnen.

Veel wilde de CEO van ASUS niet kwijt over de nog te introduceren Eee Pad Transformer 2. Geruchten gaan dat deze tablet een quad-core Tegra 3 processor zal bevatten. Wel zegt Shih dat ASUS niet wil wachten op de grote CES conferentie in januari 2012 voor de  introductie van nieuwe tablets.


Jonney Shih geeft wel aan dat de verkoop van de  Transformer een succes is. In juni zouden 300.000 exemplaren wereldwijd verkocht zijn. Deze maand zal dat aantal oplopen tot 400.000. Nog steeds niet de miljoenen-aantallen die de iPad tot tweemaal toe wist te behalen. Dat streven lijkt onhaalbaar.

In september zegt ASUS de Eee Pad Slider op de Europese markt te brengen. Daarna moet de 7-inch Eee Pad MeMo 3D verschijnen. Inderdaad, de eerste 7-inch 3D tablet in de wereld. Beide tablets zullen draaien op Android 3.x, oftewel Honeycomb.

Daarnaast zal in september ook de ASUS Eee Pad Slate EP121 op de markt komen. Volgens het bedrijf is dit de meest krachtige Windows tablet ter wereld. Hiervoor moet je wel flink in de buidel tasten. De adviesprijs voor de Eee Slate EP121 bedraagt waarschijnlijk meer dan duizend euro. Deze tablet lijkt onder andere zeer geschikt voor grafische doeleinden. Een demonstratie hiervan vind je hier.

Bron: Forbes

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.