ASUS Padfone geïntroduceerd [VIDEO]

2

De afgelopen dagen kwam er steeds meer informatie naar buiten over de ASUS Padfone, een tablet en smartphone in één. Eerder vandaag is hij dan officieel geïntroduceerd op de Computex beurs. Deze 10.1 inch tablet zal gaan draaien op de meest recente Android versie, Ice Cream Sandwich. Hetzelfde geldt voor de smartphone met een 4-inch scherm. Door een tablet met een telefoon te combineren kan de tablet profiteren van de 3G verbinding van de telefoon. De telefoon profiteert op zijn beurt van de flinke batterij van de tablet.

ASUS laat weten een consistente user interface te ontwikkelen die de tablet-ervaring naadloos laat overgaan op de smartphone en andersom. Hoe ze dat willen gaan aanpakken is ons niet geheel duidelijk. Het lijkt ons onmogelijk dat principe volledig door te voeren zonder concessies te moeten doen voor het gebruik van de smartphone. De gebruikerservaring van een tablet is nu eenmaal heel anders dan van een smartphone.

Naast de 3G verbinding delen de twee Padfone apparaten ook de camera aan de achterzijde. Wanneer de smartphone in de tablet is geplaatst blijft de 5 megapixel camera zichtbaar. De camera aan de voorzijde is wel exclusief door de tablet te gebruiken.

ASUS-Padfone

Bekijk hier alle informatie, specs en foto’s van de ASUS Padfone.

ASUS Padfone Video

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Android tablet nieuws? Schrijf je dan in voor onze e-mail service!

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

2 reacties

  1. eerst de transformer, wat al een hele vernieuwing was voor de tabletwereld als het er uitzag.nAls deze tablet nou ook nog een dockingstation heeft dan wordt dit een groot succes, voor een bepaalde prijs dan denk ik..

Reageer