‘Samsung werkt aan opvouwbare tablet’

0

Naast een opvouwbare telefoon heeft Samsung mogelijk ook plannen om een opvouwbare tablet op de markt te brengen. Let’s Go Digital heeft ontdekt dat Samsung een octrooi heeft ingediend voor drie verschillende modellen die als basis kunnen dienen voor een opvouwbare tablet.

De foldable klinkt voor de meesten van ons wellicht nog als toekomstmuziek. Dat ze er gaan komen lijkt als een paal boven water te staan. Het afgelopen jaar hebben we diverse van dergelijke apparaten gezien, of staan fabrikanten op het punt om hun eerste opvouwbare telefoons te onthullen. Denk aan de Samsung Galaxy Fold, de Huawei Mate X en de onlangs gepresenteerde Motorola Moto RAZR.

Dat Samsung werkt aan een opvolger voor de Galaxy Fold is geen geheim. Als we de geruchten hierover mogen geloven krijgt dit toestel een geheel nieuw design. Zo vreemd is dat niet want het huidige ontwerp laat nogal te wensen over als we hebben over duurzaamheid. Uit een octrooi die boven tafel is gekomen dankzij Let’s Go Digital weten we dat het Koreaanse techbedrijf mogelijk aan een opvouwbare tablet werkt. De precieze naam kennen we niet, om die reden houden we het voorlopig op de Samsung Galaxy Fold Tab.

Drie modellen

De Nederlandse techsite ontdekte in de database van de World Intellectual Property Organization (WIPO) dat Samsung een octrooi heeft ingediend bij The Hague System fort he International Registration of Industrial Designs. Daarin beschrijven de Koreanen drie verschillende modellen hoe deze opvouwbare tablet vorm kan krijgen.

In het eerste model loopt de vouwlijn precies in het midden en klap je het scherm naar binnen als je hem opbergt. Zodra je het apparaat openvouwt krijgt hij een breed scherm. In tegenstelling tot de huidige Galaxy Fold heeft deze tablet geen tweede scherm aan de buitenkant. Volgens Let;s Go Digital heeft Samsung geen camera’s getekend in de schetsen. Mogelijk worden deze op een later tijdstip toegevoegd: we kunnen ons immers niet voorstellen dat Samsung een tablet op de markt brengt zonder camera’s. Of Samsung heeft een nieuwe techniek bedacht om de camera achter het scherm te integreren. Verder heeft de Galaxy Fold Tab in totaal vier speakers.

Bij het tweede model ligt de vouwlijn niet in het midden, maar iets lager. Hierdoor lijkt het alsof je twee afzonderlijke schermen hebt die één geheel vormen als je de tablet openvouwt. Volgens Let’s Go Digital is het onderste scherm aanzienlijk kleiner, maar groot genoeg om een virtueel toetsenbord op kwijt te kunnen. Bij het derde en laatste model ligt de vouwlijn nog lager en fungeert deze uitsluitend als standaard.

We zijn benieuwd aan welk model Samsung de voorkeur geeft. Wat is volgens jullie het beste design voor een opvouwbare tablet?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer