TabletGuide.nl

BlackBerry Playbook niet goed ontvangen

| Geen reacties

Op het internet verschijnen steeds meer reviews van de BlackBerry Playbook en de kritiek op het apparaat is niet van de lucht. Volgens vele is hij te duur vergeleken met de concurrentie. Er is geen 3G model, waardoor mobiel gebruik lastig is. Én een deel van de noodzakelijke software ontbreekt, omdat er bijvoorbeeld geen goede e-mail cliënt voorhanden is. De hoogste tijd voor RIM-CEO Jim Balsillie om te reageren tegenover Bloomberg news.

Hij wijst er terecht op dat de Playbook volledig functioneel is wanneer je hem gebruikt in combinatie met een BlackBerry telefoon. De Bridge software zorgt ervoor dat je alle data vanaf de telefoon op je tablet beschikbaar hebt. Zeker uit beveiligingsoogpunt is dit interessant, want wanneer je de connectie tussen beide apparaat verbreekt staat er geen enkele gevoelige informatie meer op de tablet.


Voor de consument is dat alleen minder ideaal, want die wil zijn mail, foto’s, muziek etc gewoon op de tablet meenemen. Daarom kondigt de CEO aan dat een ‘gewone’ e-mail cliënt spoedig zal worden uitgebracht. Via de over-the-air update functie van het apparaat kan deze op afstand worden geïnstalleerd. Basillie weet ook nog te melden dat een 3G model deze zomer zal volgen.

Wij zagen de Playbook dit najaar in Las Vegas en maakten een video review. We zijn ook benieuwd naar jouw mening over de BlackBerry Playbook in onze Tablet Battle.

Jim Balsillie (Bloomberg news):

Meer info: BlackBerry Playbook

Bron: Bloomberg

 

Auteur: Edwin

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterlijk van de website. Daarnaast schrijft hij dagelijks artikelen en hij verschijnt regelmatig in de reviews op TabletGuide.nl. Hij werkt momenteel voor een online marketingbureau in Den Bosch. E-mail | Website | Twitter | LinkedIn | Facebook | Google Profile



Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*