Google introduceert eigen betaalsysteem [UPDATE]

1

Google heeft gisteren haar eigen betaalsysteem geïntroduceerd onder de naam Google Wallet. Het is een gratis applicatie voor Android, waarmee je je Android toestel als portemonnee kunt gebruiken. Daarvoor moet je toestel wel zijn uitgerust met een NFC chip. NFC staat voor ‘near field communication’ en deze chip stelt je in staat door je toestel draadloos te laten communiceren met kassasystemen door je toestel dichtbij de ontvanger te houden.

Voorlopig is het systeem een test voor Nexus S smartphone bezitters. Deze telefoon is één van de eerste Android apparaten uitgerust met een NFC chip. De test wordt op dit moment alleen in de VS uitgevoerd.

Google werkt voor het betaalsysteem samen met Mastercard. Betalingen vinden plaats via het MasterCard PayPass systeem. Het is de bedoeling om het betaalsysteem in de toekomst wereldwijd uit te rollen. De NFC chip kan in de toekomst ook ingezet worden om gegevens op te slaan, zoals identiteitsgegevens, tickets en unieke sleutels.

De verwachting is dat NFC chips ook snel hun weg zullen vinden naar tablets. Hiermee kan een tablet ingezet worden als betaalmiddel, hoewel dergelijke functies geschikter zijn voor een telefoon. Het veilig opslaan van gegevens en identificatiesleutels kan wel een interessante toepassing zijn voor tablets. Net als eenvoudige communicatie tussen tablet en telefoon of tussen tablet en randapparatuur.

Meer informatie over de techniek vind je in ons achtergrond artikel over NFC.

Update 9.31 uur: Paypal is een rechtszaak begonnen tegen Google en twee medewerkers. Paypal beschuldigt de twee medewerkers van het breken van de geheimhoudingsplicht en het concurrentiebeding. De twee medewerkers waren voorheen werkzaam bij Paypal, maar maakten een overstap naar Google om aan het Wallet systeem te werken.

Bron: Google Blog

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

1 reactie

  1. Eng, dat is het enige wat bij me opkomt als ik dit lees. Android market is niet bepaald het toonbeeld van gecontroleerde distributie van apps. Ik hou mijn hart dan ook vast wanneer de eerste fraude aan het licht komt. Voer voor criminelen.

Reageer