Onthulling Huawei MatePad Pro op 25 november

0

Volgende week is het zover. Dan onthult Huawei haar nieuwste Android-tablet: de Huawei MatePad Pro. Topman Richard Yu laat via Weibo weten dat de tablet op maandag 25 november wordt onthuld in China.

Dat schrijven diverse media waaronder GSMarena.

Het is niet de eerste keer dat we vernemen dat Huawei een nieuwe Android-tablet in de pijplijn heeft zitten. De eerste geruchten doken een maand geleden op. Toen gingen we er echter van uit dat de tablet door het leven zou gaan als de Huawei MediaPad M7, vanzelfsprekend de opvolger van de MediaPad M6 die afgelopen juni het levenslicht zag. Techjournalist Evan Blass bemoeide zich er echter mee en claimde dat de tablet niet MediaPad M7 ging heten, maar MatePad Pro.

Gat in scherm

Vervolgens bleef het stil rondom de tablet, maar niet voor lang. Begin deze maand leerden we de eerste details van de Huawei MatePad Pro. Meest opvallende detail is zonder twijfel het gat in het scherm, ook wel een inkeping of hole punch genoemd. De iPhone X van afgelopen jaar introduceerde de notch, die daarna door vele producenten is overgenomen. Maar niet iedereen was gecharmeerd van deze zwarte balk bovenin beeld, omdat ‘ie behoorlijk in de weg zit als je naar video’s kijkt. Fabrikanten als Samsung bedachten hier hun eigen oplossing voor: de hole punch was geboren.

Huawei gaat dit gat-in-het-scherm concept overnemen voor de MatePad Pro. Op gelekte persfoto’s is deze goed te zien. Zodoende weten we dat de tablet in vier verschillende kleuren verschijnt: zwart, wit, groen en oranje. Wat er zich onder de motorkap begeeft is een raadsel. Volgens het geruchtencircuit kunnen we in ieder geval een Kirin 990 octa-core processor verwachten en dubbele camera aan de achterkant. Tevens kan de tablet uit de voeten met een toetsenbord en een stylus, die aan de bovenzijde van de behuizing kan worden vastgemaakt.

Onthulling

Voor het eerst krijgen we lucht van de mogelijke lanceerdatum. Richard Yu, directeur van de mobiele divisie van het bedrijf, laat via het Chinese sociale medium Weibo weten dat de Huawei MatePad Pro op maandag 25 november uit de doeken wordt gedaan in Shanghai, naast ‘enkele andere Mate-producten’. Wat hij daarmee precies bedoelt laat zich raden. Over minder dan een week weten we meer.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer