Dit is Apples nieuwste kerstcommercial

0

Zoals ieder jaar heeft Apple een nieuwste kerstcommercial opgenomen. Dit jaar draait het allemaal om de iPad en Apple Pencil en hoe je met deze apparaten de kerstsfeer in huis haalt. Als je op het einde van deze reclame een traantje moet wegpinken, is dat heel begrijpelijk.

Apples kerstcommercial van afgelopen jaar was nog volledig geanimeerd en stond in het teken van delen. In het bijzonder: delen als je iets moois had gemaakt op een iPhone, iPad of Macbook. Niet voor niets eindigde de video met de slogan ‘Share your gifts’.

All I want for Christmas…… is an iPad

Dit jaar gooit Apple het over een andere boeg. In plaats van een geanimeerde kerstcommercial gebruikte het Amerikaanse techbedrijf dit jaar echte acteurs en actrices. De titel van de commercial luidt ‘Holiday – The Surprise’.

In de commercial gaan vader en moeder met hun twee dochters op bezoek naar opa. Het gezin moet hiervoor een flinke reis afleggen: ze stappen in de auto, het vliegtuig en een huurauto. Op vrijwel ieder moment hebben de meiden onenigheid, bijvoorbeeld over wie waar in de auto mag zitten, en of het lampje aan of uit moet in het vliegtuig. In elke situatie biedt de iPad uitkomst: de zussen kijken samen naar films of spelen een spelletje. Zo hebben pa en ma ook af en toe rust.

Eenmaal aangekomen bij opa zien we wat er echt aan de hand is: oma is overleden en het is opa’s eerste kerst zonder haar. Uit de commercial blijkt dat hij dit verlies maar moeilijk kan verwerken en dat hij haar nog iedere dag mist. En wellicht extra veel omdat het nu kerstmis is. Pa en ma springen bij waar ze kunnen, maar dat is niet eenvoudig aangezien ze ook moeten werken.

Ook de zussen dragen hun steentje bij. In de rest van de commercial zie je ze met opa’s hond spelen, door fotoboeken bladeren en ze bekijken opa’s trouwvideo. Bij al deze momenten is de iPad in beeld. Wat ze ermee doen? We willen het einde van deze commercial niet verklappen, daarvoor moet je hem zelf maar bekijken. Het enige dat we kwijt willen is dat Apples kerstcommercial een echte tranentrekker is.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer