Lenovo Tab M8 HD nu verkrijgbaar voor 139 euro

0

Stilletjes heeft Lenovo haar nieuwste Android-tablet uit de doeken gedaan: de Lenovo Tab M8 HD (tweede generatie). Hij is verkrijgbaar in de kleuren Iron Grey en Platinum Grey en heeft een prijskaartje van 139 euro. Alles wat je moet weten over deze tablet vind je hier op TabletGuide.nl.

Herinner je je de IFA-beurs nog? Eind augustus en begin september verzamelden ’s werelds grootste techfabrikanten en de wereldpers zich in Berlijn om de nieuwste producten te lanceren en bekijken. Naast smartphones en smartwatches passeerden tevens diverse tablets de revue. Eén daarvan was de Lenovo Tab M8. Deze heeft een opvolger gekregen die door het leven gaat als de Lenovo Tab M8 HD (tweede generatie).

Lenovo Tab M8 HD (tweede generatie) specificaties

De Lenovo Tab M8 HD (tweede generatie) heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een compact 8 inch IPS LCD-display met HD-resolutie van 1280 bij 800 pixels. De maximale schermhelderheid bedraagt 350 nits, wat inhoudt dat hij in de zonnige maanden wellicht moeilijk te lezen is als je bijvoorbeeld in de tuin gaat zitten. Het scherm heeft een TÜV-certificering, wat betekent dat hij minder blauw licht uitstraalt. Vermoeide ogen en slapeloze nachten behoren hiermee tot het verleden.

Wie dol is op bingen komt met deze tablet zeker aan zijn trekken. De accu heeft een capaciteit van 3950 mAh. Volgens Lenovo kun je hiermee tot wel 18 uur surfen op internet. Om een degelijk geluidje te bieden heeft Lenovo haar tablet een Dolby Audio speaker aan de zijkant gegeven. Qua rekenkracht schiet de Tab M8 HD (tweede generatie) niets tekort. Onder de motorkap treffen we een Helio A22 quad-core processor van MediaTek die geklokt is op een snelheid van 2,0 GHz. Deze wordt bijgestaan door 2 GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 16 GB. Er is tevens een uitvoering met 3 GB RAM en 32 GB ROM, maar zover bekend is deze niet in ons land verkrijgbaar. De tablet kan overweg met microSD-kaarten tot maximaal 2 TB.

Achterop heeft de Lenovo Tab M8 HD (tweede generatie) een 5 megapixelcamera met autofocus. Voorop heeft Lenovo een 2 megapixelcamera geplaatst met vaste focus. Naast Bluetooth 5.0 is de tablet tevens uitgerust met dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) en hoofdtelefoonaansluiting. Hij is slechts 8,15 millimeter dik, weegt 305 gram en draait standaard op Android 9.0 Pie.

Prijs

De Lenovo Tab M8 HD (tweede generatie) ligt vanaf nu in de winkel voor een adviesprijs van 139 euro. De tablet is verkrijgbaar in licht- en donkergrijs (Platinum Grey en Iron Grey).

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer