Tablets Lenovo krijgen ‘binnenkort’ Ambient Mode

0

Nog eventjes geduld en de eerste Android-tablets krijgen Ambient Mode. De tablets die als eerste de nieuwste dienst van Google in ontvangst mogen nemen, zijn de Lenovo Smart Tab 8 HD en Lenovo Yoga Smart Tab. Wanneer precies, dat durven we niet te zeggen. De zoekgigant laat via Twitter weten dat de eerste apparaten deze week Ambient Mode kunnen verwachten.

Ambient Mode

Misschien heb je de term Ambient Mode wel eens voorbij horen komen, misschien ook niet. Het is dan ook verstandig om er eerst even kort bij stil te staan wat het precies is en wat je ermee kunt. Ambient Mode zorgt er in een notendop voor dat je tablet of smartphone in een smart display verandert zodra je hem aan de oplader hangt. Dan zie je niet alleen hoe laat het is en de datum, maar kun je ook een alarm instellen of juist uitschakelen, de weersverwachting zien, je afspraken voor de volgende dag bekijken, foto’s voorbij laten komen, je muziek bedienen en andere slimme apparaten aansturen. Deze feature werkt op een handjevol apparaten die op Android 8.0 Oreo of hoger draaien.

Het klinkt misschien heel erg basaal, maar bedenk dat Ambient Mode nog in de kinderschoenen staat: het werd immers afgelopen september aangekondigd op de IFA-beurs in Berlijn. Hoewel de functionaliteit nog beperkt is, heeft Google er grootse verwachtingen van. Wat de zoekreus probeert is ons een andere manier van werken aan te bieden: van een ‘app-based way’ naar een ‘intent-based way’. Google wil dat je niet langer door de apps en instellingenmenu’s van je telefoon of tablet bladert, maar spraakopdrachten geeft via de Google Assistant om dit soort dingen te regelen. In de onderstaande video vertelt Arvind Chandrababu, product manager Google Assistant, wat Ambient Mode inhoudt.

Deze apparaten krijgen als eerste Ambient Mode

Bij de onthulling van Ambient Mode vertelde Google dat de Lenovo Smart Tab 8 HD en Lenovo Yoga Smart Tab de eerste Android-tablets zijn die de nieuwe feature krijgen. De zoekgigant noemde tevens de Nokia 7.2 en Nokia 6.2 smartphones. Via Twitter laat Google weten dat de tablets van Lenovo en een select aantal smartphones van Sony, Nokia, Transsion en Xiaomi die op Android 8.0 Oreo of hoger draaien Ambient Mode kunnen verwachten.

Een vraag die veel gebruikers bezighoudt is wanneer de Pixel-smartphones van Google Ambient Mode krijgen. Daarover zegt Google namelijk geen woord. Opmerkelijk dat Pixel-gebruikers, een product dat nota bene door Google zelf is ontwikkeld, niet als eerste aan de slag kunnen met de dienst van Google. Als je de commentaren van de bovenstaande tweet erop naslaat, lees je de boosheid en frustratie van klanten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer