Gebruiker:
Wachtwoord:
Inschrijven
Inloggen

TabletGuide.nl

Microsoft beperkt keuzes tablet producenten

| Geen reacties

Microsoft stelt strenge voorwaarden voor producenten die een tablet willen ontwikkelen met het nieuwe Windows besturingssysteem. Om het aantal hardware configuraties terug te dringen eist Microsoft van producenten om samen te werken met slechts één chipproducent. Door het aantal configuraties terug te dringen kan het OS sneller worden ontwikkeld, omdat de testperiode kan worden ingekort. De CEO van Acer beklaagt zich over de dominantie van Microsoft.

Er gaan ook stemmen op dat de voorwaarden die Microsoft stelt niet verplicht nageleefd hoeven te worden. Maar door dat wél te doen maakt de producent kans op privileges. Zo zou de prijs van het OS kunnen dalen wanneer aan de voorwaarden wordt voldaan, zodat ook de tabletprijs laag kan blijven.


J.T. Wang, CEO van Acer Computers vertelt in een interview op de Computex beurs in Taipei dat Microsoft probeert andere bedrijven haar wil op te leggen. Hij ging echter niet in op de details. “Ze controleren alles, het hele proces”, zegt Wang over Microsoft. “Ze proberen de spelregels te bepalen en chip leveranciers en PC makers vinden het allemaal problematisch”.

De strengere voorwaarden gelden alleen voor Mobiele versies van het nieuwe Windows. De reguliere Windows versie heeft geen beperkingen, zoals we van Windows al jaren gewend zijn.

Volgens de geruchten zal Microsoft de nieuwe Windows deze week demonstreren op een mobiele apparaat met touchscreen. Volgens verschillende bronnen zullen hooggeplaatste Microsoft medewerkers vandaag hun opwachting maken op Computex. Er staan een aantal interviews gepland, maar het is niet duidelijk wanneer een eventuele presentatie in de agenda staat.

Bron: Bloomberg

Auteur: Edwin

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterlijk van de website. Daarnaast schrijft hij dagelijks artikelen en hij verschijnt regelmatig in de reviews op TabletGuide.nl. Hij werkt momenteel voor een online marketingbureau in Den Bosch. E-mail | Website | Twitter | LinkedIn | Facebook | Google Profile



0 reacties

  1. Pingback: Windows applicaties werken niet op Windows 8 ARM tablets | TabletGuide.nl

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*