Android Market (web) toont compabiliteit apps

5

De web-versie van de Android Market toont voortaan per applicatie de beschikbaarheid voor al je toestellen. Hiervoor is het wel nodig om met je Gmail-account in te loggen. Dit is handig als je over zowel een Android smartphone als een Android tablet beschikt. Deze nieuwe functionaliteit lijkt een volgende stap in de strijd van Google tegen fragmentatie. Ook kun je voortaan vóórdat je een applicatie aanschaft in één overzicht bekijken op welke apparatuur je deze applicatie kunt gebruiken.

Als je inlogt met je Gmail-account in de Android Market dan kun je voor een app zien of deze geschikt is voor al je toestellen waarmee je geregistreerd bent met dat Gmail account. Per Android smartphone of Android tablet wordt vermeld of de app compatibel is met dat apparaat.

Google houdt ‘netjes’ bij met welke smartphones en tablets je geregistreerd bent. Deze informatie komt goed van pas bij het controleren van de compatibiliteit van apps op al je Android apparatuur. Als je een app aanschaft in de Android Market dan komt deze beschikbaar op al je Android apparaten waarvoor je met datzelfde account bent geregistreerd bij Google.

De web-versie van de Android Market is erg handig als je over meerdere Android apparaten beschikt. Als je in Android Market op je smartphone of tablet kijkt, dan zie je alleen de applicaties die geschikt zijn voor dat apparaat. Het kan zijn dat je daardoor een applicatie mist waarnaar je op zoek bent.

Bij Engadget heeft een Android-fanaat dit getest, met het volgende resultaat:

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

5 reacties

  1. Dit werkt nog niet goed want ik had een game gedownload die geschikt moest zijn voor de Honeycomb tablets maar toen ik hem op mijn Tablet insalleerde en probeerde te spelen werkte de game wel maar met een schermpje van een Smartfone van ongeveer 4 inch.

  2. ik begrijp dit bericht niet goed. Android market laat helaas NIET zien of een app geschikt is voor een app.

    Het zou geweldig zijn als de android market zou laten zien of een app geschikt is voor een tab. Tot dan gaan ik geen potentieel nuttelose apps downloaden of kopen.

    JK

  3. Ik had gmail op een telefoontoetsel staan, heb nu een ander toestel en wil in dashboard van googleaccounts dit toestel verwijderen. Hoe gaat dat in zijn werk ?

Reageer