ASUS’ PadFone wordt morgen aangekondigd [UPDATE]

2

Het Taiwanese bedrijf ASUS gaat morgen op de Computex beurs een nieuwe tablet annex smartphone bekend maken. Elke dag lekken steeds meer details uit over deze nieuwste innovatie van ASUS. In dit artikel vind je een analyse van alle teasers en uitgelekte foto’s. Daarnaast duiken we in het archief, want al in februari lieten de Taiwanezen op een beurs in Duitsland een tablet-smartphone combinatie zien.

UPDATE – Volledige foto’s van de ASUS PadFone vind je na de break!

Vorige week verleidde ASUS het publiek met visuals en uitdagende teasers over de nieuwste producten die het bedrijf bekend gaat maken. Met teksten als A tablet that jumps out on you en The next evolution of the Eee pc kwamen de eerste stromen geruchten op gang. Dit artikel is gewijd aan het tot nu toe nog meest onbekende nieuwe product, de PadFone. Na de registratie van deze naam door ASUS lijkt dit de definitieve naam te gaan worden.

Direct na deze slogan kwamen de eerste beelden naar buiten van deze unieke combinatie. Volgens deze beelden zou ASUS een tablet ontwerpen waar een smartphone ingeschoven kan worden. Een bijgeleverd technisch document meldt daarnaast dat deze ASUS tablet geschikt wordt gemaakt voor aansturing via een stylus. De PadFone is compatibel met N-Trig’s DuoSense, een standaard voor digitale pennen. Meer technische details worden in het document niet bekend gemaakt.

Hoe de combinatie tablet en telefoon in de praktijk zal gaan werken is nog gissen. Het zou kunnen zijn dat de 3G-verbinding van de telefoon een mobiel internet-

verbinding op kan zetten voor de tablet. Daarnaast is het ook mogelijk dat overige technische hulpmiddelen gekoppeld kunnen worden. Denk hierbij aan de processor, het geheugen en bijvoorbeeld een GPS-antenne.

In de Eee Pad Transformer heeft ASUS ook een stuk innovatie verwerkt wat we tot nu toe nog niet eerder gezien hebben. Deze tablet kan in een keyboard dock geplaatst worden die een extra accu bevat. Deze accu’s worden aan elkaar gekoppeld, waardoor bijvoorbeeld een opgeladen accu van het docking station de accu van de tablet kan opladen. Een erg handige functionaliteit!

Inmiddels zijn meer foto’s verschenen van de ASUS PadFone. Hierop is duidelijk de telefoon te zien die op de tablet ligt.

Als we in onze archieven duiken dan blijkt de combinatie van een tablet en telefoon niet nieuw te zijn. In februari van dit jaar liet ASUS al zien bezig te zijn met het combineren van beide mobiele apparaten. Op de CEBIT in Duitsland lag een bluetooth telefoon die verbinding kan maken met de tablet. Deze telefoon was verder niet via een speciaal dock of een kabel aan te sluiten op de tablet. De telefoon zou gaan horen bij de ASUS Eee Pad MeMo. Het zou best zo kunnen zijn dat de telefoon van de PadFone tablet slechts een bluetooth model is en dat deze verder niet veel functies heeft. Na dit showmodel op de beursvloer is niks meer van dit idee vernomen.

In een video zie je de Eee Pad MeMo en de bluetooth telefoon. Het uiterlijk van de telefoon is gewijzigd. Toch zien we overeenkomsten in het design.

 

Morgen lees je op Tabletguide uiteraard wat ASUS voor een plannen heeft. Volg Tabletguide op Twitter, Facebook voor het laatste tablet nieuws, of meld je aan voor de Tabletguide nieuwsbrief.

UPDATE 29/05 21:40 – Inmiddels heeft Pocketnow volledige foto’s getoond van de ASUS PadFone:

Bron: NotebookItaliaPocketnow

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

2 reacties

Reageer