Wacom Bamboo Paper App voor iPad gelanceerd

1

Gisteren las je hier over onze ervaringen met de Wacom Bamboo Stylus. Vandaag lanceert Wacom een eigen applicatie om met de Bamboo Stylus te werken. De app draagt de naam Bamboo Paper. De applicatie biedt je een digitaal notitieblok op je iPad, waarin je volledig vrij kunt schetsen, tekenen of schrijven. We hebben de app al een aantal dagen in ons bezit en hebben hem samen met de Bamboo Stylus uitvoerig getest.

Na het opstarten van de app krijg je de kaft van je digitale schrift of boek op het scherm. Op dit moment is het mogelijk het uiterlijk van je boek te wijzigen. Het is mogelijk om de kleur van de kaft aan te passen en de ook de titel van het boekje kun je zelf invullen. Daarnaast kun je ervoor kiezen het boekje te vullen met blanco pagina’s, centimeterhokjes of schrijflijnen.

Bamboo Paper

Vanuit het startscherm kun je het boek opschonen en al je notities wissen. Het is ook mogelijk om het boek als PDF te exporteren en naar een vriend te mailen, of de PDF direct af te drukken.

Door op de kaft te tikken open je je boekje en zie je de eerste bladzijde. Direct na installatie vind je hier een uitleg van alle knoppen in de applicatie.

Bamboo Paper

Ook vanaf de pagina is het mogelijk de pagina te delen via mail, te exporteren als foto of af te drukken. Alle handelingen die je verricht op het papier zijn ongedaan te maken met een simpele ‘undo’ knop. Ook ‘redo’ behoort tot de mogelijkheden.

Uiteraard kun je de kleur van je inkt wijzigen en ook de dikte van de getekende lijnen is variabel. Met de gum kun je je werk direct verwijderen van het papier. Vind je de gum teveel werk, dan kun je met één druk op de juiste knop de hele pagina wissen. Vind je een notitie belangrijk genoeg om nog eens terug te zoeken, dan kun je hem eenvoudig toevoegen aan je bladwijzers.

Bamboo Paper

Voor het fijne werk kun je inzoomen op het papier. Je ‘penpunt’ wordt er niet dunner van, maar je kunt wel een stuk gedetailleerder werken op een kleiner stukje van het papier.

Bamboo Paper werkt prettig. De applicatie is snel en gebruiksvriendelijk. Daarnaast ziet het er ook nog eens gelikt uit. Mocht je wat meer vrijheid willen hebben bij het maken van notities en niet vast willen zitten aan het gebruik van het toetsenbord, dan is het programma zeker aan te raden. Voor het juiste resultaat is het dan ook wel aan te raden om te investeren in een eenvoudige stylus.

Foto’s Bamboo Paper

Wacom Bamboo Paper is tot 30 juni gratis te downloaden in de iPad App Store.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

1 reactie

Reageer