Gebruiker:
Wachtwoord:

Sony S1 en S2 met dubbel scherm officieel aangekondigd

| 2 reacties

Vannacht vond er in Tokyo een pers-evenement plaats waarbij Sony een tweetal Android 3.0 tablets heeft aangekondigd. In het geruchtencircuit kwamen deze tablets al eerder voorbij. De Sony S1 is een 9.4 inch tablet met een afgeronde bovenkant. De vorm doet denken aan een opengeslagen tijdschrift. De Sony S2 heeft 2 5.5-inch schermen en is daarmee het meest vernieuwend. Beide tablets zijn ‘Playstation Certified’ en ondersteunen WiFi en 3G.

De 9.4-inch S1 heeft camera’s aan de voor- en achterzijde en is uitgerust met een Tegra 2 processor. Sony ontwikkelt een eigen UI voor Android Honeycomb met eigen applicaties. Door de toevoeging van een infrarood zender kan de tablet gebruikt worden als afstandsbediening voor je Sony apparatuur. Wij nemen aan de Bluetooth ook aanwezig zal zijn, omdat de Playstation 3 gebruik maakt van Bluetooth om connectie te maken met de controllers.


De S2 heeft twee 5.5-inch schermen met beide een resolutie van 1024 x 480 pixels, een Tegra 2 processor en ook twee camera’s. Ook voor dit toestel wordt een aparte UI ontwikkeld die geoptimaliseerd zal zijn voor gebruik op twee schermen. Ook dit toestel zal waarschijnlijk uitgerust zijn met Bluetooth.

 

 

Sony kan met deze twee tablets best eens hoge ogen gaan gooien. De apparaten zien er stijlvol uit, zoals we van Sony gewend zijn. Vooral voor gamers kan deze tablet een ideale uitbreiding zijn, naast de PSP en Playstation 3. De titel ‘Playstation Certified’ laat zien dat Sony de tablets wil gaan inzetten als gaming device, maar daarnaast wordt ook duidelijk dat er ook met de overige toepassingen rekening wordt gehouden.

Het is nog niet duidelijk of de tablets ook zullen dienen als uitbreiding voor de Playstation 3. Eerder schreven we dat Nintendo plannen heeft om een tablet voor de Wii 2 te ontwikkelen met dat doel.

De Sony S1 en Sony S2 zullen naar verwachting in de herfst verkocht gaan worden. Verkoopprijzen zijn nog niet bekend en ook een Nederlandse lancering staat nog niet gepland.

Auteur: Edwin

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterlijk van de website. Daarnaast schrijft hij dagelijks artikelen en hij verschijnt regelmatig in de reviews op TabletGuide.nl. Hij werkt momenteel voor een online marketingbureau in Den Bosch. E-mail | Website | Twitter | LinkedIn | Facebook | Google Profile



2 reacties

  1. Die met de 2 schermen is echt een model voor mij, alleen Sony kent ook wel zijn prijzen. Het design van de sony vaio p serie was helemaal te gek maar daar moest je ook 1000 euro voor neerleggen en dan had je nog een supertraag apparaat. Ik verwacht dat de prijs ongeveer 900 euro wordt. Ik ben nog steeds op de Samsung Galaxy Tab 10.1V aan het wachten die ik besteld heb, hoop hem deze week nog te krijgen.

    • Over de prijzen heb je een goed punt. Ik ben ook erg benieuwd naar de prijzen van de zogenaamde Playstation spellen voor op deze tablets. Ik neem aan dat er speciale spellen komen voor deze tablet welke te spelen zijn via het PS network.

  2. Pingback: Sony wil ook hybride tablets gaan maken | TabletGuide.nl

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*