Nieuwe mobiel internet-tarieven KPN

0

KPN maakt vandaag in een persbericht bekend dat haar mobiel internet-tarieven vanaf 1 november gaan wijzigen. De abonnementenstructuur van KPN moet hierdoor overzichtelijker worden. Vanaf november zullen slechts drie data-abonnementen te koop zijn. Alle data-abonnementen hebben een data-limiet.

In de oude structuur van KPN wordt onderscheid gemaakt tussen abonnementen met een snelheidsverlaging buiten de bundel en abonnementen met bijbetaling buiten de bundel. De nieuwe abonnementen-structuur bestaat uit 3 abonnementen waarbij je per megabyte moet bijbetalen als je buiten de bundel komt. Er zijn abonnementen van 500MB, 2GB en 5GB. De prijzen van de nieuwe KPN-abonnementen variëren van €20,- tot €45,- per maand. De beloofde snelheid (3,6 of 7,2 Mbps) zal niet afnemen na overschrijding van de bundel.

Om een duidelijk overzicht te krijgen in het actuele verbruik heeft KPN een applicatie ontwikkeld waarmee inzicht wordt gegeven in het dataverbruik per netwerk. Ook wordt in deze applicatie de mogelijkheid gegeven om voorkeursnetwerken aan te maken. Indien je dit doet zal bijvoorbeeld automatisch overgeschakeld worden naar een bekend Wi-Fi netwerk wanneer dat wordt gedetecteerd. Op deze manier wordt onnodig dataverbruik voorkomen. Ook de persoonlijke omgeving ‘mijn KPN’ zal deze feature krijgen.

Als extra service kunnen nieuwe KPN mobiel internet-abonnees gratis gebruik maken van de meer dan 1000 Wi-Fi hotspots in het land.

Vanaf november zullen de nieuwe KPN mobiel internet-abonnementen worden toegevoegd aan de abonnementen-pagina.

Share.

Over de auteur

Reageer