Adobe Photoshop Touch Apps voor de iPad

0

Adobe heeft gisteren versie 5.5 van haar Creative Suite gepresenteerd. Onderdeel van de nieuwe suite zijn drie iPad applicaties die het mogelijk maken met de vingers grafische ontwerpen te maken die vervolgens op je PC of Mac gebruikt kunnen worden. De drie apps kunnen gebruikt worden als ondersteuning voor Adobe Photoshop. Het gaat om Adobe Eazel, een schilderapplicatie, Adobe Color Lava, om kleuren te mengen en Adobe Nav, waarbij je de iPad als een soort tweede monitor gebruikt. 

Adobe Eazel

Met Adobe Eazel kun je met je vingers schilderen en zo tekeningen maken zonder een muis te gebruiken. Een bijzonder aspect hierbij is dat de digitale verf na verloop van tijd opdroogt en daardoor veranderen ook de kleuren. We vragen ons af of deze vorm van realisme ook uit te schakelen is, want de minder ervaren schilder zal hier minder blij mee zijn. De manier van kleuren mengen wordt hierdoor wel een stuk realistischer, wat de ervaren schilder weer zal kunnen waarderen. De in Eazel gemaakte afbeelding kan vervolgens draadloos naar Photoshop verzonden worden of per e-mail worden verzonden. Adobe Eazel kost € 3,99 in de iPad App Store.

Adobe Nav

Met Adobe Nav kun je een connectie leggen tussen je iPad en je computer om vervolgens vanaf je iPad de Photoshop toolbar aan te passen aan je eigen voorkeuren. Op die manier wordt het nog eenvoudiger om de meest gebruikte tools in te zetten. Daarnaast kun je via de iPad documenten doorzoeken, documenten bekijken en inzoomen. Door een document op de iPad te kiezen, opent het document vanzelf in Photoshop. Adobe Nav kost € 1,59 in de iPad App Store.

Adobe Color Lava

Adobe Color Lava maakt het mogelijk om met je vingertoppen kleuren te mengen op de iPad en zo nieuwe tinten en thema’s te maken. Via een draadloze connectie zijn de nieuwe kleuren direct beschikbaar in photoshop. Adobe Color Lava kost € 2,39 in de iPad App Store.

Downloaden

De drie Photoshop applicaties zullen begin mei beschikbaar komen in de App Store. Later dit jaar zullen de applicaties ook beschikbaar komen voor andere besturingssystemen. We mogen aannemen dat een Android versie in de maak is.

Bron: Apple Insider

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer