Onaangekondigde Acer One 7 4G in de maak

0

Het zou ons niet verbazen als Acer binnenkort met een nieuwe tablet op de proppen komt. In de database van de Federal Communications Commission (FCC) is een 7 inch grote tablet opgedoken van de fabrikant: de Acer One 7 4G. Meer weten? Lees dan snel verder.

Acer heeft een groot en divers portfolio dat onder anderen bestaat uit laptops, desktops, chromebooks, monitoren, smartphones, projectoren en tablets. Bij de laatste productcategorie loopt het echter niet storm, vandaar dat we al een poos geen nieuwe tablets meer van de fabrikant hebben gezien. Binnenkort komt daar misschien verandering in. De redactie van Tabletmonkeys ontdekte dat Acer een onbekende 7 inch grote tablet heeft gemaakt. Deze gaat door het leven als de Acer One 7 4G (T4-729L). De eerste details zijn bekend.

Acer One 7 4G specificaties

Tabletmonkeys stuitte op de tablet toen het door de database van de FCC struinde, zeg maar de Amerikaanse telecomwaakhond. Daarin staat dat de Acer One 7 4G een ‘Tablet PC’ is. Als we de specsheet mogen geloven hoeven we niet op een baanbrekende Android-tablet te rekenen. Om te beginnen heeft hij een 7 inch groot scherm, precies zoals de naam suggereert. Het beeldscherm heeft een magere HD-resolutie, waardoor hij minder scherp is dan de meeste smartphones die vandaag de dag verkrijgbaar zijn.

Welke chipset hij onder de motorkap krijgt is onbekend. Wel weten we dat de Acer One 7 4G slechts 2 GB aan werkgeheugen krijgt. Ook de accucapaciteit laat te wensen over: deze bedraagt slechts 3500 mAh. De meeste smartphones hebben een grotere batterij onder het scherm. Of de aanstaande tablet van Acer het hierdoor de hele dag uithoudt als hij helemaal is opgeladen, blijft de vraag.

De tablet is daarentegen wel uitgerust met dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac). En vanzelfsprekend kan hij, zoals de naam van de tablet suggereert, overweg met 4G-netwerken. Dat betekent dat je buitenshuis of buiten kantoor met de tablet op internet kan. Daarvoor moet je uiteraard wel een data-abonnement afsluiten en simkaart hebben.

Beschikbaarheid

Het is onbekend wanneer we de Acer One 7 4G kunnen verwachten. Of en wanneer hij zijn weg naar ons land vindt, kunnen we eveneens niet zeggen. Als we lucht hiervan krijgen, lees je dat uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer