Point of View gaat Android tablets maken

4

Na DistriRead en Ambiance Technology betreedt een derde Nederlands bedrijf de tablet-wereld: Point of View. Dit in Eindhoven gevestigde bedrijf is voornamelijk bekend van de NVIDIA grafische kaarten en chips, maar het maakt ook andere IT-producten zoals notebooks en desktops. Vandaar dat de stap naar tablets voor het relatief onbekende bedrijf toch niet groot te noemen is.

Point of View gaat 2 tablets produceren in de bestaande Mobii-reeks die draaien op het Android platform: een 10.2 inch en een 7 inch tablet. In eerste instantie zal Android 2.2 draaien op de 10.2 inch tablet en Android 2.1 op de 7 inch tablet. Point of View zal een eigen GUI gaan gebruiken boven het Android besturingssysteem. Beide tablets beschikken over een frontcam.

Het 10.2 inch model heeft een resolutie van 1024 bij 600 pixels en heeft een capacitief aanraakscherm en draait zoals vermeld op Android 2.2. De processor komt uit eigen productie: de Nvidia Tegra 2, met een omgerekende kloksnelheid van 1 GHz. Dit multimediatablet zal 512 MB RAM hebben en 512 MB flash opslagcapaciteit. Met de micro SD slot kan dit worden uitgebreid met maximaal 32 gigabyte. Internetconnectie kan worden opgezet via Wi-Fi of optioneel via een 3G adapter. Andere connectiviteits-opties zijn een HDMI-uitgang en USB-poort. Het 10.2 inch Mobii tablet weegt slechts 720 gram.

Het 7 inch Mobii tablet heeft een resolutie van 800 bij 480 pixels en heeft een resistief aanraakscherm en draait op Android 2.1. Dit kleinere tablet-model heeft een 600 MHz Rockchip en heeft 256 MB RAM. Er worden 3 versies gemaakt: 8 GB, 16 GB en 32 GB opslag. Internetten kan via Wi-Fi of optioneel met een 3G adapter die kan worden aangesloten op de micro USB aansluiting.

Lancering van de Mobii tablets is al in november. Prijzen en eventuele beschikbaarheid in Nederland zijn nog niet officieel bekend gemaakt. We verwachten overigens wel dat deze tablets in Nederland beschikbaar komen. Als dit bekend wordt gemaakt laten we dat uiteraard weten op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

4 reacties

  1. carolien verpalen op

    Ok eerste review dan, ik heb een point of view mobii tablet en ben er zeer tevreden mee. Was op zoek naar een ereader maar kreeg het advies een tablet te nemen. Ik heb er tot nu toe nog geen spijt van. Als e reader leest het erg lekker. Verbinding met het internet is prima. Heb al android telefoon dus het touch systeem was ook bekend. Soms typt het makkelijker met een nagel dan met vingertop. Een enkele keer reageert hij wat traag. Ik geef hem een 7,5.

  2. J. M. Verheij op

    In tegenstelling tot Carolien ben ik zeer ontevreden. Het eerste tablet dat ik kocht, afgelopen december 2012 was kapot, het moest bijna twee maanden duren voor ik het tablet weer retour had. Deze doet het, maar daar is alles mee gezegd. Traag internet. Constant melding ‘wachten of afsluiten’. Er zit beweging tussen het scherm en het omhulsel. Reageert niet goed op de touchbewegingen met de vinger. Ja, als ereader doet hij het goed, maar dat is niet waar ik hem voor gekocht heb en voor nodig had. Internetten is bijna niet mogelijk. Email ophalen al helemaal niet. Ik ga nu sparen voor een ipad. De android moet dan maar dienen als ereader, heel jammer. Ik adviseer iedereen om door te sparen voor een beter tablet!

  3. Heb heb 4.1 point of view tablet, globale werking b.v. e mail google etc is zeer gemakkelijk in regelen, ,maar verdere installatie zeer gecompliceerd b.v e-maail adresboek niet aanwezig, fotomappen maken hoe?? Gebruiksaanwijzing zeer beperkt.
    Men gaat er vanuit iedereen weet hoe men bepaalde programma’s kan installeren etc etc. Documentatie is niet te vinden op Internet en ga zo maar door

Reageer