Google test tablet-vriendelijke zoek-pagina’s

0

Google is momenteel aan het testen met nieuwe lay-outs voor tablets van de Google Search pagina, oftewel ’s werelds meest bezochte webpagina www.google.com. Google is de laatste tijd flink aan het investeren in de gebruiksvriendelijkheid van haar producten. Onder andere Gmail en Google Calendar kregen een nieuw uiterlijk. Ook de zoekpagina van Google ondergaat regelmatig design wijzigingen. Nu is de tablet interface aan de beurt.

De nieuwe Google Search pagina ziet er overzichtelijker en ‘schoner’ uit. Er is meer ruimte gereserveerd voor de witte pixel. Verschillende zaken zijn geschrapt, of hebben een andere plek gekregen. Zo zijn de links naar de door Google gecashte pagina’s zijn verdwenen.

Wat opvalt is dat de hele pagina bestaat uit één kolom. In de jaren is de Google homepage uitgebreid met meerdere kolommen. Onder andere aan de linkerkant is inmiddels een kolom toegevoegd met de meest belangrijke categorieën van Google. Deze categoriën zijn in de tablet-versie verplaatst naar een nieuwe ruimte tussen de zoekbalk en de zoekresultaten.

Als laatste is een ‘eeuwenoude’ traditie van Google verdwenen op deze pagina. Onder de pagina, waar je door kunt klikken naar meerdere Google resultaten, stond altijd Goooooooooogle.nl boven de links 1 t/m 10. Deze visual is verdwenen in de tablet-versie.

Hier zie je enkele screenshots van de nieuwe tablet interface van Google.

Google zoeken

 

 

Google nieuws

Google footer

Bron: Labnol

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer