Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
27 april 2011

Video uit 1994: krant op iPad

Op internet is een video verschenen uit 1994 waarin een tablet te zien is waarop je een krant kunt lezen. In deze lange video wordt een nieuwe platte computer gedemonstreerd in 1994. Opvallend is hoe men het ruim 15 jaar geleden bij het rechte eind had. De makers van deze film lijken een voorspellende gave te hebben als het gaat om de juistheid van de informatie die men geeft.

1994 was het jaar van de Super Nintendo en de eerste Playstation, werd het spel Tekken gelanceerd, werd de kanaal tunnel geopend en werd de serie Friends voor het eerst uitgezonden. Apple was in dat jaar net samen gaan werken met IBM (wie?) en Motorola om zo de Power Macintosh te ontwikkelen.


In datzelfde jaar was een Information Design Lab bezig met het ontwikkelen van nieuwe manieren om informatie, in dit geval opgenomen in een krant, te digitaliseren. En de Amerikanen zitten akelig goed in de juiste richting.

Opvallend is dat enkele zaken precies kloppen. De directeur van IDL verwacht de grootste wijzigingen in de vorm van het tonen van informatie in 10 tot 15 jaar (1:17). Men benoemd de tablet (2:22) en geeft de nieuwe mogelijkheden aan die hierdoor ontstaan. Andere opvallende zaken zijn bijvoorbeeld de optie om interessante artikelen te delen met anderen (7:23) en de belangrijke rol van persoonlijke advertenties (9:00). Ook de mogelijkheid tot het online doen van aankopen komt aan bod.

Wat vind jij van deze video uit de oude doos?

Bron: Paleofuture

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook ... Lees meer

3 reacties

  1. Het was leuk geweest om in het bericht te melden dat Steve Jobs wellicht minder geniaal is als dat hij iedereen wil doen geloven. De iPad is ineens een stuk minder magical Steve.

  2. beetje jammer dat de ipad hier gemeld wordt terwijl alle tablets (ook die VOOR de ipad, de krant konden/kunnen weergeven…

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.